Up To Date 945

Up To Date 945

december 13, 2021 0

Stijn Michels, alias De Vlaamse Zanger, stelde zijn nieuwe kerstsingle voor: “Vrolijk Kerstfeest en Gelukkig Nieuwjaar”. Heet van de (dennen)naald, een kerstsong om jaren trots op te kunnen zijn. De voor het eerst volledig zelf geschreven single, met arrangement van Gert Peleman, verspreidt een boodschap vol hoop, nostalgie en warme gevoelens. De opbrengst van streaming en digitale sales ,… vanaf de release t.e.m. 24 december 2021 gaat naar De Warmste Week. Zorg voor een wintermuts, wanten, doe je Kersttrui aan en zet je voor de openhaard met een lekkere hete Glühwein, wegdromend van het ideale Kerstfeest met deze single.
https://e1.pcloud.link/publink/show?code=kZeBMJZQmaaOEwYEChcH26cTKgnf7hRxJcX

Zeven leerlingen van Leiepoort Campus Sint-Vincentius in Deinze startten een minionderneming op: Krystallo. Bij ons zaten Ellen Vandenberghe en Kiandro Van West. Zij willen zich graag even voorstellen. Zij zijn een team van zeven zevendejaars en drie leerkrachten van Business Support. Met hun ruwe kristallen, mooie, zelfgemaakte juwelen en unieke kaarsen legt hun minionderneming zijn focus op spiritualiteit en schoonheid. Deze twee begrippen beginnen nu, tijdens de pandemie, steeds populairder te worden bij de jeugd. In deze tijd hecht men belang aan relaxatie en comfort. De producten hebben een mooi uiterlijk maar ze dienen niet alleen als decoratie. Nadat de kaars is opgebrand, vind je een prachtig kristal. Je kan hen vinden via www.krystallo.be.

Het Krýstallo team bestaat uit Selena De Poorter, Jens Fierens, Angie Lammens, Yenthe Spitaels, Michiel Telier, Ellen Vandenberghe, Kiandro Van West.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Conservator van het Raveelmuseum Melanie Deboutte had het over haar job en de verschillende tentoonstellingen in haar museum. Zij is de derde conservator van het Roger Raveel Museum, na Roland Jooris en Piet Coessens. Peter informeerde naar haar keuze en voorkeur als conservator. en over de lopende tentoonstellingen.

Ivan De Keyser, zaakvoerder van Breydel, geeft een kookboek uit: “Lekker Lokaal”. Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijk en ovengebakken delicatessen. Zij brachten een kookboek uit, samen met 24 lokale producenten, met recepten waarin alleen lokale ingrediënten verwerkt zijn. Met dit kookboek willen ze het belang en het unieke karakter van hun lokale voeding op een duurzame manier in de kijker zetten. Ivan neemt sedert 2019 het beheer van hun volledige korte keten in eigen handen en probeert daarom alles te doen in een straal van 25 km. Zowel het telen van varkensvoeder als de varkenskweek en dit met zo weinig mogelijk economische schakels in de ketting, een filosofie die ook de basis vormt voor het kookboek “Lekker Lokaal” dat Ivan samen met de andere producenten heeft uitgewerkt. Het boek bevat zowel starters, voor– en hoofdgerechten als desserts. Er werd ook even aandacht besteed aan de historiek van Breydel en de andere partner-streekproducenten. Het boek is uitgegeven bij Lannoo en is te koop voor 20,95 euro.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: “Eindejaarsvariantjes”

John Miles “Mister Night of the Proms” ( overleden, 72)- Music

Kylie Minogue (beste oorwurm-song ooit!) – Can’t get You Out …

John Lennon (vermoord 8 dec.1980) – Ain’t That A Shame

Little Simz (meest gestreamd in 2021) – Woman

Lost Frequencies – Where Are You Now

Nat King Cole – Christmas Song

Michel Delpech – Quand J’ Etais Chanteur

Aretha Franklin – I Say A Little Prayer

Mud – Lonely This Christmas

Celeste – Both Sides Of The Moon

Augustijn (Vermandere onlangs te gast op TQ) – Ja Santé

Juice Newton – Angel Of The Morning

Norah Jones – I Dream Of Christmas

Lee Towers – It’s Raining In My heart

Loggins & Messina – Your Mama Don’t Dance

Robert Plant & Alison Krauss – Can’t Let Go

Gregory Porter – The Christmas Song

K3 (op verzoek van leerlingen L2) – Waterval

Wham – Last Christmas

Balthazar – Linger On

Gabriel Rios – La Torre

na Carlos – JJ Cale & Eric Clapton – Danger

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 5 =