Up To Date van 1 september 2019

Up To Date van 1 september 2019

september 1, 2019 0

Luc Cornelis, voorzitter van Vl@s over het programma van september.  Op dinsdag 10/9 gaat Vl@s naar Izegem: in de voormiddag: naar het borstel- en schoenmuseum en het stoom– en stroommuseum; in de namiddag naar de brouwerij Van Honsebroeck (bierkasteel). Op 24/9 is er een herfstwandeling en ook nog petanque en krulbolling.

Danny Carrette en Ingrid Sys over de vijfde keer Dodentocht voor Danny en het goede doel ‘Children at Risk’ van Ingrid. Danny haalde terug de eindmeet in Bornem, samen met die andere Deinzenaar, Franky Taveirne. Ze koppelden hun tocht aan een goed doel, met name “Children at Risk” het project van Ingrid Sys. Wat het heeft opgebracht vernamen we van Danny en Ingrid.

Yves Vermeire van de band ECLECTIV, s het rijzende project rond componist / pianist Yves Vermeire. Zoals de naam ‘The Eclectic Collective’ al aangeeft, speelt dit collectief een doordachte mix van moderne jazz, afgewisseld met invloeden uit rock, klassiek en funk en brengt jazz naar een breed publiek. ECLECTIV staat voor vernieuwing, maar streeft tegelijk naar toegankelijkheid. De unieke sound leverde hen reeds concerten op in de Minardschouwburg Gent, op Jazzenede festival, Cultuurmarkt Vlaanderen, Luisterplein Gentse Feesten, Jazz in’t Park Gent, Herbakkersfestival, in gerenommeerde jazzclubs en een tournee in Kaapstad, Zuid Afrika. De groep werkte reeds samen met trompettist Jean-Paul Estiévenart (Brussels Jazz Orchestra, Urbex) en Kimberly Dhondt (Evil Empire Orchestra, Hooverphonic, The Chris Joris Experience) en wordt ondertussen op de voet gevolgd door Jazzlab_series, de redactie van het vaktijdschrift Jazz & Mo’ en jazzexperts uit de internationale Jazzscene. In het kader van de CD-release stelt Yves zijn debuutplaat ‘One Heart’ voor, voor het eerst op de radio Tequila! De CD-Release volgt op 14/9.

Stadsgenoot Johan Verminnen wijdt deze namiddag podium Leietheater in met een show om 14.30 u. Yves Van Durme had zaterdagnamiddag een gesprek met hem op het live podium van Radio Tequila aldaar. Het gesprek wordt nog even herhaald.

Wie het programma niet rechtstreeks kon beluisteren, krijgt zoals elke week een tweede kans met de heruitzending op maandagavond van 19 u tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de  regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of met jouw smartphone, tablet of laptop op www.radiotequila.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =