Up To Date van 13 oktober 2019

Up To Date van 13 oktober 2019

oktober 14, 2019 0

 

Peter Lafosse, voorzitter van vtbKultuur, blikte terug op de succesrijke reeks opvoeringen van “Het Gezin Van Paemel” in CC Leietheater. Maar hij verlegt ondertussen alweer zijn focus naar het aanstaande Italiaans weekend met Sandra Kim op en een nieuwe jaargang van DeinzeLacht. Een fantastische liveband dompelt je komend weekend onder in de mooiste en bekendste Italiaanse hits. ‘Bella Italia’ is een concert om met weemoed terug te denken aan de voorbije vakantie en vervlogen vakantieliefdes.Je kunt het al raden: Bella Italia is hartstochtelijk genieten van la dolce vita op una giornata particolare. De setlist is onweerstaanbaar. De ene na de andere hit passeert de revue. Ti Sento, Gloria, I Maschi, Parole Parole Parole, Volare, Gente di mare, … Overbekende liedjes maar ook enkele verborgen parels van topartiesten als Paolo Conte, Eros Ramazzotti, Zucchero en vele anderen staan op het repertoire. Naast de typische Italiaanse passie serveert men ook vrolijke zomerhits als Ma Quale Idea!, Tu vuo fà l’ Americano, A far l’amore comincia tu, … Uit volle borst meezingen is toegestaan.De band excelleert, Begir en Marco zijn de perfecte Italiaanse gastheren en Sandra Kim blaast iedereen omver met haar fenomenale stem. Zaterdag 19 oktober 2019 – 20 uur – CC Leietheater. Ticketverkoop: https://ticketshop.ticketmatic.com/leietheater/shop.

Roland had een telefonisch interview met de Deinse beroepsrenner Kenny Dehaes, die zijn afscheid aankondigt als profwielrenner. op het einde van het jaar. De 34-jarige sprinter was 14 jaar actief in het peloton waarbij hij als profrenner 14 zeges veroverde. Met de Schaal Sels, de Handzame Classic, Halle-Ingooigem, Nokere Koers en de GP van Denain staan er toch enkele mooie semiklassiekers op zijn palmares. Hij reed ooit voor Lotto, Katjoesja en Wanty. Dit jaar kwam hij aan de bak bij de pro-continentale ploeg Wallonie Bruxelles. Er komt een afscheidscriterium in wielerstad Deinze op 19 oktober om 18.30 uur op de Markt: ECO PROJECT KENNY DEHAES bestaat uit 25 rondes van 1,78 km met tal van mooie namen uit het wielerpeloton.

Johan en Geert van De Kort waren in de studio. ‘Vrijgezellenfeest’ is de tweede single van DE KORT. De CD KOSMOS komt uit op 5 november. De Kort is het nieuwe muziekproject van zanger-verteller Johan De Kort. Uit de samenwerking met muzikant-producer Geert Vanbever ontstond de CD Kosmos. Goeie teksten en sterke refreinen, volgens amateurastronomen iets tussen Spinvis en Clouseau. Johan de Kort en Geert Vanbever brengen in Hoboken op 5 november hun debuutplaat Kosmos live. Twee gitaren, twee stemmen, meer moet dat niet zijn.

Voorzitter Johan De Jaeger van Rotary Kruishoutem kwam ruchtbaarheid geven aan ‘Het Feest van de Vriendschap’ op donderdag 17 oktober in Salons Mantovani. Een spetterend feest met ambiance in een amicale sfeer. Vriendschap is bij de leden van Rotary de kerngedachte van waaruit de gehele organisatie haar bestaan vindt. Daarom dit feest, niet alleen om de vriendschap tussen de leden te vieren, maar ook om deze vriendschap te delen en kenbaar te maken aan de vele sympathisanten.De opbrengst is bedoeld om de sociale doelen te financieren die de voorzitter de avond zelf zal voorstellen. De lineup van de artiesten die deze avond het beste van zichzelf zullen geven en voor een ongeëvenaarde ambiance gaan zorgen:LOUIS RAY, DE ROMEO’S, JASON BRADLEY, LINDSAY, DIMI zingt HAZES, WILLY SOMMERS, JASON BRADLEY. Er is ook nog een Afterparty met DJ. Er zijn 2 formules mogelijk die avond. Gewone kaarten voor 35 euro, hiervoor is enkel een stoel aan doorschuiftafels voorzien. Voor groepen kan er wel gereserveerd worden. Maar iedereen heeft een zitplaats. Er zijn ook VIP kaarten tegen 69 euro. Hiervoor zijn er gereserveerde ronde tafels van 8 tot 10 personen rond de dansvloer, verwelkoming met champagne, hapjes op de tafel, water arrangement, en maaltijdvervangende luxe broodjes van patisserie BOSSU voorzien: feestvandevriendschap@hotmail.com

Maxime Paredis uit Meigem kwam zijn eerste boek, “Honderd Kamers”, voorstellen. Deinze is nu ook een jonge romanauteur rijker. Maxime Paredis is een 29-jarige vertaler. Zijn debuutboek is een psychologische thriller. Hij werkte 2 jaar aan het boek. Maxime woont intussen drie jaar in Meigem, waar hij zijn debuutroman schreef. Hij studeerde Taal- en Letterkunde aan UGent en werkt momenteel als freelance vertaler. Het boek gaat over twee jonge vrouwen, Sofie en Emma, die ontdekken dat hun levens gebaseerd zijn op een leugen. Honderd Kamers is verschenen bij Uitgeverij Kra        mat en je vindt het voor 19,95 euro in alle boekenwinkels. Het boek werd op woensdag 2 oktober officieel voorgesteld in de openbare bibliotheek van De Pinte.

Het programma wordt integraal opnieuw uitgezonden op maandagavond 14 oktober van 19 u tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via internet op www.radiotequila.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =