Up To Date 987

Up To Date 987

oktober 3, 2022 0

 

Kandidate Miss Fashion 2023 Caitlin Baetens uit Lokeren mocht voor deze aflevering nr. 987 de spits afbijten. MISS FASHION bestaat sedert 2008 en is het gezicht van ‘empowerende vrouwen’ in heel België, Nederland en Luxemburg. De vrouw die sierlijk is, fel en niet te stoppen. Hun doel is om vrouwen in staat te stellen de beste versie van zichzelf te zijn en elkaar te inspireren. Ontwikkeling is de sleutel in deze verkiezing. Ze willen dat ze uitgroeien tot de sterke onafhankelijke vrouw die ze zijn, zodat ze samen de wereld kunnen overnemen. Onder het motto: “SPREID JE VLEUGELS” . De wedstrijd staat open voor jonge dames met de Belgische of Nederlandse nationaliteit, die minstens 16 jaar en max. 26 jaar oud zijn.

Ook zanger Greg (Gregory Vandenheede) kwam even binnenwaaien in de studio bij Peter om een activiteit aan te kondigen.

Het Leietheater biedt jongeren, onder hen zes Deinse meisjes: Manou (13), Chae (14), Lupita (13), Elise (12), Maura (12) en Marte (13),  de mogelijkheid op de planken te staan met Larf! Zij brengen de theatervoorstelling ‘Show me’ op 9 oktober. Het gaat over perfectionisme. Elise Gekiere, Marte De Pourcq, Maura Boeckx en Lupita Gonzales waren ter promotie in de studio van Radio Tequila.

De voorbije jaren deelde Leietheater, samen met Larf! uit Gent en CC NOVA uit Wetteren, CC De Fabriek uit Sint-Lievens-Houtem,
cultuurhuis Merelbeke, de Kluize uit Oosterzele en Zoetegem uit Zottegem een boeiend parcours, waarbij onze lokale jongeren zichzelf ontplooid hebben tot steracteurs en -actrices.” Het begon met een workshopweek van Larf! waarbij de jonge deelnemers dolenthousiast waren tijdens en na het toonmoment. Dit enthousiasme mondde uit in een nieuwe theaterproductie. De Oost-Vlaamse collega’s sleepten een bovenlokale subsidie binnen om een eigen jeugdproductie te maken binnen hun en onze muren. Show me was geboren! Wie of wat is de perfecte mens? Met die vraag verzamelden theatermakers Annelies De Nil en Inge Goddijn verhalen van tieners. In verschillende workshopreeksen werkten ze gedurende zes maanden samen met tieners uit de regio, waaronder 6 jongeren uit Deinze. Het werd een verhaal over perfectie, schone schijn, falen en hun eigen tutorials. 17 september ging deze dolle bende in première in cultuurhuis Merelbeke en begin oktober maken ze een tournee langs alle deelnemende huizen en Larf! zelf. Show me! is op zondag 9 oktober te zien in Leietheater.

Wanneer: Zondag 9 oktober om 19u.

Waar? Leietheater Deinze – Brielstraat 2 – 9800 Deinze – 09/381 0740 |Info & tickets: www.leietheater.be/activiteiten/detail/1 926/show-me-12

De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Kenny Van Heuverswijn en Mieke Roelens kwamen uitleg verschaffen over de aanstelling van tamboer-majoor Koen Van Hulle bij Harmonieorkest Deinze. Koen Van Hulle wordt officieel aangesteld als Tamboer-Majoor van Koninklijk Harmonieorkest Deinze vzw. Een Tamboer-Majoor is niet te verwarren met de dirigent van het orkest. Dat blijft Kenny van Heuverswijn. De tamboer-majoor speelt een belangrijke rol als het Harmonieorkest als één team in de straat marcheert. Onder zijn toewijding en instructies zien we een gedisciplineerde muziekvereniging aan het werk. Een tamboer-majoor is de persoon die voor de harmonie uitloopt, voor de drumband.

Ze zijn in Deinze vooral een concertharmonie, maar willen zich ook engageren om op straat te komen en er te zijn voor de stad Deinze en de inwoners op belangrijke momenten. En daarvoor hadden ze iemand nodig die het heel goed kent, het is immers een totaal andere ‘stiel’ dan dirigent. Wie Koen Van Hulle is kwamen we te weten tijdens de uitzending.

Er was nog meer nieuws met de Open Repetitie: wie een blaasinstrument of slagwerk speelt, al een jaar of 5-6 les volgde aan de muziekacademie en zin heeft om eens mee te spelen, kan de unieke sfeer van het musiceren in grote groep komen opsnuiven tijdens een open repetitie op vrijdag 7 oktober van 20u. tot 22u. Meer info en inschrijven op www.harmonieorkestdeinze.be/events/open-repetitie.

Het Harmonieorkest Deinze repeteert ook voor hun eindejaarsconcert op zaterdag 17 december in het Leietheater. Het  Harmonieorkest Deinze neemt je dan mee op een unieke, spannende, mystieke ervaring: de uitvoering van ‘The Book of Urizen’ van Jacob De Haan, een compositie voor harmonieorkest, zangstem (sopraan), mannelijke spreekstem en geluidscollages. Het stuk is geïnspireerd op het gelijknamige meeslepende, visionaire – door de dichter zelf geïllustreerde – gedicht van de Engelsman William Blake (1757-1827), die in de westerse literatuur en beeldende kunst een unieke plaats inneemt. Hij was niet alleen dichter en schrijver, maar ook graficus, schilder, illustrator, spiritist, religieus visionair en mystiek filosoof. De soliste voor ‘The Book of Urizen’ is de Gentse sopraan Jolien De Gendt. Zij behaalde in 2009 haar Masterdiploma zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Als concert-soliste is ze een veelgevraagd soliste, met optredens in België en in het buitenland. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.leietheater.be

Michiel Vaernewyck alias Jim Cain stelt op 5oktober zijn nieuwe CD voor  ‘Why We Sing’. Die werd opgenomen met full-band nieuwe muziek. Studio/co-producer van het album is Deinzenaar David De Pauw ( Peacock’s Playground ).  De voorstelling gebeurt in zaal Trefpunt aan Sint-Jacobs in Gent. De full band bestaat uit Elisa De Pauw (piano, electric guitar), Wouter De Smet (tenor sax), Jo Soetaert (drums, percussie), David De Pauw (bas) en Jim Cain, vocals en akoestische gitaar.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: Steunmuziekjes…

Johnny Cash – Sunday Morning Coming Down

Iggy Pop (herfst) – Les Feuilles Mortes

Raymond v/h Groenewoud – Het Verschil Met Mijn Vriend Jan
Lenny ‘Hilde’ Kravitz – It Ain’t Over Till It’s Over

Lamp Lazerus & Kris – Ik Ben De Peulschil

JJ Cale – Sensitive Kind

Ramses Shaffy – Sammy

The Clash – Should I Stay Or Should I Go

Claude François – Alexandrie Alexandra

Stevie Nicks – For What It’s Worth

Armand – Ben Ik Te Min

Coolio (overleden 28/09/2022) – Gangsta’s Paradise

Ruben Block (Triggerfinger – nieuw album ‘PIAS’) – That’s Just The Way

Erik Van Neygen (70) – Wat Je Diep Treft

Sylvie Kreusch – Walk Walk

The Lovin’ Spoonful – Daydream

Jimmy Durante – The Glory of Love

Amy Winehouse – I Love You More Than You’ll Ever Know

Louane – Si t’ Etais-là

Vikki Carr – It Must Be Him

Popcorn van de week : The Drifters – Save The Last Dance For Me

na Carlos’ Column : The Cardigans – My Favourite Game

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + zeventien =