Up To Date van 15 november 2020

Up To Date van 15 november 2020

november 16, 2020 0

Peter en Emile hadden in het eerste uur van deze Up To Date twee telefonische contacten. Thomas (40) en Dominique (45) van reclamebedrijf Netforce (mijndrukkerij.be) uit Deinze lanceren hun eigen ‘mondmaskerhoesje’. (www.mondmaskerhoesje.be) en via de Facebook van Radio Tequila gaven zijn twee pakketten van 250 stuks weg aan even zoveel handelsbedrijven.

COVID 19 doet sommige mensen nadenken en brengt een overlevingsdrang naar boven waardoor je zeer creatief begint na te denken, zo ook met de mondmaskerplicht. Zo kwam Thomas van Netforce.be, op de grens van Machelen en Petegem, tot de vraag: Hoe kunnen we deze mondmaskers netjes opbergen? Iedereen ziet ze nu op tafel liggen, rond de arm hangen…

Ook het gesprek met Floren Muys, kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad, moest noodgedwongen telefonisch gebeuren. Floren was plots in quarantaine moeten gaan. Floren Muys is kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad. Hij zet zich al 6 jaar lang met volle goesting in voor de Deinse jeugd. Hij is momenteel voorzitter van de Deinse Jeugdraad en wil nu zijn kans grijpen om op Vlaams niveau volop te strijden voor de belangen van kinderen en jongeren. De stad Deinze ondersteunt zijn kandidatuur en roept alle jongeren tussen 12 en 30 jaar op om op Floren te stemmen. Dat kan nog tot 22 november.

Floren wil de rugzak vol met verhalen vanuit Deinze meenemen naar Brussel en zich zo blijvend inzetten voor alle jongeren in Vlaanderen en Brussel. De Vlaamse Jeugdraad is het officieel adviesorgaan van de Vlaamse Regering over alles wat kinderen en jongeren aanbelangt. Zij komen op voor de belangen van kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. Signaleren, adviseren en protesteren horen daarbij. De Vlaamse Jeugdraad zoekt jongeren op en geeft hen het woord. Zij luisteren naar jongeren en bundelen hun meningen over mentaal welzijn, armoede, mobiliteit… Kortom, de Vlaamse Jeugdraad geeft jongeren inspraak en is dé spreekbuis voor alle kinderen, jongeren en jeugdwerkorganisaties. In de Vlaamse Jeugdraad zitten 16 adviseurs. 8 Jongerenadviseurs, waarvoor Floren zich kandidaat stelt, en 8 jeugdwerkadviseurs. Die jeugdwerkadviseurs zijn afgevaardigden van bepaalde jeugdwerkorganisaties zoals KSA Nationaal of Uit de Marge.

Stemmen kan nog tot 22 november via de app It’s me, via E-ID en aangesloten kaartlezer of via Digitale sleutel en SMS-verificatie. Kinderen jongeren kunnen steeds stemmen op één of meerdere kandidaten (max. 8). Vanuit het principe dat elke jongere zijn eigen jeugdraad kan samenstellen.

Daarnaast kunnen jongeren ook hun keuze uitbrengen voor 1 van deze 5 thema’s: Armoede, Gelijke kansen, Klimaat, Mobiliteit en Goed in je vel. Zelf zet Floren “armoede”, “gelijke kansen” en “goed in je vel” voorop. Meer info over zijn kandidatuur kan je vinden op zijn sociale media of via de link https://vlaamsejeugdraad.be/nl/kandidaten/floren-muys.

KMSK Deinze gaat in zee met IceWolves Esport: E-sporter Gilles De Decker en coach Timothy Steenbeke. Ook co-CEO Sven Mayné kwam telefonisch aan het woord. KMSK Deinze kwam tot een samenwerking met Sven Mayné van IceWolves Esports. We hebben het over gamen. Sven Mayné is 27 jaar en bekend als ‘Svekkes’ in de gamewereld en co-CEO van IceWolves, een organisatie van gamers die samen toernooien spelen. Sedert hun oprichting in 2015 zijn ze serieus gegroeid met ruim 1300 volgers op FB. Sven is nu zelf drie jaar intensief bezig met IceWolves Esports en deed al heel veel voor de game-industrie in België.

Gilles De Decker, lid van IceWolves esports, wordt de esporter voor KMSK Deinze. Timothy is de coach Het eerste online toernooi voor de jeugd en voor de eerste ploeg wordt weldra aangekondigd, en er valt ook een mooi prijzenpakket te winnen. Er heerst nog steeds een taboe rond gamen, maar dat is onterecht. Elke club in 1A, de Jupiler Pro League, heeft een esporter en speelt toernooien. Dat wordt ook door de Pro League gestimuleerd. KMSK Deinze is een van de weinige clubs in 1B die dit ook lanceert. Er is een samenwerking op touw gezet met SK Deinze en ze vragen de supporters en sympathisanten binnen de SK Deinze-familie om hun Virtual Reality-team te willen vormen. Echt kennis van gamen in VR is niet nodig. Ze houden het laagdrempelig en organiseren de toernooien in verschillende levels en leeftijdscategorieën indien gewenst. De minimum leeftijd is 13 jaar. Door de coronatoestand zal in eerste instantie één online toernooi plaatsvinden. Ze mikken hier niet alleen op de echte gamers maar ook op de fans, jong en minder jong! Er is ook een mooie prijs te winnen.

Adieu Chaleureux – een moment van troost door Eva Germeys en Jonas Veirman. Afscheid nemen van iemand die je graag ziet is moeilijk. Afscheid nemen in deze lastige corona-tijden is nog moeilijker. Daarom brengen Jonas Veirman en Eva Germeys troost, warmte en gezelligheid. 15 minuten mooie woorden en heerlijke muziek. Voor iedereen die de voorbije weken, maanden of jaren afscheid moest nemen van iemand. En iedereen die wil genieten van warmte, troost en gezelligheid. De tekst is van Eva Germeys en de muziek van Jonas Veirman. Elke zondag in november om 16u is dit live te volgen op Facebook.: www.facebook.com/woordenvanevawww.facebook.com/jonas.veirman. De eerste Adieu Chaleureux vond plaats op 8 november 2020: www.facebook.com/woordenvaneva/videos/1053942115034027/

Wie zijn Jonas en Eva? Jonas Veirman is professioneel pianist, saxofonist en zanger. Hij speelt in meerdere bands, is gastzanger bij verschillende projecten en is lector muziek aan de Hogeschool Gent en de kunstacademies van Poperinge en Dilbeek. (www.jonasveirman.be

Eva Germeys richtte in 2016 Woorden van Eva op. Ze helpt mensen betekenis geven aan bijzondere momenten in het leven via woorden en verhalen. Zo werkt ze warme, persoonlijke afscheids- en herdenkingsvieringen uit en brengt die op haar eigen rustige, pure manier. Meer info: www.woordenvaneva.be/adieuchaleureux .

De laatste gast van het programma was Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze. Hij bracht een update van de toestand in verband met corona in Deinze.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “Seniorenhits” in het kader van de Week van de Senioren:

Lonnie Liston Smith – Quiet Moments

Phil Collins – In The Air Tonight

The Shadows – Apache

Johnny & Hurricanes – Red River Rock

Adamo – C’ Est Ma Vie

Karin Kent – Dans Je De Hele Nacht Met Mij

Petula Clark – La Nuit N’ En Finit Plus

The Drifters – Save The Last Dance

Elvis Presley – Return To Sender

Donnie Elbert – I Can’t Help Myself

Connie Francis – I Can’t Stop Loving You

Gilbert Bécaud – Je Reviens Te Chercher

Linda Ronstadt – Blue Bayou

Engelbert Humperdinck – After The Loving

Leonard Cohen – A Thousand Kisses Deep

Billie Jo Spears – Blanket On The Ground

Carpenters – Close To You

Dionne Warwick – Anyone Who Had A Heart

Rita De Neve – De Allereerste Keer

Bobby Rydell – Sway

Roy Orbison – In Dreams

Ray Conniff – Just Friends

Dusty Springfield – In Private

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − 7 =