Up To Date 943

Up To Date 943

november 29, 2021 0

Wim De Coninck en Mie De Neve mochten openen over hun theaterstuk over wielrennen. Vrijdag deden ze nog een succesvolle try-out in Landegem. Voormalig topkeeper en Deinzenaar Wim De Coninck, die o.a. de gouden ‘Europese’ jaren meemaakte bij Zulte-Waregem en nadien keepte bij Anderlecht, AA Gent en Antwerp, werkt na zijn geslaagde humoristische debuutshow ‘Den boer op’ volop aan een tweede humorvoorstelling. Deze keer in duo met Mie De Neve, een door de wol geverfde actrice uit de regio Deinze die ook de regie voor haar rekening neemt. Meer info over de voorstelling: www.xlp.be/nl/de-artiesten/comedy-en-muzikale-humor/8/wim-de-coninck /41/vader-waarom-koersen-wij/752 .

Het gaat deze keer inderdaad over wielrennen, waar zowat elke Vlaming gek van is. Naast voetbal is dat een tweede passionele hobby van Wim, die daarnaast nog steeds een zeer gerespecteerd voetbalanalist is op Radio 1 en televisie.  op zaterdag 13 november 2021 speelden ze een try-out in Tielt en op zaterdag 26 november 2021 deden ze een try-out in CC De Klaproos in Landegem. Op zondag 05 en 12 december treden ze op in Gent: een try-out in het supporterslokaal van Iljo Keisse, wielrenner bij de ploeg van Deceuninck-Quickstep. De echte première vindt plaats op 18 december in Grammene, Deinze.

Zangeres Selina Baron uit Zulte brengt een eerste cover uit na haar deelname aan The Voice. Op 29 november 2004 werd een van de meest legendarische songs ooit gemaakt gereleased op Reprise Records (WMG): “Boulevard of Broken Dreams” van Green Day . Nu, 18 jaar later – vrijdag 26 november laatstleden. 3 dagen eerder dan de oorspronkelijke release in 2004, brengt Selina Baron haar eerste cover ooit uit op haar eigen Spotify pagina. Het is een herwerking van dit meesterstuk die ze samen uitbrengt met DJ Alexander Merlin en dit op een van de werelds grootste onafhankelijk record label ATLAST!

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Het tweede uur van Up To Date werd volledig gewijd aan het nieuwe vaccinatiecentrum en testcentrum in Deinze. Peter had daarvoor Dr. Johan Matthijs, voorzitter van ELZ Schelde & Leie, uitgenodigd. Het nieuwe vaccinatiecentrum in kasteel Ten Bosse/D’Hulhaege opende op 17 november de deuren.  Vanaf volgende week dinsdag 30 november versnelt het vaccinatiecentrum de vaccinatiecampagne. Hierbij worden de prioriteiten, zoals bepaald door Vlaanderen, gevolgd. Niet alleen de inwoners van Deinze, maar ook die van Zulte, De Pinte, Sint-Martens-Latem en Nazareth kunnen in D’Hulhaege terecht. Deze vijf gemeenten vormen immers samen de eerstelijnszone Schelde & Leie.

Momenteel krijgen alle 65-plussers en zorgverstrekkers binnen de eerstelijnszone Schelde en Leie een derde prik, het zogenaamde ‘boostervaccin’. Om nog zoveel mogelijk burgers voor het einde van het jaar te kunnen vaccineren, versnelt het vaccinatiecentrum de vaccinatiecampagne. Behoor je tot een van deze groepen, dan ontvang je jouw uitnodiging per brief of per mail. Vooraf het callcenter contacteren is niet nodig. Eerstelijnszone Schelde & Leie overweegt ook om nog een tweede vaccinatiecentrum te openen of eigenlijk te heropenen, in 2022 om de algemene bevolking te kunnen vaccineren.

Eerstelijnszone Leie & Schelde en de lokale besturen hopen ook in 2022 op vrijwilligers een beroep te kunnen doen. Begin 2022 zal hiervoor een nieuwe oproep worden gelanceerd. Meer info: www.deinze.be/vaccinatie .

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: “Thanksgiving Music”

Johnny Cash – Thanksgiving

Jan De Wilde – De Eerste Sneeuw

The Beatles (nieuwe documentaire ‘Get Back’) – Don’t Bring Me Down

Rob de Nijs (afscheid na 60 jaar op de planken) – Zondag

Freddy Mercury (30 jaar +) – The Great Pretender

Adele (nieuw album 30) – My Little Love

Donnie Elbert – Where Did Our Love Go

Dave Edmunds – Girls Talk

Robert Plant & Alison Krauss – High And Lonesome

Nick Lowe – Cruel To Be Kind

Disturbed – The Sound Of Silence

Diana Krall – Crazy

Tom Waits – Hope I Don’t Fall In Love With You

Jackson Browne – Stay

Bronski Beat – Smalltown Boy

Adam Melchor – Moon In The Morning

Fleet Foxes – Mykonos

Na de column van Carlos – Bakerman -Laid Back

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =