Up To Date van 8 november 2020

Up To Date van 8 november 2020

november 10, 2020 0

De eerste gast van deze aflevering van Up To Date was Tom Vermeir, verantwoordelijk voor de “11-11-11 actie – Campagne Changemakers: zorg mee voor verandering”. In de maand november zet de 11.groep Deinze zich opnieuw in voor 11.11.11. Net zoals vorig jaar staan ‘changemakers’ centraal. De huidige coronacrisis gooit echter roet in het eten. De deur-aan-deur omhaling kan niet plaatshebben, maar op verschillende andere manieren zal je de actie van 2020 kunnen steunen.

‘Niet normaal, wel buitengewoon’, zo beschrijft de redactie van 11.11.11 de campagne van dit jaar. Dat voelen ook de changemakers wereldwijd, die voor het tweede jaar op rij de campagne vormgeven. Changemakers zijn sterke mensen en straffe organisaties die actie ondernemen. Zij voeren elke dag de strijd voor betere gezondheidszorg, sociale bescherming en klimaatrechtvaardigheid. Samen met de talrijke vrijwilligers en (lid)organisaties werken zij aan een duurzame, leefbare toekomst voor iedereen. Corona maakt het hen dit jaar extra moeilijk, daarom verdienen zij ook dit jaar opnieuw onze steun.

Sommige traditionele acties verdwijnen niet, zoals verkoopkraampjes met 11.11.11-materiaal. Op de markt in Deinze op 11 november en de markt in Petegem op 14 november kan je terecht voor de gekende truffels, chocolade, wenskaarten en markeerstiften.  Daarnaast kan je een kleine schenking doen in een aantal emmertjes die verdeeld worden in Deinze. Grotere schenkingen of online schenkingen kunnen ook dit jaar via het rekeningnummer BE30 0000 0000 1111 of de QR-code. Beiden zijn onder andere te vinden op de unieke affiche van de 11.groep Deinze. Voor de inwoners van stad Deinze is hier een wedstrijd aan verbonden. Iedereen die de poster goed zicht- en leesbaar aan zijn venster of gevel hangt, maakt kans op een cadeaumand. Zo willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, in alle hoeken van Deinze, Het Land van Nevele.

Joren Blancquaert en Mattias Vanhoecke van vtbKultuur Deinze over de start van Jazzy Sunday. “Met Jazzy Sunday starten we op 15 november onze 6e editie met Gertrude Perkins, het pianotrio van Deinzenaar Mattias Vanhoecke. Hun eerste plaat is vorig jaar uitgekomen.”

Het zijn geen evidente dagen in corona maar het goede nieuws is dat men zondag 15/11 de Jazzy Sunday zal zullen livestreamen en zo muzikanten en publiek een perspectief geven. Mattias speelt met zijn pianotrio Gertrude Perkins nieuwe songs, maar o.a. ook werk uit zijn eerste album album dat op Spotify staan.

Schepen Conny De Spiegelaere had het over de alternatieve Seniorenweek en de daarbij horende afgelastingen. Toch wil men vanuit de Stad alle senioren een hart onder de riem steken via de radio. Dit gebeurt ook nog eens digitaal. Men wil op die manier een zo groot mogelijke groep bereiken.

Deinze kreeg de eerste sneltests binnen en die zullen verdeeld worden in de WZC’s en eventueel gebruikt worden om besmettingen in scholen te testen. Binnen het kwartier weet men het resultaat. De stad kocht een lading van 1000 testen.

De laatste gast van deze aflevering was Tim Tfelt van de firma Weidel en de sneltestbus. Dit seizoen is KMSK Deinze in zee gegaan met de firma Weidel Tours of De Durme reizen uit Sleidinge. In oktober 2007 nam de derde generatie van de familie het roer over in de persoon van dochter Karen Dellaert en schoonzoon Tim Tfelt. In januari 2016 nam Weidel Tours het gerenommeerde De Durme reizen uit Lokeren over. Weidel tours doet het vervoer van enkele ploegen van Deinze, nl. het eerste elftal en drie jeugdploegen.

Het zijn bange ‘coronatijden’ ook voor de reissector en dus ook voor busmaatschappijen. Nu de reissector gegijzeld wordt door corona zat zaakvoerder Tim Tfelt niet stil. Om het verlies enigszins in te dijken ging Tim, samen met Dominique Willems van het zakenkantoor Solvas uit Lievegem, een oplossing zoeken bij de dader zelf, de corona. Zo vormden ze een van hun bussen om tot een COVID – SNELTESTBUS. Bedrijven en scholen die hun personeel willen laten testen kunnen dit doen op hun eigen parking of op een van hun standplaatsen. Er wordt gewerkt met de neussneltest. Het resultaat is gekend na een twintigtal minuten. Op de bus zijn twee speciaal opgeleide verpleegsters aanwezig die de testen uitvoeren. Er wordt gebruik gemaakt van de sneltesten van Abbott, gegarandeerd door het UZ Leuven Een particulier betaalt 80 euro per test. Vanaf 20 testen kost dit nog 60 euro. Ook de overheid heeft 4 miljoen van deze sneltesten aangekocht.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “Great Again”

Bruce Springsteen – Born In The USA

Ray Charles – Georgia On My Mind

Trini Lopez – This Land Is Your Land

DOn Mc Lean – American Pie

Kim Wilde – Kids In America

Sting – An Englishman In New York

Mamas & Papas – California Dreaming

BeeGees – Massachusetts

Randy Newman – Baltimore

Rolling Stones – Route 66

Simon & Garfunkel – America

Tom Jones – Detroit City

Johnny Rivers – Memphis Tennessee

Roy Orbison – California Blue

Tony Christie – Las Vegas

Lenny Kravitz – American Woman

Fats Domino – Kansas City

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − zes =