Up To Date van 18 augustus

Up To Date van 18 augustus

augustus 19, 2019 0

Frederik Platteeuw is PR van KMSK Deinze en werd uitgenodigd om het te hebben over een bijzonder initiatief van de Jeugdacademie van SK Deinze en het eetfestijn op 8 september.. KMSK Deinze heeft dit jaar sterke sportieve ambities in 1e Amateur. Het versterkte zich met o.a. Jannes Vansteenkiste (Roda JC , Royal Antwerp), Alessio Staelens (R.Knokke Fc), Michiel De Looze (K.Rupel Boom Fc) , Mathias Schils (Cambuur Leeuwarden) en wil dit seizoen verder professionaliseren op alle vlak . Ook op sociaal vlak is KMSK Deinze een warme, familiale club . Om dit te onderstrepen zal de Community cel van KMSK Deinze Jeugdacademie en ook de mensen van het fanion elftal onder leiding van trainer David Gevaert vanaf dit jaar samenwerken met vzw STISA uit Zottegem.

Na de samenwerking met GO!Erasmusatheneum Deinze, Upendi, Savafoot en Club Brugge komt er dus een tweede mooi project. Hoofdcoach David Gevaert was al een tijdje op zoek naar een sociaal project om met de spelerskern te steunen en daarom ging men rond de tafel zitten met de mensen van STISA. SK Deinze wil tonen dat zij effectief steun kunnen bieden aan de kinderen die in een zorginstelling dienen te verblijven. In eerste instantie wordt er gedacht aan het nationaal & regionaal Versele-Laga Jeugd Paastornooi.

STISA schonk de afgelopen jaren heel wat nieuw speelgoed aan ernstig zieke kinderen in Vlaanderen en Brussel. Voor de vzw is het een mooie kans om voetbalclubs te helpen bij de verdere uitbouw van hun Communitywerking. Eerder sloten zij ook een soortgelijke overeenkomst met Union Sint-Gillis in Brussel en binnenkort komt er nog een West-Vlaamse club bij. STISA zal KMSK Deinze ondersteunen bij het bezoek in het regionaal ziekenhuis en een delegatie van Deinze uitnodigen op de jaarlijkse actiedag in december. Deze 10e actiedag van STISA is meteen een jubileumeditie die zal plaats hebben in de Kinderkankerafdeling van UZ Antwerpen. Peter van STISA is ex- Rode Duivel Lorenzo Staelens, zijn zoon Alessio speelt bij sinds kort bij KMSK Deinze. Een en ander zal een eerste keer in de kijker gezet worden tijdens het jaarlijks eetfestijn ten voordele van de jeugd op zondagmiddag 8 september.

Mudel viert de komst van CC Leietheater met heavy metal muziek op piano op 30 augustus. Conservator Wim Lammertijn kwam in de studio tekst en uitleg geven. Op 30 augustus, de vooravond van de opening van het nieuwe cultuurcentrum Leietheater, trekt het Mudel nog eens alle registers open. Viktoriya Yermolyeva (VIKA) brengt op haar piano hulde aan tal van rock en metal artiesten als Motörhead, Guns N’ Roses, Metallica en Nirvana. Kaarten kosten in voorverkoop 14€ en zijn te koop via www.mudel.be/vika.
Mudel wil er alles aan doen om de drempel van het museum zo laag mogelijk te maken en durft ook al eens uit de band te springen. Ook met dit concert.

Peter had een live telefonisch interview met Viktoriya Yermolyeva (VIKA)(www.vkgoeswild.com), een Oekraïense virtuoze pianiste die met haar muziek een hommage brengt aan tal van rock en metal artiesten. Ze studeerde en speelde in haar vroege carrière voornamelijk klassieke muziek en won daarmee verschillende prijzen. Nu vertaalt ze rock en metal classics naar pianomuziek en geeft op die manier deze songs een persoonlijke nieuwe dimensie. Haar muziek is adembenemend, verrassend en spreekt zowel de klassieke muziekliefhebber als de heavy metalfan aan. Van Highway to hell van AC/DC tot Stairway to heaven van Led Zeppelin, Queen, Muse, David Bowie, Alice Cooper, The Cure, Nine Inch Nails, Metallica, enz.. Ze brengt een gevarieerde en soms verrassende keuze uit haar uitgebreid repertorium van ruim 250 arrangementen. Ongetwijfeld komen ook een aantal topartiesten aan bod die doorheen de jaren te horen waren in de Brielpoort, vlak naast het mudel.

Hans Van Daele, van wijngilde Donsa, ontwikkelt een gin op basis van druiven. Hij bracht zelfs een aantal flessen mee naar de studio. Bel’Uva ziet eruit als een fles wijn, maar het is wel gin. Hans Van Daele en professor Ghislain Houben, een Limburgse wijnproducent, ontwikkelden deze unieke gin op basis van wijndruiven. Ieder jaar wordt een nieuw product gemaakt. De eerste draf komt van de druiven pinot blanc en muscaris, geteeld in eigen terroir. Hans Van Daele – aroma- en extract-technoloog van het Deinse bedrijf Elikzir – vindt aldus een gat in de verzadigde gin-markt. Het idee kwam in hem op om een gin te produceren op basis van wijndruiven en nu is het zover: de Bel’Uva. Uva betekent druif en Bel staat voor Belgisch. Bij het maken van wijn gaan waardevolle grondstoffen zoals de druivendraf verloren. Zo worden de schil, het vruchtvlees en de pitjes na het persen meestal weggegooid. Via zijn extractiebedrijf Elikzir recupereert hij deze restproducten. De druivendraf wordt gefermenteerd op een specifieke manier om zo een zeer aromatisch distillaat te bekomen en dus een unieke gin-soort. Meer info op www.beluva.be.

Dit programma wordt, zoals steeds, herhaald op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op Radio Tequila FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien − 6 =