Up To Date van 12 juli 2020

Up To Date van 12 juli 2020

juli 13, 2020 0

 

Drie jongeren openden vorige week de nieuwe zomerbar Flow in Deinze: Sander en Eva Van De Putte en Elise Moelaert  Eva kwam hun nieuwe zaak voorstellen in Up To Date. Het terras van BrunO op het Sint-Poppoplein wordt deze zomer door hen uitgebaat en ze willen daarmee het vakantiegevoel in eigen stad waarmaken door een zomerse plek te creëren in hartje Deinze. Sander Van De Putte, zijn zus Eva en Elise Moelaert hebben dit jaar geen gewone vakantiejob met hun eigen zomerbar Flow. Wat begon als een los idee kwam al snel tot concrete plannen. “We zochten naar een vakantiejob, maar door corona zijn er veel minder te vinden. We bedachten ons dat we zélf onze job konden maken. Wat eerst een fantasie was is snel werkelijkheid geworden”. Ondertussen zijn de banken in elkaar getimmerd, de kaart opgesteld en planten aangekocht. “De grote O is een knipoog naar BrunO, we mogen zijn terras en enkele faciliteiten gebruiken. We zijn blij dat we deze unieke kans krijgen.“ De drie willen meer zijn dan “het terras voor den BrunO”. Ze kleedden de plaats aan zodat er een tropische en ontspannen sfeer hangt. De jongeren zorgen voor een divers drankenaanbod. Cocktails, mocktails en gin tonics ontbreken dan ook niet op de kaart. “Het is belangrijk dat we ook leuke alcoholvrije drankjes aanbieden. We hebben dan ook lang gezocht naar een goed recept voor de perfecte mocktail. “ vertelt Eva. Ook het logo van Meer van Zonder, een campagne van Drugpunt die ijvert voor een kaart met alcoholvrije alternatieven, prijkt op de kaart. De zomerbar ging open op 4 juli. In het water naast de zomerbar liggen de bootjes van het botenverhuurbedrijf BoooT. Binnenkort zullen de jongeren van Flow ervoor zorgen dat iedereen die een bootje huurt alle informatie heeft. “Na de boottocht kunnen ze nagenieten op ons terras”. Ze vinden het alle drie spannend om zo’n grote uitdaging aan te gaan, maar hebben er ook veel zin in. De zomer van 2020 is nog lang niet verloren. Flow is open van donderdag tot zondag. Actuele openingsuren vind je op de Facebook en Instagram pagina.

Jo Decaluwé presenteerde het zomer- en najaarsprogramma 2020 in Tinnenpot Gent. Het zomerprogramma loopt van 18 tot 26 juli: Jo Decaluwé brengt zelf ‘Damiaan’ op 18 en 19 juli; Ook ‘Kies ! van Cyriel Buysse op 18 en 22 juli. Verder ook ‘Een Mattheus Passie’; Guido Vanderauwera met ‘Augustinus’ op 19, 23 en 26 juli; Lieven Debrauwer ‘Geheimen van de Hollywood Musicals op 18 en 20 juli; Piv Huvluv met ‘De Vinylvreter’ op 23 juli; Raf Coppens met ‘Mijn werk’ op 19 & 22 juli; Tine Vandenbussche brengt ‘Les Histoires Bizarres op 24 en 25 juli; Astrid Callens met ‘Si & La. Over het leven en omstreken’ op 25 juli; The Lunatics en ‘Impro-Comedy’ op 20 & 24 & 25 & 26 juli; Wim Deconinck met ‘Den boer op’ op 20 en 21 juli. Er is ook Kinder – en Familietheater met ‘Kip met kop’ op 20 juli; Circustheater Marco solo ‘Marco gaat op reis’ op 21 juli; Tweelicht en zoon en ‘Prinsesje en de beer’ op 22 & 23 juli en Piv Huvluv ‘De allereerste keer’ op 24 juli. Reserveren is wel verplicht: Tinnenpotstraat 21 Gent op 09 225 18 60 info@tinnenpot.be of Uitbureau tel. 09 233 77 88. Verder ook nog vanaf september: David Vandyck met “Exclusief”; ‘Cicero’ door Guido Vanderauwera; TG. Wuivend Riet; Three Times a Lady; Koninginnenhap; Kleine Encyclopedie van de eenzaamheid; Kwaad bloed; Kings; Ksrnia Ovodova pianoconcert ‘Op bezoek bij Beethoven’; Les Histoires Bizarres; Knuppels en gekakel; Augustinus; Het Kwartet; Een Mattheus Passie; Een dikke zoen; B.I.L. Match; Het geheugen van water.

Beau Duran opent halverwege augustus een frituur op de markt ‘Een kleintje met’. Met deze frituur verwelkomen we een jonge ondernemer in de stad Deinze. Beau Duran is 22 jaar en vestigt zich in het pand van frituur Bolero op Markt 131. De zaak werd grondig verbouwd en het aantal zitplaatsen werd verdubbeld. Hij heeft ook een mobiele, stijlvolle frituur voor ieders feest.

Julia en James openen op 21 juli café Gentlemen op de Markt van Deinze. Zij zijn de nieuwe uitbaters: James De Decker (32) en Julia Elbers (29), een jong koppel uit Eke. Gentlemen blijft een bruin dorpscafé, maar in een modern jasje. Jong en oud is welkom en zij bieden ook plaats aan verenigingen.

Wie het programma zondagmorgen gemist heeft, kan zoals elke week afstemmen voor de integrale herhaling op maandagavond van 19 tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kan je ook bekijken en beluisteren op de Facebookpagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 18 =