Up To Date 970

Up To Date 970

juni 7, 2022 0

Bart Almeye en Kurt Dhaene van T4Cycling organiseren de VIBLO Cycling Challenge op zondag 12 juni ten voordele van VIBLO Leieland. Er is de Cyclo 60 en 90 km met inschrijving van 7.30 uur tot 11 uur. Leden betalen €5 en niet-leden €7. Er is ook een Familie sneukeltocht van 13 km met inschrijving tussen 13 en 15 uur. Volwassenen betalen €5 en kids €3. Er kan ook een familiekaart van €12 worden aangekocht voor 2 volwassenen en 2 kids tot 13 jaar. Heirvoor is inschrijven verplicht. Peter van deze VIBLO Cycling Challenge is profwielrenner Oliver Naesen. Emile sprak met hem telefonisch tijdens zijn programma Goal! net voor Up To Date.

De locatie van de challlenge is VIBLO Leieland. Inschrijven kan via https://t4-cycling.wixsite.com/home . Of via Kurt Dhaene op kurt.dhaene@europal-packaging.com of 0477 70 25 74.

Danny Diëgo kwam zijn nieuwe plaat “Zomernachten” voorstellen die op 2 juni werd “gereleased.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Steven Vande Putte bracht een boek uit over Vastgoed: “Vastgoedvalorisatie. De verkoop van vastgoed door lokale overheden”
We kennen Steven als stadsdichter, maar hij is beroepshalve ook bezig met vastgoed. Niet dat hij gronden en huizen verkoopt, maar hij is master in de rechtsgeleerdheid en daar schreef hij een masterproef over. En nu bracht hij ook hierover nog eens een boek uit. Steven werkte jarenlang als vastgoedexpert bij het Oost-Vlaamse provinciebestuur en zorgt vandaag als diensthoofd bestuurszaken en jurist voor de juridische ondersteuning van de vastgoedprojecten van de stad Deinze. Het boek biedt gemeenten verschillende vastgoedstrategieën en verkoopprocedures aan om de stadsontwikkeling in goede banen te leiden. Lokale overheden zijn eigenlijk wettelijk tot weinig verplicht wanneer zij hun onroerend goed verkopen, maar er ontbreekt een duidelijk kader. Ze zijn nu vragende partij. Met dit handboek worden meerdere kapstokken aangereikt voor doordachte keuzes bij vastgoedvalorisatie. Verder gaat het boek ook in op actuele tendensen rond projectontwikkeling.

Katelijne De Corte van Platvvorm kwam telefonisch aan bod over een vernieuwde constructie en enkele bijzondere projecten. Platvvorm plooit zich in een vernieuwde constructie en ging een samenwerking aan met Lore Maegerman. De centrale ruimte is een gezamenlijke ‘plaats’ geworden voor workshops, lezingen en muziek. Platvvorm, met als kern tentoonstellingen bouwen en samenwerkingen aangaan met beeldende kunstenaars, gaat op verplaatsing en neemt de ruimtes bij het binnenkomen voor zich.
De energie om kunstenaars plaats te geven en hen ook naar waarde te schatten blijft haar streven.

Met bijzondere projecten en nieuwe samenwerkingen in het verschiet vraagt Katelijne om steun. Enerzijds als sympathisant en als bezoeker, als het publiek waar ze het uiteindelijk allemaal voor doen. Anderzijds als iemand die hen ook financieel een klein duwtje in de rug wil geven. Net als bij een vorige keer voorzien ze drie mogelijkheden, als ‘medestander’, ‘makker’ en ‘metgezel’. Drie verschillende opties, waarmee men bepaalt hoe groot uw gift is, respectievelijk €25, €60 en €150. Meer info op: https://platvvorm.org/steun-platvvorm/

Het volgende is nog in het verschiet:
– Van 01.06.2022 tem 21.08.2022: Solotentoonstelling van Pieter De Clercq @platvvorm Een bijzonder en fantastische kunstenaar!!
– Biënnale van de schilderkunst 24.06.2022: Mudel, museum aan de Leie, nodigt platvvorm uit om deel te nemen aan de biënnale van de schilderkunst. Ze gaan een samenwerking aan met Dieter Durinck, en palmen gedurende de biënnale een deel van het museum in. Van 01.06.2022 gaat Platvvorm op vraag van ruimte CAESUUR te Middelburg voor 2 maanden resideren.
Een gift kan worden overgemaakt op het rekeningnummer BE33 8900 1518 2046 met als mededeling je naam en de formule die men verkiest.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending “Queen 70″/ Juni ‘Rozenmaand”

Adamo – Quand Les Roses

Juice Newton – Queen of Hearts

Crowded House (16 juni Lotto Arena) – Four Seasons In One Day

Bobby Vinton – Roses Are Red

Helen Shapiro – Queen For Tonight

St Germain – Rose Rouge

Tom Jones – She’s A Lady

Elvis Costello – Good Year For The Roses

Diana Ross (optreden voor the Queen) – Chain Reaction

Popcorn van de week : Ramsey Lewis – The “In” Crowd

Sharon Van Etten – Like I Used To

Meau – Als Jij Maar Bij Me Bent

Jimmy Durante – The Glory Of Love

Dave Edmunds – Queen Of Hearts

na Carlos (column) : Toon Hermans – Als Liefde Niet Bestond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − 10 =