Up To Date van 19 april 2020

Up To Date van 19 april 2020

april 20, 2020 0

Wegens de coronatoestand gebeurde het interview met zangeres Emy (Kabore) uit Astene telefonisch. EMY was net meerderjarig toen ze in 2018 derde werd in Humo’s Rock Rally, waar ze met haar unieke stem en frêle songs jury, publiek en pers betoverde.
Vorig jaar vormde Emy Kabore een band rond haar en werden ze EMY: ze speelden mooie supports in de Roma, Botanique en Vooruit en openden Boomtown. En nu is er Freestyle, haar eerste ‘band-single’, een hartverwarmende neo-soul track, voor fans van moois als Erykah Badu, Arlo Parks of Joy Crookes.

Er was ook nog een telefonisch interview met haar manager Tony Vandenbogaerde. Hij is de manager van o.a. 2 Deinse talenten: Emy en Meskerem Mees., Hij heeft zijn eigen platenlabel ‘Mayway Records. Meskerem Mees, uit Merendree, is een zangeres die in snel tempo aan het doorbreken.is. Op 20 mei wordt haar 1e single uitgebracht.

Burgemeester Jan Vermeulen kwam weer langs om een update te geven over de coronacrisis in Deinze en de regio. Peter voelde hem ondertussen ook aan de tand rond de heisa van de doe-het-zelf zaken.

Sam Heyerick, directeur van het VTI in Deinze, was ook live in de studio en net als de burgemeester met de fiets gekomen. Peter had het met hem over de vele gelaatsschermen die ze reeds maakten voor zorgverleners. In VTI Deinze werkten leerkrachten en directieleden de afgelopen weken met man en macht aan gezichtsbeschermers. Deze zorgen ervoor dat mondmaskers van artsen en verpleegkundigen langer proper blijven. Ze maakten deze op vraag van het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze want die zijn heel moeilijk te verkrijgen. Om dit te maken gebruikt men speciale folie van drukkerijen die ze met hun computergestuurde lasersnijmachine versnijden in verschillende stukken. Vervolgens wordt een tochtband voor ramen gebruikt om het scherm aan vast te maken en met een elastiek blijft alles op zijn plaats zitten. Ook Maria Middelares in Gent kreeg een voorraad. Ze hebben ondertussen meer dan 7000 stuks geproduceerd en gaan de productie nu doorschuiven aan Demival.

Het programma kan, zoals elke week, integraal opnieuw beluisterd worden op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop.

Enkele gesprekken werden live gestreamd en die kunnen nog bekeken worden via de Facebookpagina van Radio Tequila. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 3 =