Up To Date 988

Up To Date 988

oktober 10, 2022 0

 

Elisabeth Buffel uit Merelbeke kwam vertellen waarom zij deelneemt Miss Fashion 2023. Natuurlijk voor de uitdaging, en voor haar persoonlijke ontwikkeling, maar ook om anderen aan te moedigen. Wees trots op jezelf! Wees trots op degene die je bent, kijk achter jou en kijk wie je al bent geworden, en word sterker, elke dag, probeer en blijf proberen, hoe moeilijk het ook is. Ze wil ook aantonen dat een Miss avontuurlijk kan zijn, ze klimt in haar vrije tijd, ook al doen niet veel vrouwen dat, en gaat graag op avontuur. Haar slagzin waarvoor ze leeft: What doesn’t kill you makes you stronger!

Nog een straffe jongedame! Febe Jooris uit Astene schreef vorige maand wielergeschiedenis voor België op het WK in Australië door er ons land een eerste vrouwelijke WK-medaille tijdrijden ooit te bezorgen. Onze wielerspecialist Luc Van Daele kwam voor dit gesprek Peter assisteren. Het mag gezegd: wat Febe deed vorige maand op het WK – tijdrijden in Australië is op zijn minst historisch te noemen. Nog geen18 jaar – intussen werd ze dat wel op woensdag 5 oktober – bezorgde Febe ons land een eerste vrouwelijke WK-medaille ooit in het tijdrijden. Een derde plaats leverde een bronzen medaille op bij het tijdrijden voor juniores. Winnares werd Zoë Backstedt – dochter van Magnus (winnaar Parijs-Roubaix in 2004) – had over 14,1 kilometer een voorsprong van 1’35” op haar dichtste achtervolgster. Een fenomeen. Febe was tiende bij het tussenpunt, maar zette dan een fikse rush in naar brons. Wat we wel weten is dat ze op de streep amper 33 honderdsten sneller was dan de vierde. Erg nipt, maar wel verdiend. We vernamen hoe ze haar koers precies heeft uitgetekend. En hoe haar toekomst eruit ziet.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Volgende week is het de WEEK VAN DE AMBACHTELIJKE BAKKER, dit keer in het teken van de “WEEK VAN DE CAKE”. Voorzitter promotie Bakkers Vlaanderen Luc Welvaert was onze gast. Bakkers Vlaanderen organiseert van 15 tot en met 23 oktober 2022 de vierde editie van ‘De Week van de Ambachtelijke Bakker’, dit jaar in het teken van de cake. Cake is een veelgebruikt product bij de ambachtelijke bakkers, denk bv. aan die overheerlijke appelcake, bananencake, perencake, botercake, vruchtencake, etc.….. . Die bakkers staan te popelen om de consument te verwennen met hun lekkerste en origineelste creaties. Maar waarom een Week van de Ambachtelijke Bakker? De sector staat al jaren onder druk. Deze periode zelfs nog véél meer door de stijgingen van de grondstoffen, lonen en uiteraard de energie. Maar zij blijven hun ambachtelijke bakkers ondersteunen die hoogwaardige verse brood- en banketproducten maken en verkopen. Bakkers Vlaanderen neemt daarom het initiatief om de Week van de Ambachtelijke Bakker te organiseren. Dit jaar als thema “ WEEK VAN DE CAKE”. Luc Welvaert legde ook uit waarom onze bakkers moeten ondersteund worden met een week van……. Zij zorgen ervoor het ambacht van de bakkerijsector te blijven ondersteunen met ideeën die de bakker ook doet nadenken (in deze moeilijke periode), hoe hun assortiment aan te vullen met nieuwe/vernieuwde producten die de consument aantrekken om ze te kopen bij de ambachtelijke bakker in hun buurt. Cake is een product dat de consument geregeld nuttigt bij een kopje koffie en zij als Bakkers Vlaanderen Promotie gaan de cake, samen met de ambachtelijke bakkers, tijdens deze week in de kijker zetten.

Kimberly Claeys, alias Little Kim, ook Kadril-zangeres en bij Guido Belcanto stelt op 10 november haar eerste soloplaat ‘Moederland’ voor in het Leietheater in Deinze. Zij kwam deze heuglijke gebeurtenis persoonlijk vertellen aan Peter en Roland, die voor de gelegenheid nog eens achter de micro plaatsnam. Kimberly groeide op in Deinze en werkt er nog steeds als verpleegkundige bij het Wit-Gele Kruis. Bij velen is ze intussen wellicht beter bekend als Little Kim. Ze is zangeres bij folkgroep Kadril en zocht met o.a. Guido Belcanto en Bruno Deneckere haar heil in Nederlandstalige countryliedjes.

Op donderdag 10 november treedt ze op in het Leietheater en brengt er Moederland. Little Kim is nog jong maar toch heeft ze al een heel muzikaal verleden. Haar roots liggen in Petegem. Ze bracht voor Tequila in de studio haar hele verhaal. De liedjes op Moederland werden geschreven door Bruno Deneckere, Lieven Tavernier en Guido Belcanto. Zij leverden een twintigtal originele songs of herwerkte versies van bestaande liedjes en daar heeft ze er 12 uit gekozen voor haar plaat. Zelf schrijft ze geen liedjes, maar ze weet hoe ze in haar hart moeten klinken. De muziek van Little Kim kan je omschrijven als country geboetseerd uit Vlaamse klei, zeg maar “flandricana”, een Nederlandstalige mix tussen folk, americana en country.

De titel Moederland verwijst naar het gelijknamige nummer, dat een herinterpretatie is van “Motherland” van de Amerikaanse zangeres Natalie Merchant. Het is een troostende wals, die ze schreef naar aanleiding van de terroristische aanslagen op 9/11 in New York. Lieven Tavernier heeft de tekst vertaald en geprojecteerd op de Eerste Wereldoorlog. Dat is de reden waarom ze haar plaat voorstelt op donderdag 10 november, de avond voor de herdenking van Wapenstilstand. En bovendien doet ze de voorstelling in haar moederstad Deinze. Op het podium zullen Bruno Deneckere, Bart Vervaeck, Andries Boone, Wouter Berlaen, Bert Huyzentruyt en special guest Guido Belacanto haar ruggensteunen. Moederland is vanaf vrijdag 14 oktober verkrijgbaar in de platenzaak, waaronder Coffee, Beer & Vinyl aan het station in Deinze. De albumvoorstelling werd mede mogelijk gemaakt door  Cultuursmakers Deinze. Tickets vind je via www.leietheater.be. Meer info via www.littlekim.be.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:: ‘WE VLIEGEN ERIN!’ De playlist werd samengesteld door Roland en Paul:

Marvin Gaye Let’s Get It On(*)
1973 – Uit gelijknamig album waarvan de opnames 3 j in beslag namen

Lionel Richie Stuck On You(*)
1984 – Dit jaar nog gebruikt in tv-reclame voor Pringles, de stapelbare chips

Clouseau
Over 20 dagen optreden in de Brielpoort : Nobelprijs (live)(*)
Deze zijn deze week opnieuw eens uitgereikt

Elliott Murphy
Trad gisteren op in ‘De Avonden’ te Machelen, A Touch Of Kindness(*) YT
Op verzoek – Hij speelde nog samen met
Bruce Springsteen

Lady Linn Walk For Miles(*)
Net uitgebrachte single

La Bionda
Italiaans duo uit Milaan I Wanna Be Your Lover(*)
1980

Taylor Swift feat. The National Coney Island(*)
2020 – Uit het album ‘Evermore’ – Het nummer kreeg gemengde kritiek

Mark Lanegan
Deze donkere rauwe stem stierf begin dit jaar nog (57j)

One Way Street(*)
2001 – Een melancholisch rustig nummer

Na Carlos Alleene: Chicken Shack I’d Rather Go Blind(*)
1969 – Etta James was de eerste die het lied opnam
Popcornplaat van de week

Middle Of The Road
Sacramento(*)
1971 – Werd een grote hit in Europa

Little Kim

Zo Heb Ik Gewacht Op Jou
Ik Denk Dat De Dingen Zo Gaan
De Tweede Kus

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − drie =