De Klimaatrode Avond met Natuurpunt

De Klimaatrode Avond met Natuurpunt

juni 19, 2024 Uncategorized 0

Op donderdagavond 20 juni zijn de gasten van Rob en Nikki voor de Klimaatrode Avond vertegenwoordigers van Natuurpunt “tussen Leie en Schelde” en Natuurpunt Aalter.

Jens Loncke, fervent vogelspotter, werkt momenteel zijn doctoraatstudie af in de biomedische wetenschappen. Woont in Machelen-aan-de-Leie en is daar snel verliefd geworden op de Leiestreek en de natuurgebieden in de buurt. Eerder op toevallige wijze is hij vrijwilliger en bestuurslid geworden van de lokale afdeling Natuurpunt tussen Leie en Schelde (vroeger Natuurpunt Deinze Plus). Als bestuurslid-vrijwilliger staat hij samen met Quinten, de andere jonge enthousiasteling van zijn groep, in voor de communicatie en promotie van hun Natuurpuntafdeling.

Guido Vranken is bioloog, medestichter van de natuurvereniging De Ratel in Nevele, bestuurslid van Natuurpunt Aalter en medeconservator van  grasland ‘de driehoek’ en de kanaalberm in Bellem. Ook is hij verslaggever van de vogelwerkgroep Noord-oost Vlaanderen. Een groot deel van zijn vrije tijd gaat naar het beheer van de natuurgebieden van Natuurpunt en naar vogelwaarnemingen. Hij werkt mee aan de nieuwe broedvogelatlas van Vlaanderen en inventariseert vogels op de startbaan in Ursel.

Karolien Bracke werkt als communicatieverantwoordelijke bij de Vlaamse Landmaatschappij (een agentschap van de Vlaamse overheid). Toen ze naar Aalter verhuisde en daar bij een vereniging wilde aansluiten, was het vanzelfsprekend om voor Natuurpunt te kiezen. Voor Natuurpunt Aalter organiseert ze elk jaar in de zomer 2 sessies “Yoga in de Natuur”. Ze organiseerde ook stiltewandelingen in het kader van activiteiten van Natuurpunt Aalter, die met de natuur te maken hebben, maar wel in zeer brede zin, om zo een ruim publiek aan te trekken.

Drie mensen dus die het met ons zullen hebben over Natuurpunt, hun persoonlijk engagement voor de natuur en de klimaatverandering. Traditiegetrouw bepaalden ze ook mee onze playlist van de avond.

Stem donderdag 20 juni om 20u. af op FM106.2 voor de regio van Deinze en Aalter. Daarbuiten kan je de uitzending live beluisteren op de website www.radiotequila.be . Op dezelfde webstek kan je een maand lang het programma herbeluisteren onder de knop Tequila Gemist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + veertien =