Up To Date van 20 oktober 2019

Up To Date van 20 oktober 2019

oktober 21, 2019 0

Sam Dewitte van AD Delhaize Deinze bracht een Deinse versie van het bordspel Monopoly mee naar de studio. Elke deelgemeente en enkele bekende plekken uit de stad kregen een plaatsje op een unieke versie van het gezelschapsspel Monopoly. Uit elke deelgemeente van fusiestad Deinze werd de duurste straat gekozen. De waarde van de straat wordt mede bepaald naarmate de deelgemeente meer inwoners telt. Er zijn 17 deelgemeente maar toch zien we 22 straten. Sam vertelde hoe alles tot stand kwam en hoe je zo’n spel kan op de kop tikken. Je moet er wel voor naar www.delhaizedeinze.be .

Sportcomité Astene kwam massaal, en dat met de fiets, naar de studio ter afsluiting van de laatste rit van het seizoen en natuurlijk ook ter promotie van hun traditionele jaarlijkse sponsortocht VTT Jan Filliers op tweede kerst.

Jean-Pierre en François Cnudde kwamen weer langs om hun Artevelde Challenge, het modelbouwevenement, voor te stellen, dit jaar op 26 oktober in het VTI Deinze.
De “Artevelde Challenge” is een tweejaarlijks evenement dat ingericht wordt sinds 1999 door IPMS Gent; een zelfstandige onderafdeling van de International Plastic Modeller’s Society. Dit jaar is het de 11de editie en terug in het VTI van Deinze. Er is een tentoonstelling: meerdere items komen aan bod zoals voertuigen, vliegtuigen, militair, figurines, schepen, papier en zelfs radiobestuurde items. Naast de tentoonstelling door leden IPMS Gent is er ook ruimte voorzien voor niet-leden. Hout- en papierbouw komen dit jaar speciaal aan bod. Daarnaast is e rook een Static Show: een aantal echte voertuigen worden tentoongesteld. Medewerking werd beloofd door een groep verzamelaars van militaire voertuigen. Handelaars hebben een stand, want IPMS Gent kan ook dit jaar rekenen op medewerking van verscheidene binnen- en buitenlandse handelaars gespecialiseerd in modelbouw. Een unieke gelegenheid om nieuwe producten en recente releases te ontdekken van grote en minder gekende merken maar ook van publicaties allerhande met betrekking tot de hobby. Er zijn ook clubstands: net zoals IPMS Gent regelmatig zijn medewerking verleent aan andere evenementen ingericht door andere clubs, zo ook zullen diverse clubs hun medewerking verlenen door het inrichten van een eigen clubstand en de presentatie van hun werken. IPMS Gent organiseert ook een wedstrijd waarbij éénieder, ongeacht of deze lid is van een club of niet, zijn/haar model mag laten deelnemen. Inschrijvingsprijs bedraagt €2 per model. De deelnemende modellen worden ondergebracht in categorieën afhankelijk van hun aard of schaal en of zij geplaatst zijn in een diorama of niet. Er zijn meerdere prijzen en trofeeën te winnen in verschillende categorieën. De jurering gebeurt door leden van IPMS Gent. Tenslotte is er natuurlijk ook nog catering met warme en koude dranken. Alles vindt plaats op zaterdag 26 oktober 2019 van 9 tot 17 uur in de gebouwen van het Vrij Technisch Instituut in Deinze.

Jill Dhondt is journaliste bij Het Nieuwsblad en volgt in die hoedanigheid gedeeltelijk John De Vlieger, die het wat rustiger aan doet.
Jill is nieuw in Deinze. Peter en Roland polsten bij haar hoe ze in deze job verzeild is geraakt en wat ze van haar job vindt.

Het programma kan, zoals elke week, integraal opnieuw beluisterd worden op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 3 =