Up To Date 995

Up To Date 995

november 28, 2022 0

 

Aflevering 995 van Up To Date begon met een Gottems probleem. Het project rond de burgemeesterswoning in de dorpskern van Gottem zorgde de voorbije weken voor heel wat commotie. Elke Blancke en Yves Grossen van de actiegroep zaten samen aan tafel met bevoegde schepen voor Ruimtelijke ordening Bart Van Thuyne. Gottem is een deelgemeente van de stad Deinze waar de gezellige dorpskern dreigde te verdwijnen. Maar de inwoners protesteerden massaal tegen de mogelijke sloop van de oude burgemeesterswoning en aanpalende bomen. Het openbaar onderzoek is afgelopen. Nu pas kan ook stad Deinze een publiek standpunt innemen omtrent het project, vroeger kon niet. En er zou goed nieuws zijn want het protest van de Gottemnaren heeft blijkbaar haar doel bereikt waardoor de oude burgemeesterswoning en de eeuwenoude bomen zouden blijven bestaan. De hele situatie werd duidelijk gemaakt door onze gasten.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Wouter Reggers en Sasja Maekelberg, samen de formatie MERGEL, brachten hun eerste single ‘Waarheid’ uit op 25 november. Met Wouters eerdere project, Jakobistan, waren ze reeds te gast in onze studio. MERGEL maakt Nederlandstalige elektronische pop met gevoel voor atmosfeer en emotie. De synergie tussen Wouter Reggers en Sasja Maekelberg (Larssen.) creëert een sound die tegelijk donker en sprankelend, melancholisch en meeslepend is. Via deze link kan je “Waarheid” beluisteren.

Hugo Schaeck is de ondervoorzitter van vzw Heemkundige Kring Het Land Van Nevele. Hij had het over de Verlichte avondwandeling in Landegem maar ook en vooral over het recordaantal leden van de Heemkundige Kring. Het werkjaar loopt stilaan ten einde, maar op 18 december 2022 neemt de Kring nog deel aan de Verlichte Avondwandeling te Landegem samen met het Davidsfonds, dat met twee jaar corona-uitstel dit jaar zijn 75ste verjaardag viert. Ze hernemen daarbij een oude traditie. Het Land van Nevele organiseerde in de jaren 70 en 80 van vorige eeuw al  ‘stalkaarsenwandelingen’. De verlichte kerstwandeling grijpt plaats op zondag 18 december om 16. uur met Hugo Schaeck als gids. Er wordt gevraagd om hesjes en zaklampen mee te brengen. Hugo zorgt zelf voor bieten om stalkaarsen te maken. Die kunnen worden besteld via: schaeckh55@gmail.com. Nadien wordt er gezellig getafeld met kerstpoëzie in het Ontmoetingscentrum ‘Ter Kale’ in de Brouwerijstraat 4, waar de wandeling ook zal starten. Op het menu: koffie, chocomelk, krentenbrood en andere versnaperingen. Deelnemen is gratis. En toen ging het ook nog over het recordaantal leden/abonnees, meer bepaald 728. Het is het moment om de lidgelden te vernieuwen en ook nieuwe leden zijn welkom. Er werd afgesloten met een overzicht van de plannen voor 2023.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen + 16 =