Up To Date 998

Up To Date 998

december 19, 2022 0

Sofie De Baere en Anneleen Watteyn van de vzw Ter Wilgen Fonds openden het programma. Het Ter Wilgen Fonds gaf steun aan zeven projecten in 2022 en doet een nieuwe projectoproep van 20.000 euro. Het fonds dat sociale projecten uit Deinze financieel helpt, lanceert hierbij onmiddellijk haar vierde projectoproep. Voor 2023 voorziet de vzw opnieuw een budget van 20.000 euro. Voorzitter Jozef De Buck van Ter Wilgen Fonds: “We zijn heel blij dat we in 2022 zeven mooie en diverse projecten voor een totaalbedrag van 17.281 euro konden ondersteunen, en dit stemt ons ontzettend tevreden. Enerzijds konden we manege Dennenhof toegankelijker maken voor mensen met een beperking. Ook het vakantieaanbod van DVC Heilig Hart konden we een duwtje in de rug geven. We maakten de aankoop van kindvriendelijke speeltuigen mogelijk voor Viblo Leieland en het Leernest. Daarnaast ondersteunden we de werking van Kantien Fiola, Hartedeken en het Snoezelpad. We zijn ontzettend blij dat we deze sterke projecten uit verschillende deelgemeenten van Deinze konden mee financieren.”

Vanaf 1 januari 2023 doet het fonds een vierde oproep. Secretaris Jo Baele en penningmeester Ethel Van hoe: “We zijn trots dat we dit jaar opnieuw 20.000 euro kunnen vrijmaken om projecten uit Deinze te ondersteunen. Dit kan gaan om initiatieven voor senioren, kinderen, jongeren, personen in kansarmoede of met een beperking… . Onze voorkeur gaat uit naar projecten die een voorbeeldfunctie hebben in de samenleving. Hierbij gaat het wel steeds om initiatieven voor een brede doelgroep en zullen we nooit individuen of gezinnen steunen. Een belangrijk aandeel door vrijwilligers in het project is zeker een meerwaarde. Onze financiële tussenkomst kan nooit meer dan 50 procent van het ingediende budget bedragen. De projecten dienen gerealiseerd te worden in Groot Deinze. De aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 januari 2023 tot en met 1 april 2023. Verenigingen die denken op deze steun te kunnen rekenen, kunnen naast alle informatie hun gedocumenteerde aanvraag indienen op www.terwilgenfonds.be.”

Marc Verleyen, alias Marc-V ( echte naam Eddy Timmerman) bracht samen met Rick De Hey en Jacy Janice een eerste kerstsingle uit. Peter en Eva hadden kort een telefonisch gesprek met Marc-V. Voor deze single zijn ze op zoek gegaan naar een heldere vrouwenstem die ze via een oproep op sociale media hebben gevonden in de persoon van Jacy Janice, een schooldirectrice uit Pelt. De tekst van “This Christmas” hebben zij integraal zelf geschreven en is uit het leven gegrepen. Velen wiens relatie ooit op de klippen liep net voor de feestdagen, zullen zich in de tekst zeker herkennen.
De single is digitaal verkrijgbaar via alle bekende platformen en kan gestreamd worden via Spotify en Deezer..

Hannelore Baeten is buurtwerker in Gavere en stelde het proefproject Zorgzame Buurt voor dat de titel ’t Is voor mekaar” mee kreeg. Hannelore is projectmedewerker / begeleider RTH Zorgzame Buurten “ ’t Is voor Mekaar” in Gavere. Het project wil in Gavere werk maken van een vlottere en evidentere verbinding tussen formele en informele zorg- en hulpverleners. Daarbij wordt in de eerste plaats werk gemaakt van diverse verbindende acties tussen bewoners onderling.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Kunstenaar Martin Wallaert en Bianca Declercq vertelden over de onthulling van het kunstwerk aan hun atelier in Machelen en de eindejaartentoonstelling.  Vrijdag werd in Machelen aan de ingang van het atelier van kunstenaar Martin Wallaert een kunstwerk onthuld door prof. em. Herman De Croo. Martin vertelde over 55 jaar oude vriendschap met de minister. Bianca had het over het verloop van de tentoonstelling en wat de bezoekers er mogen van verwachten.

Bruno Vanobbergen is sinds vorige maand nu ook waarnemend administrateur-generaal van het Agentschap Opgroeien over de wantoestanden in de kinderopvang. Op 17 november stapte de topvrouw van het agentschap Opgroeien op na storm van kritiek over de wantoestanden in kinderopvang. De politiek repliceert hierop dat een wissel aan top de crisis in opvang niet zal oplossen. Onder impuls van waarnemend administratief-generaal Bruno Vanobbergen is het agentschap volop bezig met een her-evaluatie van de probleemdossiers in de sector van de kinderopvang. Bij hem staat het voorzorgsprincipe centraal. Belangrijk is dat ouders op een gestructureerde manier ondersteuning zullen krijgen.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul:

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 4 =