Up To Date & Zindering van 25 augustus 2019

Up To Date & Zindering van 25 augustus 2019

augustus 26, 2019 0

Deins schepen Filip Vervaeke is ook voorzitter van het feestcomité Niet Versaegen. Hij kwam de organisatie van de 8ste culinaire markt Hapje & Tapje op de Markt in Nevele uit de doeken doen. Het wordt terug een echte “Walking Dinner” van minimum 600 m lengte. op zaterdagavond 31 augustus om 18.30 u. Tijdens het weekend van Hapje Tapje kan je ook een kunstroute volgen met Meetjeslandse Meesters in de hoofdrol op drie locaties in het centrum van Nevele: Gemeentehuis Nevele, Parochiaal Centrum Novy en Atelier Suzy.

Kim Plasman is de Scientific Director van de Stichting Alzheimer Onderzoek. Wat loopt er mis in de hersenen van mensen met Alzheimer of een andere vorm van dementie? En waarom? Hoe komt het dat er nog steeds geen medicijn is en hoe kunnen we dat veranderen? Stichting Alzheimer Onderzoek doet al jaren, sinds 1995, formidabel werk om het alzheimeronderzoek in België te financieren. Dit gebeurt met giften, donaties en legaten van privépersonen. Zij zijn er immers van overtuigd dat we de ziekte van Alzheimer kunnen stoppen. In september is het Wereld Alzheimer Dag, op 21 september, en dan lanceren zij, samen met Piet Huysentruyt en Kathleen Aerts, de 4de editie van de Cupcake maand, dit jaar uitgebreid naar de Cupcake-Muffin maand. Een ludieke, toffe en zelfs lekkere actie om het onderzoek te steunen! Vorige edities waren een geweldig succes. Zij wensen in 2019 deze mooie actie nog verder op de kaart te zetten. Dit met de medewerking van Steden en Gemeenten, WZC’s, OCMW’s, scholen, verenigingen, .. Ook ons radiostation, Radio Tequila, wil op die manier haar steentje bijdragen. www.stopalzheimer.be

Zindering met Christian en Carine had deze maand als centrale gast  acteur Daan Hugaert, beter gekend als ‘Den Eddy’ uit “Thuis”.
Acteur Daan Hugaert is een volbloed Gentenaar. Hij groeide op in de Gentse volkswijk De Brugse Poort in een familie van wielrenners. Van kleins af was Daan “nen speciale”, hij veranderde bv. verschillende keren van school om zijn hoger middelbaar af te werken in… Californië (Amerika). Maar Daan is natuurlijk ook en vooral een volbloed theaterman met een fenomenale theatergeschiedenis. Zo stond hij aan de wieg van en/of zette hij verschillende theatergezelschappen op de kaart zoals AKT Vertikaal (dat later uitgroeide tot de Blauwe Maandag Compagnie), het toonaangevende jeugdtheater Stekelbees, Het Trojaanse Paard, het geëngageerde Mannen van de Dam, het legendarische musicaltheater Arena en vele andere. In Vlaanderen werd hij bekend door zijn rol van de norse inspecteur Van Deun in de politieserie ‘Witse’. Maar bij televisiekijkend Vlaanderen is hij helemaal wereldbekend als Eddy Van Notegem, zeg maar ‘Den Eddy’, één van de populairste personages uit de tv-serie ‘Thuis’. Daan Hugaert had het over zichzelf, zijn leven en zijn werk. De rubriek ‘Positief gedacht’ van Carine sloot traditioneel het programma af.

Jullie kunnen het programma zoals steeds opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of op jullie laptop, smartphone of tablet via www.radiotequila.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeven − twee =