Up To Date 796 van 27 januari 2019

Up To Date 796 van 27 januari 2019

februari 5, 2019 0

Secretaris Christ Rommens en commercieel verantwoordelijke Michael De Witte beten de spits af over Harelbeke Schlagert op vrijdag 1 maart in CC Spoor (kaarten via 0471/68 57 00 na 17u) met artiesten Herbert Verhaeghe, Yves Segers, Luc Steeno, Gene Thomas, Bart Kaëll, Laura Lynn en Swoop.

Hij komt wel eens vaker langs, André Bollaert, voorzitter van heemkundige kring Land Van Nevele, maar hij bracht deze keer Jan Luyssaert, zijn  erevoorzitter mee. Straks verschijnt hun eerste tijdschrift van 2019 en dat is meteen hun 50e jaargang. Het wordt gedrukt op 700 exemplaren en heeft artikels als “De dodenkaart na het eindoffensief 1918”. De auteur slaagde er in de plaatsen van driekwart van de gesneuvelde soldaten tijdens het eindoffensief van WO I te lokaliseren en hun verhaal neer te schrijven. “De Eerste Wereldoorlog in de Gazette van Moline” van Patrick A. Van Nevel brengt schrijnende getuigenissen van mensen van bij ons over de laatste dagen van de Groote Oorlog. “Jacques de Lalaing in het Land van Nevele” van André Bollaert is het verhaal van de beroemdste toernooiridder uit de Middeleeuwen in onze streken.

De repetities van De Gemaskerde Hand voor “Abigail’s Party” lopen volop. Adelin Haelvoet en Piet Van Driessche kwamen de luisteraars overtuigen dat ze jouw lachspieren aan het werk zullen zetten. Het is een hilarische komedie van de cineast Mike Leigh. In Groot-Brittannië is het stuk een absolute cult-hit. De voorstellingen vinden plaats in zaal Martinus in Petegem.

“Ten Huize Goetgebuer” moet niet meer voorgesteld worden. Maar nu is er ook een toneelversie in zaal Palace op vrijdag 8 februari. Peter De Kemel schreef de film en het stuk en Amber Verleyen speelt mee.

Peter Bral en Hugo De Jonghe van LozerCultureel over de dagelijkse ‘protest’concerten van de wereldvermaarde violist Mikhail Bezverkhni voor de gesloten poort van de Sint-Annakerk, de kerk die een herbestemming zou krijgen tot een Delhaize. Maar het ging ook over het concert in de kerk van Lozer op 8 & 9 februari:“De vier jaargetijden van Vivaldi”. Tussendoor zal de beroemde woordkunstenaar Denijs Van Killegem elk jaargetijde inleiden met gedichten. Enkele van die gedichten zijn niets minder dan de vertalingen van gedichten van Antonio Vivaldi zelf. Ook dit zal een bijdrage leveren tot de grandeur van deze avond. En omdat alle goede dingen uit drie bestaan is er ook nog een voorprogramma met Marieke De Jonghe en Nikita Semjonova.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

achttien − negen =