Up To Date 997

Up To Date 997

december 12, 2022 0

De eerste gast op deze zondagmorgen was Johan Van Hoof, net op pensioen. Hij zet zich nu in als vrijwilliger en bestuurder van vzw Manège Dennenhof, een hippotherapeutisch centrum voor personen met een beperking in Nevele-Deinze (www.manegedennenhof.be). Dit project bestaat reeds meer dan 30 jaar en is zelfbedruipend, dus geen subsidies. Alles moet met eigen inkomsten en uiteraard vele giften bekostigd worden. Sinds de fusie met Deinze, proberen ze ook daar wat bekendheid te verwerven. Johan kwam ons meer vertellen over de werking van de manege. Heel wat personen met een beperking uit Deinze zijn “gebruiker” in de manege: naast individuele bewoners, ook zorgvragers uit DVC Bachte, De Vierklaver, Verburght, …enz. De manege is gelegen op het adres Dennendreef 64, Landegem. Zij organiseren er behandeling en begeleiding van kinderen met een motorische handicap, kinderen met een algemeen ontwikkelingsprobleem, kinderen met leerstoornissen op het vlak van lezen, rekenen en/of schrijven, volwassenen/kinderen met een neuropsychologische stoornis en geven advies rond toegankelijkheid en aangepast wonen.

Björn Pevenage, Chris Sauquillo en Tommy Vandenborre openen in het Leietheater in Deinze Brasserie Cavéa op 15 december vanaf 17 u. De naam verwijst naar de halve cirkelvormige tribunes in de klassieke Griekse en Romeinse theaters. Iedereen is er welkom van dinsdag tot zondag van 11.30 u. tot 23.30 u.  Iedere bezoeker zal er kunnen genieten en zal warm ontvangen worden De zaak wordt geleid door drie enthousiaste ondernemers: Bjorn Pevenage, Chris Sauquillo en Tommy Vandenborre, onder dagelijkse leiding van Bjorn.. Ze willen een gezellige brasserie zijn waar de bezoekers van Leietheater kunnen genieten van een aperitief, koffie of digestief, al dan niet gepaard met kleine hapjes zoals tapas, fingerfood, …. Men hoeft uiteraard geen voorstelling in Leietheater bij te wonen om langs te komen in Cavéa. Ze voorzien in samenwerking met lokale producenten een uitgebreid aanbod van streekbieren en dranken, die perfect te combineren zijn met het aanbod van kleinere gerechten zoals crôques en toasts, pasta’s, salades, soep, enzoverder. Op woensdagavond serveren ze huisgemaakte burgers. Kinderen vinden zeker hun gading in de uitgebreide kinderkaart. Ook liefhebbers van het zonnige terras en zoetebekken worden niet vergeten: zij worden verwend met een aanbod van ijsjes, pannenkoeken, gebak en verwenborden. De Deinzenaar is meer dan welkom voor een lekkere eigenbereide lunch op de middag.

Ze zullen bekijken wat werkt en sturen bij volgens de behoeftes van de bezoekers. Verder willen ze diverse activiteiten en thema-avonden organiseren in de brasserie, zoals bv. tapas/wijnavonden, culinaire events, … . Iedereen is welkom op de openingsreceptie op 15 december, van 17 tot 19 u.
Vlamingen zijn Bourgondiërs. Mensen kunnen voor de theatervoorstelling een hapje eten met vrienden of na de voorstelling de emoties doorspoelen en napraten bij een frisse pint. Meer Info: www.brasseriecavea.be . Voor alle duidelijkheid is het voorlopig een pop-up voor 6 maanden.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Voorzitter Christof Nachtergaele van het Sportcomité Astene kwam meer uitleg geven over de VTT Jan Filliers cross op 26 december, tweede kerst. We hadden het ook even over de nieuwe start van het Sportcomité met een nieuw bestuur en nieuwe uitdagingen. Sportcomité Astene is het nieuwe seizoen immers begin dit jaar gestart met een nieuw bestuur en nieuwe uitdagingen. Ze waren toe aan vernieuwing om de toekomst van hun club te garanderen. De nieuwe voorzitter is Kristof Nachtergaele. Ze startten met 2 groepen zodat elk lid de mogelijkheid kreeg om aan een geschikt tempo de zondagsrit te rijden. De website werd ook vernieuwd. Het is nu het communicatiemiddel van de club. Fietsnavigatie en sociale media zijn nu éénmaal niet meer weg te denken en daar willen ze optimaal gebruik van maken. Nieuw dit seizoen is ook de “afterwork” rit op woensdagavond waarbij ieder geoefend fietser/fietsster welkom is voor een rit van +/- 60km. Daarvoor spreken ze af elke woensdag aan hun lokaal “De Wachtzaal” te Astene . Alle info vind je op de website: www.sportcomite-astene.be

Hun jaarlijkse VTT & Cyclo-tocht Jan Filliers vindt plaats op maandag 26 december met een volledig parcours in Deinze. Er is een nieuwe locatie: VTI Deinze, Leon Declercqstraat, voor start en aankomst. Voor elke deelnemer is er een gratis hongerstiller. Volgende tochten zijn voorzien: 25 -35- 45 km met inschrijven en starten tussen 8:30 en 14 u. Er is ook de VTT Kids: 15 – 25 km met inschrijving tussen 13 en 13:25 u en groepsstart om 13:30u.

Je kan ook deelnemen aan de Cyclo 50 km met inschrijven & starten tussen 8:30 en 14 u. Kids met vergunning (<15j) rijden gratis; kids zonder vergunning < 15j betalen €2; volwassenen met vergunning: €5 en volwassenen zonder vergunning: €7. Er wordt gereden op een totaal nieuw parcours. Ook dit jaar zijn er een aantal privé-stukken enkel voor de deelnemers.

Mathieu Goossens komt de Winterleie Kerstmarkt van Heilig Hart voorstellen. Na twee covid-jaren organiseren ze met een groepje collega’s van Dienstverleningscentrum Heilig Hart in Bachte-Maria-Leerne terug de Winterleie kerstmarkt en dat op op zaterdag 17 december. Ze gaan er prat op Ă©Ă©n van de gezelligste kerstmarkten te zijn, maar al zeker de warmste. Dit mede omdat ook bij deze editie de winst van de kerstmarkt geschonken zal worden aan leefgroepen van DVC Heilig Hart. Men voorziet zoals de drie voorgaande edities leuke kinderanimatie en live muziek in een gezellig kader.

Schepen van Deinze Bruno Dhaenens kwam vervolgens ook de Deinse kerstmarkt voorstellen, die zoals de traditie het wil op de Markt van Deinze plaats heeft.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul:

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 16 =