Up To Date van 5 juli 2020

Up To Date van 5 juli 2020

juli 6, 2020 0

 

Eens te meer een heel druk bezet programma voor Peter, Roland en Paul;

Het begon al meteen met Feest & Cultuur Machelen met Marc Devlieger en Peter Lambert over Moaln Gulde. Elk jaar is er Machelen Gulde maar dit coronajaar is het toch enigszins anders. Al jaren voert het comité met Machelen Gulde een show op in de Guldepoort. Die wordt dit jaar vervangen door de filmpjes ‘Studio Corona @Moaln, die je op YouTube kan bekijken van 3 tot 12 juli , en ook later nog, en ook op www.feestencultuurmachelen.be en Facebook.com/feestencultuurmachelen. Info, duiding en interviews over de coronacrisis in Machelen. Verrassend, hartverwarmend en niet te missen. Fake en ander nieuws met politici, specialisten, gedupeerden en helden en dat alles en voordele van vzw De Brugge. En dan is er ook nog een vakantiezoektocht voor groot en klein “Machelen Vakantieland”, Wandel tussen 1 juli en 31 augustus de zoektocht en zo maak je kans op een mooie prijs. Afstand is 6 km. Formulieren kan je bekomen via www.feestencultuur.bemachelen.be of bij een van de volgende zelfstandigen: dagbladhandel Dimitri, De Dorpstuin, Slagerij chris en Slagerij Santens.

Sophie Siersack was de tweede gast, over haar debuutroman “Weg van Portugal”. Columniste Sophie Siersack debuteert met ‘Weg van Portugal’, een … roman over een geplande maar toch impulsieve vlucht naar het buitenland. Toen ze jonger was zat ze al boordevol levensvragen en vond ze nergens een bevredigend antwoord. Het was dan ook een kwestie van tijd dat ze met haar nieuwsgierige neus in de literatuur belandde. Een echte boekenwurm in wording dus; op zoek naar rust, troost, kennis en antwoorden. Lezen werd het ultieme wapen voor haar eigen introverte queeste, haar helse zoektocht naar de rode-draad-vraag doorheen haar leven: “Wat is vrijheid?” Ze dacht, als ik dààr achter kom, begrijp ik de wereld en mezelf beter.” Ze had ons in dat verband heel wat te vertellen.

Voorzitter Geert Callewaert van het sportcomité Kruishoutem richt met zijn comité op 11,12,18 en 19 juli in Kruishoutem een aantal wielerwedstrijden in. In het weekend van 11 en 12 juli vindt dit plaats aan de Zandvlooi.

Burgemeester van Deinze Jan Vermeulen kwam ons nog eens updaten over corona en … over mondmaskers.

Benoît Vanraes, directeur van het Leietheater, kwam JarDeins voorstellen. Leietheaters voortuin wordt deze zomer omgetoverd tot JarDeins en de ideale plek deze zomer om onderuit te zakken in een strandstoel en te genieten van een straffe film of heerlijke muziek. Vanaf 11 juli is er iedere zaterdagavond een concert of comedy. Op donderdag- en vrijdagavond telkens een andere film. Verder is er een gezinsprogramma op twee zaterdagnamiddagen. Er moet natuurlijk rekening gehouden worden met de veiligheidsmaatregelen. Leietheater en stad Deinze vinden het belangrijk dat iedereen in een veilige omgeving kan genieten van een film of een concert. Daarom wordt er rekening gehouden met de vooropgestelde veiligheidsmaatregelen. De tuin zal afgebakend worden met een maximum aantal strandstoelen, waarin plaatsgenomen kan worden in bubbels per 2 of 4 of alleen. Tussen de verschillende bubbels zal de vooropgestelde veilige afstand van 1,5m voorzien zijn. Daarom worden er ook enkel tickets in bubbels verkocht. Vanaf het betreden van het terrein wordt gevraagd om zelf ook de maatregelen in acht te nemen: mondmasker dragenzit), handen ontsmetten, looprichting respecteren, etc. De deuren worden telkens een half uur voor aanvang geopend. Enkel wanneer de bubbel compleet is kan men binnen. Ook op zomeravonden kan het fris worden, dus wordt er aangeraden een warme trui, dekentje en kussen mee te brengen. Eigen drank en versnaperingen in een frigobox worden toegelaten.

Een interessant programma met o.a. 11/7: Brihang; 16/7:1917; 18/7 Flip Kowlier solo; 1/8: Sioen; van eigen bodem: 8/8 Kyoko; 15/8 Nick Hollevoet; ….Anthony Statius.

Het programma wordt zoals elke week integraal opnieuw uitgezonden op maandagavond van 19 tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter of surfen naar www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele fragmenten zijn ook op de Facebookpagina nog te bekijken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =