Up To Date van 19 juli 2020

Up To Date van 19 juli 2020

juli 20, 2020 0

 

Jos Lannoo was de eerste gast in verband met de Corona-wandeling van Wandelclub De Natuurvrienden Deinze. Tijdens deze corona-tijden waar we zelf geen georganiseerde wandeltochten mogen organiseren, heeft de Wandelclub De Natuurvrienden Deinze een 1 ste corona-wandelroute uitgestippeld. Deze corona-wandeling is een alternatief voor de geschrapte wandeling in Deurle. De  wandelroute start  in Astene aan zaal Ten Hove. Je kan de wandeling op jouw eigen gekozen tijdstip en tempo maken. De wandeling is  uitgepijld met de gekende clubpijlen vanaf tot 1 augustus. Er zijn 2 lussen van 7 km. Eén lus gaat overwegend door het stadsbos in Deinze. De tweede lus gaat langs Astene-Sas en de Bathio, een zelf te bedienen veerboot over een oude Leiearm, terug naar de startplaats. Tijdens de wandeling passeer je een tweetal terrasjes. Je kan voor elke tocht een QR-code vinden. Via jullie smartphone kan je deze code inlezen (download de app) en kan je het parcours volgen. Een plan met het parcours kan je eveneens vinden op de startplaats.

Peter had een telefonisch interview met Meskerem Mees uit Merendree over de release van haar single ‘Joe’. Er zijn al heel wat superlatieven uitgesproken over deze nog jonge artieste: ‘wereldklasse’ en ‘gouden toekomst’. Koen Gisen was ook direct mee en nodigde Meskerem uit in zijn stemmige studio in hartje Gent. ‘Joe’ is de eerste vrucht van deze samenwerking-made-in-heaven.
De release gebeurde op woensdag, 20 mei. Meskerem miste door corona nogal wat optredens zoals het Bos Festival en Dranouter.
Ze ging op 13 mei haar eigen show in de Minard doen … die verhuist naar begin januari. Een eigen show in de AB Club is nu geboekt voor eind april ’21 en in de  arenberg geboekt voor half oktober ‘20. Met EMY treedt zij op half oktober ’20. Er zijn veel aanvragen voor supports in de mooiste zalen van het land, o.a. Botanique/Orangerie, Cactus Brugge, Het Depot, …

Luc Verstraete, alias Luke Albert Jr. heeft een nieuwe full CD uit “Jij alleen”. Het album bevat 11 nummers in het Nederlands. De focus ligt telkens op de liefde. Johan Engels is de producer (www.noloxbox.be). Er is een prima samenwerking tussen hem en de zanger. Het album is origineel en uniek en kost €15. Luke Albert Jr. is een 50-jarige zanger uit Evergem. Optreden deed hij al van heel vroeg, hij was pas 6-7 jaar. Hij vroeg aan Sinterklaas geen auto’s of knikkers, wel speelgoed drumtoestellen, gitaren,… Hij was constant bezig met het in elkaar knutselen van goochelshows, komische acts, quizen (met terug mijn zus als …) en steeds met volle de overtuiging dat de zaal vol publiek zat. De aanzet tot zijn eerste echte podiumervaring was zijn vader. Zijn moeder deed al een tijdje mee aan zangwedstrijden en tijdens haar repetities in hun toenmalige keuken, zat hij altijd mee te zingen en/of geboeid te luisteren naar zijn mama. Tot zijn vader op een blauwe maandag zei: “Waarom doe je zelf eens niet mee”. Zo is op twaalf jarige leeftijd de bal aan het rollen gegaan. De eerste keer was met de nodige “trak”. Wenen tijdens de repetitie en bij het optreden boven het publiek en de jury blijven uitkijken. Tot zijn grote verrassing bleek hij in zijn categorie te winnen. De trein was vertrokken. Vele zangwedstrijden volgden.Bij het wisselen van de stem en de overschakeling naar de categorie van de volwassenen werden verscheidene ereplaatsen gehaald, doch bleven overwinningen uit. Ondertussen deed een nieuw fenomeen zijn intrede: de soundmix. Dat was niet echt zijn ding. Mede door de invloed van TV verschoof de aandacht van de stem naar de verpakking en werd het eerder een look-a-like contest dan een zangwedstrijd. Na enkele jaren in dat milieu te hebben vertoefd mocht hij dankzij José Hautekeete kennis maken met het musicalgebeuren. Een rol in “Chico” bracht hem op de meest diverse plaatsen in Vlaanderen, iets wat met de erop volgende productie “Race” nog eens werd overgedaan. Het begon echter meer en meer te kriebelen om zijn eigen artistieke ei te leggen. Begin 2001 was het er: de coverartiest Luke Albert Jr. was een feit. De naam is geïnspireerd op wijlen Luke Walter Jr., de gewezen frontzanger van Blue Blot. Hij wilde een artiestennaam waar zijn vader zaliger, die altijd zijn grootste fan was, in opdook. Luke is Luc in het Engels, Albert de naam van zijn vader en Jr. geeft aan dat hij de jongste van de twee is.

Jozef Vantomme is bestuurslid van het Brothers – in – Arms Memorial Project, een uniek project dat gesneuvelde soldatenbroeders tijdens Wereldoorlog I wil eren. Het park in Zonnebeke is al grotendeels gerealiseerd en afgelopen woensdag werd in Zulte bij de firma Van den Weghe aan de Statiestraat 69, de eerste letter gekapt. Meer info vind je hier.

Ellen Van Gaveren, alias zangeres ElleYana, opent na haar naaicafé nu ook een kledingswinkel. Zij opende vorig jaar haar naaicafé Mamoiselle Arrangetout in de Kortrijkstraat 14. Omwille van het grote succes besliste ze in het aanpalend pand (nr. 12) een kledingwinkel te starten onder de naam Je m’appelle Mamoiselle. Hier tref je een leuke mix van nieuwe en tweedehandskledij voor dames en kinderen. Je vindt er ook leuke schoenen, handtassen en juwelen. Retouches aan kledij worden in eigen atelier uitgevoerd.

Je kan het programma zoals elke week integraal herbeluisteren op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op jouw smartphone, tablet of laptop. Je kan de gesprekken op bekijken op de Facebookpagina van Radio Tequila.

Nog enkele foto’s van de persvoorstelling van het project “Brothers in Arms” in Zulte.

  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 + drie =