150e Column van Carlos Alleene in Up To Date op Radio Tequila

150e Column van Carlos Alleene in Up To Date op Radio Tequila

januari 27, 2024 Uncategorized 0

Op zondag 28 januari 2024 leest Carlos Alleene voor de 150e keer zijn column voor op Radio Tequila. Zoals elke week gebeurt dat stipt om 11 u, in het kader van aflevering 1052 van Up To Date, gepresenteerd door Peter De Maertelaere, die bij die gelegenheid geflankeerd wordt door Judith Verzele. Na de column volgt een uitgebreid gesprek met Carlos.

Sinds een paar jaar leest journalist-publicist Carlos Alleene elke zondag in het populaire programma Up To Date stipt om elf uur een column voor op Radio Tequila. Columns die gaan over de meest diverse onderwerpen maar altijd met een knipoog naar de luisteraar toe. “Het zijn absoluut geen polemische columns. Zoiets past niet op een zondagochtend. Integendeel, ze zijn geschreven vanuit een gevoel van mededogen voor de medemens en alles wat ik om me heen dagelijks observeer,” zegt Carlos daar zelf over.

Alleene geniet in de regio vooral bekendheid als initiatiefnemer van ‘Een uur cultuur’, een interviewreeks die hij met bekende gasten als Kurt van Eeghem, Herman Brusselmans, Mia Doornaert, Annelies Beck, Tinneke Beeckman, en anderen telkens voor een volle zaal opstartte in de raadzaal van het Deinse administratief centrum. Nadien verhuisde ‘Een uur cultuur’ naar het Leietheater waar onder andere filosoof Maarten Boudry, Erik Vlaeminck, Pascal Verbeken, Charlotte van den Broeck en Josse De Pauw zijn gasten waren.

Naast ‘Een uur cultuur’ is hij samen met zoon Karel – master in Kunstwetenschappen – literatuurrecensent voor de nieuwssite ‘Cutting Edge’. Voorts is hij auteur van ‘Voor ik het vergeet’ (uitgeverij Vrijdag), ‘Mijn schaduw blijft kleur’ een kunstboek over glaskunstenaar Jan Leenknegt, een monografie over kunstenaar Yves Beaumont en ‘De kasteelheren van Ooidonk’.

Zijn wekelijkse column op radio Tequila is het gevolg van de talloze reacties die hij kreeg op ‘Brieven aan Richard Minne’ en zijn rubriek ‘Leven en Latem Leven’ op Facebook. Naar aanleiding van zijn vijftigste column op radio Tequila publiceerde hij een selectie van zijn beste columns. Een boekje dat werd voorgesteld naar aanleiding van het veertigjarig bestaan van Radio Tequila, waarvan hij zijn auteursrechten afstond aan de radio.

Afstemmen dus op zondag 28 januari 2024 tussen 10 en 12 u op 106.2 FM (vanuit Deinze)  of 107.8 FM ( vanuit Aalter) of live via de FB-pagina van Tequila. Ook wereldwijd te volgen via www.radiotequila.be  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vijf =