Klimaatrode Avond op Tequila met Extinction Rebellion

Klimaatrode Avond op Tequila met Extinction Rebellion

maart 20, 2024 Uncategorized 0

Op donderdag 21 maart begint niet alleen de lente maar is er ook een Klimaatrode Avond op Radio Tequila. Nikki en Rob ontvangen twee actieve leden van Extinction Rebellion (XR) in de studio.

Marjolein is leerkracht secundair bij Keerpunt Gent. Alvorens terecht te komen in het onderwijs spendeerde ze meer dan 15 jaar in landen van het globale zuiden, actief in de NGO-sector. Ze houdt zich ook bezig met activisme voor een betere wereld, met een accent op de vluchtelingenproblematiek en de klimaat- en ecologische crisis. Daarom stond ze mee aan de wieg van Extinction Rebellion Belgium waarin ze al een 5-tal jaren acties organiseert en onderneemt.

David is ben vader van Wout (13) en Robbe (12) en werkzaam als programmamanager in de ICT-sector. Hij is diep geraakt door de schoolstakingen van onze jongeren, geïnspireerd door Greta Thunberg en Anuna De Wever. Het waarom achter hun acties heeft hem doen inzien hoe dringend de situatie is. Het besef dat we met volle snelheid richting een klimaatcatastrofe racen, terwijl we nog steeds het gaspedaal indrukken, zoals de secretaris-generaal van de Verenigde Naties treffend heeft verwoord, heeft hem doen schrikken. Dit inzicht heeft hem ertoe aangezet om actie te ondernemen. Aanvankelijk probeerde hij de traditionele wegen te bewandelen: het organiseren van betogingen en petities, het mobiliseren van mensen en het uitoefenen van politieke druk. Maar helaas worden deze inspanningen koudweg genegeerd. Daarom heeft hij besloten om de weg van geweldloos burgerlijk verzet te kiezen. Sindsdien is hij op allerlei manieren bezig om het brandalarm te laten loeien, in de hoop mensen wakker te schudden en verandering teweeg te brengen.

Twee mensen die iets te vertellen hebben over actievoeren bij de klimaatverandering en die ook een aangepaste muziekkeuze meebrengen (waarin het woord ‘rebel’ een gepaste plaats krijgt). Daar kunnen we vol verwachting naar uitkijken!

Stem donderdag 21 maart om 20u af op www.radiotequila.be om live te luisteren (zowat overal in de wereld), of draai aan je radioknop naar FM106.2 (groot Deinze) of FM107.8 (groot Aalter).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × drie =