Up To Date van 1 november 2020

Up To Date van 1 november 2020

november 2, 2020 0

 

Enkele studiogasten lieten zich vandaag excuseren wegens de beruchte coronatoestanden.

Peter belde met Matthias Velghe uit Machelen. Een tijd geleden schreef de dertiger, die lijdt aan de spierziekte van Duchenne, het boek ‘Kostbaar en geliefd’, waarin hij zijn levensverhaal vertelt. Wat betekent corona voor iemand die aan zijn rolstoel gekluisterd is?.

Eva D’haene van Zeventiendorpen was wel aanwezig en gaf nadere uitleg bij De Warmste Week in Deinze. De campagne wordt op 3 manieren gevoerd: via de sociale media Facebook en Instagram, analoog met een wenskaartje en via de radio. Op zondag 20 december 2020 wijzigt Radio Tequila zijn naam even in Studio Donza. Up To Date loopt dan niet van 10 u tot 12 u, maar tot 18 u. Er wordt er de hele dag muziek op verzoek gedraaid. De mensen kunnen vooraf mailen naar studiodonza@deinze.be met een verzoeknummer met vermelding voor wie we dit dienen te spelen. Ook de initiatieven in verband met De Warmste Week of vrijwilligers die zich al jaren inzetten, die op de speciale Facebookpagina komen, zullen gevraagd worden om toelichting te geven via mail, telefoon of live in de studio. Men kan ook op 20 december ook nog bellen naar de studio via het Tequilanummer 09 386 89 22 met een verzoeknummer. Z worden ook de niet-digitale luisteraars bereikte.

De warmste week op Tequila Studio Donza

Wegens de coronatoestanden moest ook het gesprek met Adriaan Van Landschoot via de telefoon verlopen. Adriaan kennen we allemaal van Radio Atlantis uit de jaren ’70, als pleitbezorger en producer van Vlaamse sterren als Petra, Good Shape, … maar ook van grote muziekprojecten als Adrivalan. Adriaan heeft nu zijn pensioen aangekondigd.

Sam Vansteenkiste van Treeline gaf duiding over zijn collectie duurzame en unieke boomstamtafels. Onder de naam Treeline lanceren de drie Gentse broers Sam, Ben en Toto Vansteenkiste een collectie lokale, duurzame en unieke boomstamtafels. De collectie, die in principe zou worden tentoongesteld van 19 tot 22 november in Studio Stories te Gent, wat door de lockdown wellicht zal uitgesteld worden tot nader order, is het resultaat van een familieproject waar de passie voor bomen, hout en ambacht centraal staat. Oprichter en bezieler van Treeline, Sam Vansteenkiste, is een zelfstandige boomsnoeier die samen met zijn broer Ben doorheen de jaren talloze houtstronken van verschillende inheemse houtsoorten uit Vlaamse tuinen verzamelde. Als boomsnoeiers komen de broers bijna dagelijks in contact met bomen die te oud of te ziek zijn en die moeten worden geveld. Meestal wordt dat hout versnipperd of verzaagd tot brandhout, maar de broers bewaarden steevast heel specifiek en doelgericht de mooiste en meest bijzondere boomstammen. Die stammen verzagen ze tot dikke planken, die in het atelier worden verwerkt tot unieke tafels. De onvolmaaktheden – scheuren, barsten, holtes, gebreken… – worden extra in de verf gezet door ze op te vullen met epoxy. Treeline vertrekt vanuit de karakteristieken van de boom. Iedere boom heeft een unieke, natuurlijke vorm en daar laat Treeline zich door inspireren om een tafel te maken. Elke boom is anders, heeft een ander verhaal, een andere geschiedenis, een eigen karakter.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema ‘Creep’ en dat had natuurlijk alles te maken met Halloween.

Radiohead – Creep

Kommil Foo – Angst is maar Voor Even

Adrianna Lenker – Zombie Girl

John Mayer – Slow Dancing in a Burning Room

Billie Eilish – Bad Guy

Anita Meyer – Geef Me Je Angst

Roy Orbison – Mystery Girl

Robert Cray – Don’t Be Afraid Of The Dark

Glenn Frey – The Heat Is On

Leonard Cohen – You Want It Darker

Elvis Presley – Devil in Disguise

Stevie Wonder – Superstition

The Cranberries – Zombie

Warren Zevon – Werewolves of London

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + 11 =