Zeventiendorpen On Air 31 over de Graaf van Horn

Zeventiendorpen On Air 31 over de Graaf van Horn

februari 25, 2024 Uncategorized 0

De graaf van Horn was in de zomer van 2021, ter gelegenheid van het Europees Schutterstreffen, weer even thuis in Deinze, het Land van Nevele.

Maandag 26 februari om 11 u verwelkomt Eva D’haene de luisteraars van Radio Tequila in de 31e aflevering van Zeventiendorpen on Air. Thema van de dag is het grote feest in het weekend van 24 tot 25 mei 2024 ter gelegenheid van de geboorte van Filips van Montmorency, graaf Van Horn, 500 jaar geleden op het kasteel Ooidonk. De aandachtige kijker van ‘Het verhaal van Vlaanderen’ kon hier alvast wat van oppikken. Zijn levensverhaal is echter zo boeiend dat Eva er een vol uur wil aan wijden. De graaf van Horn behoorde samen met graaf Lamoraal van Egmont tot de belangrijkste edelen van de Nederlanden. Meteen na de komst van Alva worden zij gevangen gezet en beschuldigd van hoogverraad, majesteitsschennis en steun aan protestanten. Op 5 juni 1568 vindt op de Brusselse Grote Markt de terechtstelling plaats.

Eva nodigt twee eminente Deinze historici uit naar de studio. André Bollaert is erevoorzitter van Erfgoedvereniging Het Land van Nevele. Luc Bauters is voorzitter van Dunsa, de Kring voor. Geschiedenis, Kunst en Erfgoed van Deinze en de Leiestreek. . Samen hebben zij het over de figuur van de Graaf van Horn en de feestelijkheden van het weekend van 24 en 25 mei. Ronny zorgt voor de techniek.

Afstemmen hiervoor op maandag 26 februari 2024 tussen 11 en 12 u op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Overal waar je bent kan je ook meeluisteren via de groene knop “Luister Live” op www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − vier =