Up To Date 986

Up To Date 986

september 28, 2022 0

 

Aflevering 986 van Up To Date begon voor de verandering met een rechtstreeks telefonisch interview, meer bepaald met Wesley van de Belgian Quo Band (Tribute Status Quo) vanuit Londen. Gisteren, zaterdag 24 september, trad de Belgian Quo Band op in Engeland, tijdens de grootste Status Quo fanclub convention ter wereld. Dat alleen al was een super grote eer voor de band, want er reisde ook een hele bus fans met hen mee. Maar…. er gebeurde nog iets formidabels.

Alfred Bauwens kwam zijn wandelzoektocht in Landegem voorstellen. Die loopt nog tot 6 november.

Marc Naessens, luitenant van de Brandweer Deinze, en majoor Serge Vander Ougstraete van Brandweer Zone Centrum weten alles over de Dag van de Veiligheid op 9 oktober en de opendeurdag bij politie en brandweer in Deinze. Op 9 oktober slaan de veiligheidsdiensten opnieuw de hele dag de handen in elkaar tijdens de “Dag van de Veiligheid”. Je ontdekt de werking van de politie, brandweer, het ziekenhuis en het Rode Kruis in de Stadionlaan in Deinze. Je kan er terecht voor rondleidingen, rondritten, kinderanimatie, infostandjes en nog veel meer.

Politiezone Deinze-Zulte-Lievegem: info: pz.deinzezultelievegem@police.belgium.eu, tel. 09 244 24 00 www.facebook.com/events/774199103588790/

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Wim De Maertelaere en Dirk Mortier van Rotary Gavere Schelde Leie organiseren de kunstveiling ‘Gin’n Art’ in de idyllische Pastorie te Deurle met zicht op de Leie. Op zondag 2 oktober krijgen bezoekers de kans een kunstwerk te kopen per opbod. Voor ieders wat wils, van abstract tot Pop Art, van Arne Quinze tot Wy-Art.

Aan de veiling wordt een wandeling gekoppeld, de ‘Gustaaf De Smet route’. Op deze route is er een mogelijkheid tot een bezoek aan het Museum Gevaert Minne. Tijdens de wandeling kan men tevens een tentoonstelling meepikken van de beeldende kunstenaar Ann Deman. Na de wandeling wordt men getrakteerd op een lekker glas Gin of iets fris. Het wordt een gezellige, lekkere familiedag want naast al de kunstprikkels kan men er terecht voor overheerlijke tapas aan de foodtruck. De dag start om 14 uur en eindigt om 18 uur na toewijzing van de kunstwerken aan de rechtmatige kopers.

Voor een voorverkoopkaart kan men terecht bij een van de leden. Een kaart kost 10 euro waaronder inbegrepen de wandeling, het museum en een glas gin van het huis. de aanwezige kunstenaars zullen de bezoekers bij staan en antwoord geven op alle vragen. De opbrengst gaat naar de Revalidatietuinen van UZ Gent.

Olivier Vogels, woordvoerder van de Belgische Marine over het “NavyTECHNOFest 2022” op 1 en 2 oktober te Zeebrugge. De Marine en zijn partners bouwen de basis om tot een waar festivalterrein. De driehoek Oostende – Zeebrugge – Brugge en bij uitbreiding West- en Oost-Vlaanderen wordt de hub van (West-)Europa voor wat betreft de drone technologie en ontwikkeling. Dronefabrieken, opleidingsscholen en campussen van hogescholen en universiteiten worden op deze locaties opgericht om deze technologie verder uit te bouwen en te ontwikkelen.

Om hier alvast op te anticiperen en een jaarlijks recurrent gerenommeerd event te creëren, zet de Marine samen met zijn partners nu al voor de derde editie volop in op de nieuwste technologieën betreffende de inzet van drones (onderwater-, oppervlakte- en luchtdrones) in het maritieme milieu. De meest innovatieve robotgestuurde oplossingen voor het ruimen van springtuigen op zee zullen in de komende jaren geïntegreerd worden aan boord van de toekomstige vaartuigen en worden nu reeds aan het grote publiek voorgesteld. Om alles nog sensationeler en aantrekkelijker te maken wordt tijdens het volledige weekend de basis opengesteld in een heuse festivalstijl: concerten, DJ sets, dynamische demonstraties, dronecompetities en foodtrucks.

Ze denken uiteraard ook aan hun ecologische voetafdruk en gaan een zonnepanelenpark opzetten om zo een groot deel van de energiebehoefte duurzaam te genereren. Het wordt een onvergetelijke beleving waarbij meer wordt ingezet op totaalbeleving voor de bezoeker met vele interactieve podia.

De basis wordt onderverdeeld in een Main Stage A.K.A. “Techno Village” (de enorme scheepsloods) en vier andere podia waar hun hoogtechnologische partners het beste van zichzelf zullen demonstreren en aanbieden:
• The Pitt; • DEMO(n)Ville; DRONEVillage; P.O.N.R. (Point Of No Return)

Wat je zeker niet mag missen: standen die zullen vertegenwoordigd zijn:
• Virtuele schietstand; Game development set up; Initiaties dronevliegen, droneraces; Rondleidingen aan boord van marineschepen; Concerten en DJ sets; Wedstrijden gevechtszwemmen door/voor de bezoekers; Zelfs een heuse “bouw zelf je drone/missile en beëindig een opgelegd parcours” contest!

Langsgaan is dus de boodschap, anders mis je het drone-, gaming-, VR-, AR- en cyberfeestje van het jaar!! Locatie: Marinebasis Zeebrugge, Graaf Jansdijk 1, 8380 Zeebrugge

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: ”Quality Time!

Nick Cave is 65! – Into Your Arms

Ozark Henry en Ellen ten Damme – Sweet Instigator (nieuw dubbel album)

Tamino (nieuw album ‘Sahar’) – The First Disciple

Arctic Monkeys (nieuw album ‘The Car’) – There ‘d Better Be a Mirrorball

Hooverphonic (nieuwe single) – Mysterious

Linda Mertens (treedt weer op na 5 jaar!) – Milk Inc – The Sun Always Shines On TV

Herb Alpert & The Tijuana Brass – This Guy ‘s In Love With You

Bozz Scaggs – What Can I Say

Popcorn van de Week : Chris Andrews – Pretty Belinda

na Carlos’ column : Warren Zevon – Werewolves of London

Marcus Mumford – Cannibal

Death Cab For Cutie – Here To Forever

Carole King – Natural Woman

Bob Seger – Still The Same

CCR – It Came Out Of The Sky

The Killers – Boy

Regard & Glorya – We Can Do It

The The – This Is The Day

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twintig − 4 =