Up To Date 944

Up To Date 944

december 6, 2021 0

In het zondagmorgen Sportprogramma Goal! had Emile een gesprek met Geert Stevens, organisator van de Baloise Ladies Tour 2022, die Zulte aandoet op 14 juli en eindigt in Deinze op 17 juli. Vervolgens schoof Emile aan bij Peter als presentator van Up To Date.

Up To Date 944 begon met een In Memoriam Jo Decaluwe. Peter liet enkele uittreksels uit vroegere interviews horen en Carlos Alleene bracht een persoonlijk getuigenis.

Voorzitter Nathalie Simons van Ferm Zeveren gaf tekst en uitleg over de nieuwe afdeling die op 11 december officieel van start gaat. Ferm is de nieuwe naam van KVLV. Een paar jaar geleden hield de plaatselijke KVLV er mee op. 8 nieuwe enthousiaste dames maken  nu een soort doorstart. Op zaterdag 11 december organiseren ze in café De Reisduif een startvergadering waarbij iedereen welkom is en waar ze hun plannen uit de doeken gaan doen.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Prof. Dr. Jo Vandesompele stelde het kankeronderzoeksinstituut CRIG voor. José Lannoo, Luc Taelman en Joël Van Wanzeele hebben ten voordele van het instituut de CRIG-Wandeling gepland. Het kankeronderzoeksinstituut CRIG (Cancer Research Institute Ghent) brengt, onder leiding van ex-voorzitter prof. Jo Vandesompele, afkomstig uit Machelen, meer dan 400 kankeronderzoekers van de verschillende faculteiten en diensten van Universiteit Gent en UZ Gent samen, zodat er sneller en beter onderzoek kan gedaan worden. Zij delen expertise, technologie, platformen, onderzoekideeën en doen gezamenlijk beursaanvragen.

Daarnaast financiert CRIG zogenaamd ‘knelpuntonderzoek’, onderzoek dat door andere instanties moeilijk wordt gefinancierd, zoals veelbelovende onderzoeksprojecten van jonge kankeronderzoekers en projecten waarin artsen en basisonderzoekers samenwerken. Ze zetten ook hard in op de kankeronderzoekers van de toekomst. Zo organiseren ze voor hen opleidingen, meetings, netwerkmogelijkheden… Ook communiceren ze over kanker en kankeronderzoek, via filmpjes, blogs, sociale media, … en de organisatie van bijvoorbeeld het kankercongres, gericht op een breed publiek en voor iedereen toegankelijk.

Eind 2018 werd de vzw CRIG-fonds opgericht ter ondersteuning van het Gents kankeronderzoek aan het CRIG, zodat ze in 2019 voor de eerste keer konden deelnemen aan de Warmste Week. Bij het brainstormen over mogelijke acties kwamen ze uit bij een wandeltocht van Gent (hun thuisbasis) naar Kortrijk (waar de Warmste Week dat jaar doorging).

Dit jaar kozen zij voor een wandeling op zondag 12 december 2021 die start en eindigt in de Guldepoort in Machelen. Er is de mogelijkheid om te kiezen en te combineren uit diverse wandellussen.

In en rond de Guldepoort wordt een mini-wintermarkt opgezet waar iedereen kan genieten van verschillende drankjes en hapjes. Starten kan vanaf 08u tot 15u. Alle inkomsten gaan volledig naar CRIG. De gemeente Zulte verleent haar volledige medewerking. Ook de schuttersvereniging Eendracht van Ooidonk , organisator van EST (Europees Schutterstreffen in augustus 2022 in Deinze) en de Wandelclub De Natuurvrienden leveren hun bijdrage.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: ‘Morning Booster’

Lange Jo (+85) – Jules César

verzoeknummers: Mary J. Blidge – Misty Blue

                           Nina Hagen (voor mw. Merkel!) – Du Hast den Farbfilm vergessen

Love Unlimited Orchestra -It May Be Winter Outside

Portland – Somewhere Along The Way

Miss Montreal – Door De Wind

Elton John en Dua Lipa – Cold Heart

Paper Lace – The Night Chicago Died

The Cure – A Forest

Madcon – Beggin

Dotan – Coming Home

Meskerem Mees – Writer

Iliona – Si Tu M’ Aimes Demain

Cat Stevens – Morning Has Broken

Brenda Lee – You Always Hurt The One You Love

George Baker – Little Green Bag

Fleetwood Mac – Dreams

Van Morrison – Reminds Me Of You

Bob Seger – Against The Wind

Chris Stapleton – Tennessee Whiskey

Lenny Kravitz – I Belong To You

Massive Attack : Paradise Circus

Fleet Foxes – Mykonos

Na Carlos : Léo Ferré – Avec Le Temps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =