Up To Date van 26 april 2020

Up To Date van 26 april 2020

april 27, 2020 0

Peter begon met een uitgebreide babbel met topdokter Eva Van Braeckel, geboren en getogen in Deinze en longarts in het UZ Gent. Je kan dit interview elders op de website beluisteren.

Burgemeester Jan Vermeulen kwam zoals elke week langs bij het begin van het tweede uur met een update over de coronatoestand in Deinze en de regio. Ook dit gesprek kan elders op de website beluisterd worden.

Omwille van de coronacrisis was singer-songwriter Edward Huyghe van Hoofdstroom niet in de studio aanwezig, maar gebeurde het interview over de telefoon. Hoofdstroom debuteerde op 17 april met de dubbel-EP ‘Kind Elk’. Singer-songwriter Hoofdstroom lanceert daarmee deel één van een ongewoon tweeluik. “Kind Elk”, vrij vertaald als ‘vriendelijk edelhert’, telt zes Engelstalige songs. Later dit jaar volgt met ‘Elk Kind’ een Nederlandstalige tegenhanger met evenveel nummers. Samen vormen de twee EP’s het debuutalbum van de Gentenaar. Tot vandaag is de 27-jarige singer-songwriter bewust onder de radar gebleven. Hij beperkte zijn live performances tot een handvol huiskamerconcerten. De naam Hoofdstroom – een al te letterlijke vertaling van het Engelse ‘mainstream’ – is een ironische knipoog naar dit gebrek aan podiumdrang. Dat de artiest onder één en dezelfde noemer – zonder blozen – in het Engels én het Nederlands zingt, getuigt ook van een gezond je-m’en-foutisme tegenover de conventies van de commerciële muziekindustrie. Met deze dubbel-EP toont Hoofdstroom zijn muzikale ambitie. De artiest liet eerder al een aantal singles in minder gepolijste vorm op de wereld los. Voor dit project ging hij op zoek naar een producer. Die vond hij in Joost Lambert: een leeftijdsgenoot met bagage en fijnzinnig surplus. Het (voorlopige) resultaat is een eerste EP met zes songs die – naar eigen zeggen – eigenzinnig en tegelijk vertrouwd aanvoelen. Hij typeert ze als een compromis tussen pop en indie waarin zowel de kwaliteitszoeker als een ruimer publiek zich kunnen vinden. Benieuwd naar het Nederlandstalige vervolg. Hoofdstroom zit niet bij een label en financierde beide EP’s via crowdfunding.

Jente Vanhaesebroeck, een student uit Deinze, is genomineerd voor Student-ondernemer 2020 door Gentrepreneur met zijn bedrijf Phelix Branding. Jente Vanhaesebroeck is 21 jaar, geboren en getogen in Deinze. Hij is met zijn bedrijf Phelix Branding genomineerd voor Student-Ondernemer 2020. Het is de 10e keer dat Gentrepreneur deze award uitreikt. Op dit ogenblik dingen nog vijf laureaten mee naar de award, een prijs van 1000 euro en media-aandacht.

Zoals elke week kan het programma integraal opnieuw beluisterd worden op maandagavond tussen 19 u en 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien − dertien =