Poëtische Rode Avond met Maaike Carrette

Poëtische Rode Avond met Maaike Carrette

mei 3, 2023 Uncategorized 0

De volgende Poëtische Rode Avond komt eraan op donderdag 4 mei. Onze gast is deze keer Maaike Carrette die opgroeide in Deinze maar ondertussen al 13 jaar in Lochristi woont. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad secundair van het Sint-Janscollege in Sint-Amandsberg. Zowel thuis, , als tijdens haar studies kwam ze in aanraking met poëzie. De laatste jaren kroop ze zelf af en toe in haar pen als lid van Décédé, het Dichterscollectief Deinze.

Maaike debuteerde op de Deinse podia in 2021 tijdens Poëzie in ‘t Park en later dat jaar las ze voor bij Derek en de Dichters. Nadien volgde ze lessen bij Roel Richelieu Van Londersele, oprichter van uitgeverij De Zeef. Dit resulteerde in 1 gedicht dat op de shortlist kwam van de Poemtata poëziewedstrijd in 2022. Datzelfde jaar trad ze ook op tijdens de Canteclaerwandeling en Liefde in Merendree en hing haar gedicht ‘Vader’ samen met een tekening van haar hand op de Biënnale voor lokale kunstenaars in het museum van Deinze.

Naast een selectie van enkele gedichten brengt ze ook een eigen muziekkeuze mee. Presentatoren Nikki Petit en Rob De Winter kijken erg uit naar deze uitzending. Jij ook?

Stem donderdag 4 mei om 20 u. af op www.radiotequila.be en luister live. Of laat je radio spelen op FM106.2 (groot Deinze) of FM107.8 (groot Aalter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =