Up To Date 994

Up To Date 994

november 21, 2022 0

 

De eerste gasten van deze aflevering 994 van Up To Date waren Yannic Demeyer en schepen Marleen Vanlerberghe. Zij hadden het over de komst van de Sint naar Driespoort Shopping op 26.11 en de resultaten van de speelgoedactie van eerder op de maand. Speelgoed en kinderschoenen werden in het kader van deze 4e Speelgoedactie Driespoort Shopping Deinze 2022 overhandigd aan de welzijnsorganisaties. De Sint en zijn Pieten komen op 26/11 van 14 u tot 16.30 u. de SpiekPietjes en SpiekGrietjes zoeken, samen met vele kindjes.

VIBLO Leieland lanceert een crowdfunding voor de aanleg van een nieuwe speelplaats: Peter De Maertelaere was daarvoor te gast in zijn eigen programma en werd op de rooster gelegd door Judith. Het wordt niet zo maar een speeltuin. Het zijn de kinderen die al lang vragen om klim- en klautermaterieel. Voor vele leerlingen helpt dit hen ongetwijfeld om meer tot rust te komen. Scholen krijgen geen subsidies voor de aanleg van een speelplaats of speeltuin. Daarom moeten ze zelf op zoek gaan naar middelen. Bovendien zijn er aankomende renovatiewerken waardoor er totaal geen financiële middelen zijn om de speeltuin zelf te realiseren. Toch wil men de droom van de kinderen waarmaken. Daarom doet men een beroep op sponsors en op crowdfunding, die ondersteund wordt door Regiokracht Streekfonds Vlaanderen, die ook het totaal opgehaalde bedrag verdubbelt met een maximum van 5000 euro. In totaal zal de aanleg zo’n 70.000 euro kosten. De speeltuin zal bestaan uit een spinnenweb, een klimtoren en een glijbaan. De crowdfunding loopt slechts een beperkte tijd. Iedereen kan tot 5 december een gift doen: https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/36013

Peter had een tijdje geleden een Interview met Loes Van Den Heuvel, alias Carmen van FC De Kampioenen.

11:00 De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Yves Depondt van de firma Chargeo slaagde er ditmaal wel in, ondanks zijn drukke agenda, aanwezig te zijn in de studio van Radio Tequila. Chargeo is een jong dynamisch bedrijf met jarenlange ervaring in elektrisch rijden en ze begeleiden je graag in de overgang naar elektrisch rijden. Zij leveren zowel nieuwe als bijna nieuwe elektrische voertuigen van alle merken tegen heel interessante prijzen, dit zowel voor bedrijven als particulieren. Verder kan Chargeo ook zorgen voor laadpalen. Zij zorgen voor een laadoplossing bij uw bedrijf of retailpark, al dan niet in combinatie met eigen energievoorziening (zonnepanelen, eigen batterij, etc.). Daarnaast is er ook nog de E-mobility & E-consultancy: Zij helpen uw bestaand wagenpark om te zetten naar elektrische wagens, dit zowel voor particulieren als bedrijven.

Sofie Verstraete is directeur van VZW Verburght Landegem, dat een exclusief fotoboek uitbrengt ten voordele van de voorziening voor personen met een beperking. Op 1 januari 2022 was het exact 3 jaar geleden dat Deinze en Nevele fusioneerden. Sinds de fusie werd een nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd, nieuwe gemeentelijke structuren en diensten kregen vorm en straatnamen werden op eklkaar afgestemd…Sindsdien maakt ook vzw Verburght uit Landegem, één van de 17 deelgemeenten, deel uit van Deinze. De Verburghtenaren, de mensen die er wonen en werken, vormen een diverse groep, net zoals de andere inwoners van Deinze. Die twee wilden ze graag samenbrengen in een fotoboek met zwart-wit-portretten van ‘gewone’ en ‘minder gewone’ mensen, binnen hun eigen professionele of vrijetijdscontext. De foto’s werden genomen door twee fotografen: Jean Verstraete en Camille Lebegue. Alle foto’s werden, voorzien van poëzie (haiku’s), opgenomen in het fotoboek, in een oplage van 1000 exemplaren. Er komt ook nog een bijhorende expo met alle foto’s in Mudel van 26 november tot 22 januari 2023. De tentoonstelling wordt komende vrijdag 25 november. geopend. Het boek wordt te koop aangeboden voor €20. Een ideaal geschenk voor de kerstdagen.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − acht =