Up To Date 971

Up To Date 971

juni 14, 2022 0

Het eerste uur van deze aflevering 971 was volledig gewijd aan Omer Van Speybroeck, geboren in Nevele en de eerste Belgische jazzpionier in de USA. André Bollaert, erevoorzitter Heemkundige Kring Nevele, schreef recent een artikel over Omer Van Speybroeck, had contacten met de familieleden in Moline, Illinois, en kwam in de studio alles kaderen. De familieleden waren uitgenodigd naar Deinze ter gelegenheid van de Canteclaerstoet en werden op 20 mei in de Leiespiegel officieel ontvangen door plaatsvervangend burgemeester Johan Cornelis. Peter sprak bij die gelegenheid met ere-Belgische Consul voor Moline (Illinois), Patrick Van Nevel, kleinkinderen John en Chris Van SpeybroeckS, Dave & Lisa Van Speybroeck en achterkleinkind Clare Van Speybroeck. Zij waren de eregasten op de Stoet Van Canteclaer waarin Omer Van Speybroeck werd gehuldigd.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Ivan De Keyser kwam uitleg geven over het Belgische Kampioenschap tijdrijden in Gavere en het daaraan gekoppeld Breydelfeest.
Feest in Gavere! Nog tot 24 juni is er de dubbeltentoonstelling ‘Topsport Verbeeld + Het Rijke Gaverse Wielerleven in De Poort, met foto’s en documentatie samengesteld door Jean-Marie Schepens over de wielergloriën van bij ons. Kunstenaar Chris Rul maakte al verscheidene beeldhouwwerken over sport en mocht voor het BK ook de trofeeën voor de mannen en vrouwen elite ontwerpen. Zijn werk wordt tentoongesteld in de bibliotheek en in De Poort. Het BK tijdrijden voor junioren viel op 1 mei en op 23 juni volgen dan de profs.

Wie houdt van lekker eten, kan zich de dag van de koers om 17.30 uur begeven naar het Breydelfeest in de fanzone in de Molenstraat. Meesmullen van de Breydelpan kan op reservatie. Kaarten zijn te bestellen bij De Poort.

Grietje Goossens is schepen van Evenementen van de stad Tielt en had het over de Europafeesten. Na twee jaar noodgedwongen uitstel zijn de Tieltse Europafeesten in volle glorie terug! Op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 juli kan men er weer volop genieten van sfeer en muziek in de binnenstad.

Er is een gevarieerde line-up met een keur aan lokale, nationale en internationale artiesten op het driedaags stadsfestival. Willy Sommers, Metejoor, Les Truttes, The Sweet en Levellers zijn slechts enkele toppers. Weet overigens dat Tielt het enige Belgische zomerfestival is waarop de Britse bands Levellers en The Sweet present tekenen. Een uitgelezen kans om ze hier live aan het werk te zien. Ook lokaal talent komt uitgebreid aan bod: DJ’s Triple R & Howard, Hands Off The Barmaid, Hideaway, De Schorriemorrieband en McBee’s Brewery zorgen voor de Tieltse touch op het podium. Ook de kleinsten kunnen zich uitleven, want naast De Schorriemorrieband strijkt ook Boembox neer in de Tieltse binnenstad.

En is er nog veel meer. Vanzelfsprekend bieden de Tieltse Europafeesten nog een pak meer vertier dan enkel de marktoptredens: straatanimatie, braderie, kermis … In de komende periode vind je meer info  via het TEF-facebookevent of via www.visittielt.be.

Je kan het programma telkens vanaf maandag telkens integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending op vaderdag: Hallo Daddy !!!

Doe Maar – Pa

Paul McCartney (80 jaar) – Band On The Run

Gilbert Bécaud – Mon Père à Moi

Popcorn van de week : Jimmy Foster – Strangers In Paradise

na Carlos column 11u : Air – All I Need

Arno (1ste postume single) – La Vérité

Cat Stevens – Father and Son

Millie Jackson – My Man,A Sweet Man

Peter Koelewijn – Je Wordt Ouder Papa

Boney M – Daddy Cool

Chicory Tip – Son Of My Father

Nick & Simon – Vaderdag

Stromae – Papaoutai

Eric Clapton – My Father’s Eyes

The Temptations – Papa Was A Rolling Stone

Madonna – Papa Don’t Preach

Stef Bos …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × twee =