Up To Date van 3 januari 2021

Up To Date van 3 januari 2021

januari 4, 2021 0

Wouter Vanderstraeten is de papa van Stan, een zevenjarig mucoviscidosepatiëntje. Adinda Vetsuypens uit Ouwegem zal op 23 januari 2021 een wereldrecordpoging wagen op de 100 km lopen op een loopband. Ze doet dit ten voordele van de strijd tegen Mucoviscidose en om meer positiviteit te brengen in deze moeilijke tijden. Adinda is ook meter van een grotere actie, ‘ELKE ZUCHT TELT!’, een fietstocht van 315 km voor de strijd tegen Mucoviscidose. Meer info daarover op www.keulen-zingem.be of www.facebook.com/KeulenZingem en www.instagram.com/keulenzingem.

Het oudercomité VBS Olsene, vertegenwoordigd door Nele en Sofie, organiseert een nostalgische winterwandeling. Veel gebeurtenissen tijdens de voorbije kerstvakantie waren weggevallen. Het Oudercomité van VBS Olsene bedacht echter een leuke activiteit waar ondertussen misschien al een aantal gezinnen van genoten hebben, namelijk een georganiseerde winterwandeling voor jong en oud. Het kan nog tot 10 januari. Daarom deden ze op Radio Tequila nog een warme oproep: nodig uw bubbel en knuffelcontact uit voor een avontuurlijke tocht van 5 km door het winterse landschap van Olsene, te starten op de parking van het Ontmoetingscentrum. Onderweg zijn er 17 knooppunten waar er telkens iets te beleven valt, verdeeld in drie categorieën deelnemers: kleutertjes, lagereschoolkinderen en volwassenen. Uiteraard is niemand verplicht (alle) opdrachten uit te voeren. Je kan ook gewoon de wandelroute volgen. Ze zorgden voor een vleugje nostalgie, poëzie en de meest fantastische verhalen en weetjes om de wandeling mee aan te kleden. Het is een leuke mix tussen avontuur, kunst, cultuur, geschiedenis, natuur en plezier. Op de Facebookpagina van het Oudercomité van VBS Olsene vind je ook een handleiding, de route, een lijst met benodigdheden en verdere informatie. Belangrijk: smartphone opgeladen meenemen. Avonturenmodus check! Wandelschoenen aan en buiten gaan is de boodschap. De wandeling is gratis, het voornaamste gedeelte is rolstoel/ buggy toegankelijk, en men leert heel veel bij over de rijke geschiedenis van Olsene.

Toni De Coninck, is schrijver en journalist en sinds begin 2015 hoofdredacteur van JUNE, een online reis – en foodmagazine.
Toni De Coninck is oud-medewerker van Tequila, schrijver van gastronomische en reisboeken, journalist en intussen ook al 5 jaar hoofdredacteur van het online reis- en foodmagazine June. Reizen en gastronomie, geneugten van het leven, daar schrijft Toni over. Zo draait het bij June.be rond culinair toerisme. Toni kwam uitleggen wat June biedt aan de lezer en wat zijn magazine verschillend maakt van andere magazines?

Kadril viert zijn 44ste verjaardag met een nieuwe prachtige single, ‘Bier en rode wijn’, gezongen door een nieuwe zangeres, de ons bekende (Little) Kim (Claeys) uit Kruisem. Voor hun 44e verjaardag hebben ze een aantal nummers live opgenomen, uiteraard zonder publiek en vóór deze lockdown. Peter Libbrecht vond het meteen het ideale moment om hun nieuwe zangeres Kimberly Claeys op Tequila te komen voorstellen.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland had deze zondag als thema: ‘Backing Vocals’

Paul Simon – Loves Me Like A Rock (Afr. koor)

Peter Gabriel – Games Without Fronteers (Kate Bush)

Roxy Music – Avalon (Haitiaans koor)

Carly Simon – You’re So Vain (Mick Jagger)

Neil Young – Comes A Time

Harpo – Movie Star (Frida van Abba)

The Ronettes – Be My Baby (Sonny & Cher)

Lou Reed – Satellite Of Love (Bowie)

Rick James – Super Freak (Temptations)

Frank Sinatra – That’s Life

Eagles – Lyin’ Eyes

Gladys Knight & Pips – Midnight Train To Georgia

ALicia Keys – Fallin’

Elvis Presley – Suspicious Minds

Louis Prima – Just A Gigolo

ELO – Mr. Blue Sky

Leonard Cohen – Tower Of Song

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − zes =