Up To Date 942

Up To Date 942

november 22, 2021 0

De Deinse schepen van Feestelijkheden en Evenementen Bruno Dhaenens bracht klaarheid over Winterpret aan de Leie en De intrede van de Sint. Het Sint-Poppoplein in Deinze wordt voor de zevende keer omgetoverd tot een heus winterdorp. Vier weken lang, van 10 december tot en met 9 januari, kan iedereen er terecht voor een winterkermis, een gezellige winterbar en kunnen jong en oud hun schaatskunsten demonstreren op de ijspiste. Ook de kerstmarkt is terug van de partij tijdens het weekend van 18 en 19 december. Tussen 15 en 24 december kan je bovendien een bezoekje brengen aan het Huis van de Kerstman in het HUP/HUB pand in de Tolpoortstraat. Op zondag 9 januari klinken we samen op het nieuwe jaar.

Schaatsfanaten kunnen van 10 december tot en met 9 januari hun hart ophalen op het Sint-Poppoplein! Dit jaar komt er namelijk een nieuwe ijspiste naar Deinze. De piste is 400 m² groot en bevat een afgesloten deel voor de allerkleinsten, zodat ze in alle veiligheid kunnen glibberen en schaatsen. De ijspiste is het centrale punt van een gezellig winterdorp waar heel wat te beleven valt: een sfeervolle winterkermis, winterbar Chez Babette in ware après-skistijl en randanimatie. Charmezanger Jens, Jan de Trekzakman, een aantal dj’s en kerstmascottes zullen voor de gepaste sfeer zorgen. Een volledig overzicht van het programma vind je op www.winterpretaandeleie.be. Toegangsprijs voor de schaatspiste is  8 euro per persoon, huur schaatsen inbegrepen. Groepen betalen 6 euro per persoon, op voorwaarde dat er op voorhand gereserveerd wordt via www.schaatsreservaties.be. Winterpret aan de Leie is een organisatie van Look i like in samenwerking met de stad Deinze.

Tijdens het weekend van 18 en 19 december wordt de Markt van Deinze terug omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt.  Twinkelende lichtjes, mooie decoratie, gezellige vuurkorven en tientallen kerstbomen brengen je meteen in de juiste kerststemming. Aan de ingang van de kerstmarkt kan je kerstalpaca’s bewonderen. Geniet van een hapje en een drankje terwijl lokale bands (The Flash-lights, Nevels, Par Hasard, harmonie Vinkt, Ventus, Rodeowave) zorgen voor de muzikale sfeer. Ook aan de kinderen is gedacht: van 15 tot 18 uur voorziet men creatieve en originele activiteiten speciaal voor hen. Je kan ook een ritje maken met de paardenkoets. Welkom op zaterdag 18 december van 14 tot 22 uur en op zondag 19 december van 14 tot 21 uur. De toegang is gratis.

Het huis van de Kerstman kan je bezoeken tussen 15 en 24 december, telkens van 14 tot 18 uur., in het HUP/HUB pand in de Tolpoortstraat 66 in Deinze. Alle kinderen ontvangen een leuke verrassing. Op zaterdag 18 december is er tussen 14 en 18 uur een fotomoment voorzien met de Kerstman.

De Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo : Tijdens deze voorstelling woon je het kerstfeest van de familie Ronaldo in levende lijve bij. Het is een bruisende, grappige feestavond met kleine, onverwachte interventies en met één van de meest hilarische, ontroerendste scènes uit de geschiedenis van de Vlaamse podiumkunsten. Praktisch: Van 17 tot en met 29 december om 19 uur, op zondag om 17 uur, Brielpoortparking, Lucien Matthyslaan, Deinze. Tickets: 25 euro, 19 euro (-26 jaar); Info en tickets: Leietheater,- 09 381 07 40 of
www.leietheater.be

Winkel in Deinze en win: Voor al jouw kerst- en eindejaarsgeschenken kan je terecht bij de Deinse winkels. Deinze Winkelstad vzw en stad Deinze schenken 50.000 euro aan prijzen weg. Kom tussen 11 december en 7 januari winkelen in Deinze, het volledige grondgebied, en maak kans op een van de vele prijzen zoals een auto, fietsen, elektro, een reisvoucher en Deinse cadeaubonnen. Bij de handelaars krijg je een formulier dat je tot en met vrijdag 7 januari ingevuld kan deponeren in dienstencentrum Leiespiegel in Deinze of het gemeentehuis in Nevele.

Deinze sluit Winterpret aan de Leie af met de nieuwjaarsreceptie. Alle Deinzenaars zijn welkom op zondag 9 januari op de Markt van Deinze om samen te klinken op het nieuwe jaar. Zangeres Kyoko Baertsoen, de Deinse zangeres die ooit zong bij Hooverphonic, zorgt voor jazzy muziek en gezelligheid. Bij aankomst ontvang je twee consumptiebonnen, waarvan elke bon goed is voor een drankje of een hapje naar keuze. De receptie heeft plaats tussen 11 en 13 uur. Een pendelbus zal tussen 10.30 uur en 14 uur doorlopend het traject Nevele (Vaart Links 23 aan de gemeenteschool De Vaart) – Deinze (Markt, ter hoogte van de Brielstraat) afleggen. Zo krijgt iedereen de kans om op de receptie aanwezig te zijn. Info: www.winterpretaandeleie.be en www.chezbabette.be.

Bright Events brengt The Neon Run van Bright Events op 27 november in Deinze, die wordt georganiseerd dor drie laatstejaarsstudenten aan de Arteveldehogeschool –Tessa Patoor, Jelle Rijdant en Maarten Clyncke – zal waarschijnlijk niet doorgaan wegens de coronatoestanden. Daarom waren zij niet aanwezig in de studio.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De Deinse schepen voor KMO & Industrie Filip Vervaeke kwam langs samen met Yannic Demeyer van het organisatiebureau Zalm en ze hadden het over de JOBBEURS op maandag 29 november en over Motivational 2022 met Sven Nys op 8 december.

Maak op een gemoedelijke manier kennis met je toekomstige werkgever. Zin in een interessante job dicht bij huis? Op maandag 29 november van 15u tot 19.30u gaat in de Brielpoort in Deinze opnieuw het Jobcafé van ondernemerskoepel Deinze Industrie vzw. Op de lokale jobbeurs zullen zo’n 40 bedrijven hun vacatures op een informele manier uit de doeken doen aan de bezoekers. Zowel actief werkzoekenden als nieuwsgierigen zijn welkom en worden getrakteerd door een gratis soepje van Foodbart en een pakje frieten van Agristo. Op café gaan met een bedrijf waarin je interesse hebt: het overkomt je niet elke dag. Dankzij de bijna 40 deelnemende bedrijven uit de regio, vele enthousiaste bezoekers en strikt opgevolgde veiligheidsmaatregelen was het Jobcafé van vorig jaar een succes. Heel wat ondernemingen konden dankzij de jobbeurs dan ook rechtstreeks nieuwe werkkrachten aanwerven. De gemoedelijke sfeer waarop bedrijven en potentiële werknemers elkaar konden leren kennen bleek voor velen doorslaggevend. Ook dit jaar belooft een boeiende editie te worden. Bezoekers zullen doorlopend kunnen genieten van professionele cv-screenings door VDAB en tips en toepassingen voor het maken van sterke cv-foto’s door de lokale elektrozaak Elektro Mac. Er is een open bar met bediening. De toegang is gratis en vooraf inschrijven voor de jobbeurs hoeft niet. Spring dus gerust binnen vanaf 15u tot 19.30u en wie weet loop je je toekomstige werkgever wel tegen het lijf.

Een greep uit de vele vacatures die je op het JobCafé zal kunnen ontdekken, vind je nu al via www.jobsindeinze.be. Benieuwd naar de editie van vorig jaar? Of wil je het moment graag herbeleven? Op de website van Deinze Industrie kan je de foto’s en aftermovie van het Jobcafé 2020 bekijken. Meer info: www.deinzeindustrie.be/arbeidsmarkt

Op woensdag 8 december organiseert Deinze Industrie vzw een motiverende ondernemersavond als antwoord op de coronacrisis. En dat met niemand minder dan Sven Nys! Op enkele uitzonderingen na zat het hele bedrijfsleven het laatste anderhalf jaar op de corona-rollercoaster. Bepaalde bedrijven konden zich al grotendeels herpakken, anderen ondernemen nog verder met de handrem op, al dan niet wegens nog nasleep van corona. Eén zaak is zeker: de crisis zal sowieso nog jaren nazinderen. We hebben extra collectieve krachten nodig.

Stevige shot ondernemerszin: Door zijn skills, inzichten en attitude begeestert Sven Nys ondernemers en geeft hij nieuwe inzichten. Nieuwe moed. En het gaat verder dan enkel parallellen tussen topsport en ondernemen voorstellen. Het gaat over no-nonsense aanpak, het beste halen uit jezelf, mentaal sterker worden en altijd focussen op de toekomst. Dat doen ze ook die avond. Veilig en stijlvol en op een beter 2022.

Praktisch: Vooraf inschrijven is verplicht en dat vóór 19 november 2021. Inschrijven kan zowel voor bedrijven uit regio Deinze als daarbuiten (maximaal 2 personen toegelaten per bedrijf). Er worden voor dit event 150 mensen toegelaten in de kapel van Leiepoort Sint-Hendrik (zaalcapaciteit is 220). Toegang is € 45 (incl. btw) per persoon. First in, first served.

Programma: – Onthaal om 19.30u met drank en fingerfood; – Motivational met Sven Nys start om 20u met mogelijkheid tot vragen nadien; – Netwerkreceptie rond 21.30u met dessertbuffet en drank. Om samen te klinken op een succesvol 2022.

ZulteCultureel vzw, vertegenwoordigd door Peter Bral, brengt Antje De Boeck en Thomas Boodts naar Zulte op 26 november
Twee jaar hebben zij noodgedwongen de activiteiten moeten stopzetten door de Covid-pandemie maar ZulteCultureel herstart dit najaar zijn culturele activiteiten met een bijzonder programma. Antje De Boeck en Thomas Boodts vertolken George Sand en Frédéric Chopin. Dit gloednieuw project van Antje De Boeck en Thomas Boodts gaat op 7 november in première in Wilrijk en op vrijdag 26 november zijn ze te gast in de Gaston Martenszaal in Zulte. Aanvang: 20 u. – Inkom: 15 euro.

Klassieke muziek en woord staan hier beide centraal op dit evenement. Antje De Boeck duikt voor u in briefwisselingen, gedachten en dagboekfragmenten en brengt het verhaal van George Sand en haar relatie met de componist Fréderic Chopin tot leven. Thomas Boodts vertolkt aan de piano werken van deze romantische componist. Hij speelt op een Pleyel vleugelpiano uit 1846, gelijkaardig aan Chopins laatste instrument. Voor alle verdere info en reservering kan u terecht op onze website: www.zultecultureel.com . Het aantal plaatsen is beperkt. Vooraf inschrijven is dus de boodschap.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: “Grijsgedraaid…”

Adele 30 (nieuw album) – Easy On Me

Engelbert Humperdinck( meer dan 1000 minaressen!) – After The Lovin’

Novastar (nieuw album) – Deep Are The Eyes

MEROL (De slimste mens!) – Vol

Bart Van Den Bossche (de maatregelen) – Alles Komt Goed

verzoeknr.

voor Chris Moreels (Dag van de Ambachten) – Queens of the Stone Age – Make It Wit Chu

voor Mathilde (Vinkt) – Juice Newton – Queen Of Hearts

Lorde – Royals (Grammy Award)

The Whispers – My Girl

Daniel Boone -Beautiful Sunday

Petula Clark – La Nuit N’En Finit Plus

JJ Cale – Cocaine

Eagles – One Of These Nights

Adamo – L’ Amour Te Ressemble

Marc Aryan (95!) – Kathy

John Lennon – Woman

Noir Désir – Le Vent Nous Portera

Shirley Bassey – Love Story

George Baker Selection – Littlr Green Bag

Aili & Transistorcake – Dansu

Barbara Pravi – Voilà

Axelle Red – Naïve

Steve Winwood – Night Train

Absynthe Minded – Cherry Picking

The Weeknd – Save Your Tears

na Carlos – Blue Blot – Irs Blues

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − vijftien =