Up To Date 985, maar ook op locatie op Autoluwe Zondag

Up To Date 985, maar ook op locatie op Autoluwe Zondag

september 20, 2022 0

 

Deze aflevering begon met het interview met Willy Sommers, dat Jonas opnam ter gelegenheid van de birthday party van Radio Tequila op 4 september. Ook de felicitatie voor onze 40e verjaardag vanwege Herman De Croo, Minister van Staat, wordt nog voorgelezen.

Vervolgens was er een telefonisch interview met Filip Serlet, secretaris van de muziekvereniging voor Jong en Oud, i.v.m. hun aperitiefconcert op 25 september in het Ontmoetingscentrum te Olsene. Na een onderbreking van 2 jaar door het u bekende virus laten zij iedereen weer graag genieten van de 28e editie van hun aperitiefconcert. Nadien is er een smakelijk warm buffet. Het begint om 11 u 15. Dirigent is Gaby Kimpe. De muziekvereniging speelt op de kiosk op het grasperk in het Ontmoetingscentrum. De toegang is gratis. Op het programma staan bekende melodieën onder deskundige begeleiding van een zomers aperitiefje. Vanaf 12h30 uur is er warm buffet à volonté met frietjes (warm buffet met stoofpotje en filet carré, begeleid met groentjes, sauzen en frietjes) Volwassenen betalen € 21, één aperitief inbegrepen; Kinderen jonger dan 12 jaar betalen € 10, één frisdrank inbegrepen. Inschrijven voor het buffet is noodzakelijk tegen woensdag 21 september. Bellen kan ook op 09/388.43.45 of per mail.

Yves De Vlieger had het over Leerne Kermis op 24 & 25 september. Sint-Martens-Leerne viert kermis o.a. een optreden van Mama’s Jasje.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Regisseur Kurt De Schepper bracht enkele acteurs en actrices van jeugdtheater Crea mee om hun nieuwe stuk ‘Koning van Katoren’ voor te stellen. Het gaat volgende week 24 september in première.

Nog meer theater. ‘VOS’ wordt in totaal 12 keer opgevoerd in het Leietheater. Vijf voorstellingen zitten er al op. Dit vraagt om een tussentijdse evaluatie. We vernemen het graag van Gilles Lavent, die de rol van Kat speelt., Lisa De Lange, en onze Eva De Geyter, die het kalf afgeeft in het stuk.

Het comité van de Firtelstoet te Zulte is dringend op zoek naar mensen die kunnen helpen aan de Firtelstoet. Voorzitter Bjorn Destoop was onze gast. De Firtelstoet trekt op zondag 2 oktober voor de 165ste keer door de straten van Zulte. Maar of er de komende jaren nog gefirteld kan worden, daar zijn organisatoren Jefferie Maes en Björn Destoop nog niet zo zeker van. Het comité bestaat nog slechts uit twee man, vorig jaar nog uit 8 leden. Ze hebben dus dringend nood aan medewerkers. Geïnteresseerden mogen zich melden via info@firtel.be.

De vorige editie van de Firtelstoet was ondanks het slechte weer opnieuw een groot succes. Er was zeker geen gebrek aan interesse bij het publiek en bij de deelnemers maar toch trekt het Feest-, Firtel- & Cultuurcomité aan de alarmbel. Het vinden van reuzendragers is ieder jaar moeilijk. Vorig jaar organiseerde men voor de eerste keer een Firtelmarkt en die was zeker voor herhaling vatbaar. Dit jaar zal het echter niet lukken om de markt er nog bij te nemen, maar ze hopen dit volgend jaar wel te kunnen doen. Ze doen dan ook een noodoproep naar mensen die hun comité willen versterken of mensen die als losse medewerker willen helpen. Zo kunnen ze de verantwoordelijkheden verdelen.

Het Firtelweekend start op zaterdag 1 oktober om 16 uur met de kermisopening op het Gaston Martensplein in Zulte. Op zondag starten de Firtelstoet en de publiciteitskaravaan vanaf 14 uur. Maandag volgt er nog een prikkelarme kermis tussen 16 en 17 uur en op dinsdag is er vanaf 21 uur vuurwerk op de parking van de Smatch. Meer info via www.firtel.be.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: Let Us Entertain You…

Robbie Williams (nieuw album ‘XXV”) – Let Me Entertain You

Bart Herman (nieuw album ‘Volwassen en Gestreken’) – Dame Blanche of Crème Brûlée

Oscar & The Wolf – Warrier (WK-lied Rode Duivels)

Ibe (nieuw album ‘Sweet Love’ – Perfect Storm

David Bowie (Film ‘Moonage Daydream’) – Starman

The Opposites – Licht Uit (energiebesparingen)

Popcorn van de week : Arthur Prysock – When Love Is New (You Tube Soul Connection 3’31”)

Na Carlos’ column : Tony Joe White – Steamy Windows

Bastille – We Can’t Stop (cover Miley Cyrus)

Bryan Adams – Can’t Stop This Thing

The Kinks – Celluloid Heros

Lizzo – About Damn Time

Fleetwood Mac – The Chain

Nina Simone – Here Comes The Sun

Balthazar – Nightclub

Taylor Swift – Don’t Blame Me

Nothing But Thieves – Impossible

Ang̬le РLa Thune

Johnny Cash – Personal Jesus

Joy Crookes – Mother May I Sleep With…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =