Up To Date van 11 augustus

Up To Date van 11 augustus

augustus 12, 2019 0

Marijn Devalck met het team van Up To Date.

 

André Maerschalck is voorzitter en bezieler van de Ronde van Oost-Vlaanderen voor beloften. Hij kwam de AVS Stories Tour 2019 uit de doeken doen. Die wordt verreden tussen 21 en 25 augustus. De eerste rit start en komt aan in Nevele.

Laurens Van Heuverswijn is niet alleen journalist bij Het Nieuwsblad maar ook voorzitter van jeugdclub Eilaba in Kruishoutem. Zij organiseren het kinderfestival Eilabal in Kruisem. Samen met Bram Nachtergaele kwamen zij tekst en uitleg geven.

Vzw Handelscomité Over De Kromme Brug organiseert ook dit jaar de Straatfeesten in de Oude Brugsepoort en omgeving. Speciale attractie dit jaar is Boma van FC De Kampioenen, alias Marijn Devalck. Hij treedt op als Boma & de Salami’s op vrijdagavond 27 september. Zij brengen het bal van de jaren zestig en zeventig weer tot leven, een tijd toen er van disc jockeys en discobars nog geen sprake was. Voorzitter Geert Buyse en ondervoorzitter Peter De Maertelaere hadden Marijn Devalck uitgenodigd naar de studio. Zij hadden het natuurlijk ook over de nieuwste FC De Kampioenen-film die eind van dit jaar in première gaat en waarin er een dikke hoofdrol is voor Boma. Het is opnieuw een regie van Jan Verheyen. En wat met het einde van de vorige film, waarin de personages met pensioen gingen? “Dat vergeten we gewoon”, zegt regisseur Jan Verheyen. Na drie avonturen in verre oorden – de Provence, Thailand en Zuid-Afrika – blijft ’s lands bekendste cafévoetbalploeg nu in eigen land. De nieuwe avonturen van Markske en co krijgen een apotheose op het grootse carnavalgebeuren in Aalst. Voorzitter Boma (Marijn Devalck) krijgt een hoofdrol in de nieuwe film, waarin ook twee extra ‘slechteriken’ een grote rol gaan spelen. Ook DDT (Jacques Vermeire) en Fernand Costermans (Jaak Van Assche) mogen weer alles in het werk stellen om de Kampioenen het leven zuur te maken.

Joris Beaumon uit Wontergem neemt deel aan de Spartathlon. Het comité Lucien Buyse, vertegenwoordigd door Lieven Tack, helpt Joris sponsoren. Joris is 44 en woont in de Dentergemstraat in Wontergem. Hij  neemt eind september deel aan de Spartathlon in Griekenland. Met zijn 246 kilometer de bekendste en hardste ultraloop ter wereld. Joris laat zich sponsoren voor het Back On Track-fonds van de Deinse tienkamper Thomas Van der Plaetsen. Heeft Wontergem binnenkort een nieuwe sportheld? Met zijn overwinning in de Tour de France in 1926 blijft wielrenner Lucien Buysse de bekendste sportman van het dorp, maar ook Joris Beaumon zal op 27 en 28 september een beetje Deinse sportgeschiedenis schrijven. De marathonloper is de eerste Deinzenaar die deelneemt aan de Spartathlon, de meest prestigieuze ultraloop ter wereld. Joris Beaumon is lid van Atletiekclub Deinze en hij is intussen al een kwarteeuw aan het lopen. De laatste tien jaar neemt hij geregeld deel aan marathons en zo behaalde hij reeds mooie prestaties. De Run in Winschoten, de oudste ultraloop van Nederland, won hij waardoor hij zich kon kwalificeren voor de Spartathlon. De Run in Winschoten is 100 kilometer lang en daar deed hij 7 uur en 18 minuten over. Wat de Spartathlon betreft moeten de deelnemers binnen de 36 uur van Athene naar Sparta lopen, goed voor een afstand van 246 kilometer. Deze afstand zou de Griekse boodschapper Phidippides in het jaar 490 voor Christus tijdens de eerste Perzische Oorlog afgelegd hebben. Begin jaren ’80 werd zijn route door Engelse atleten gereconstrueerd en dat was het begin van de Spartathlon. De deelnemers vertrekken om 7 uur ’s morgens en de bedoeling is dat ze om 19 uur ’s anderendaags toekomen in Sparta. Er kunnen slechts 390 lopers deelnemen en hiervan haalt gemiddeld een derde de finish. De weersomstandigheden zijn hard. Zo kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden Celsius, maar op de Sangaspas, een bergpas van meer dan 1.000 kilometer hoogte, kan het ferm koud zijn. Muziek beluisteren is verboden en van de 75 controleposten zijn er slechts een paar waar hulp toegelaten is. Joris wil zijn uitdaging koppelen aan een goed doel en ook het Comité Lucien Buysse springt op de kar. Op zaterdag 17 augustus wordt samen met dit Comité een loopevenement georganiseerd in Wontergem. Er zal een supportersdorp staan en Joris zal de hele avond en nacht rondjes lopen.

Wie op zondagmiddag 11 augustus niet kon luisteren, kan dat nog goedmaken op maandagavond 12 augustus. Zoals elke week wordt dan het programma integraal opnieuw uitgezonden van 19  tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze en op FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be voor wie geen radio bij de hand heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 + 14 =