Up To Date 938

Up To Date 938

november 1, 2021 0

Johnny Slos organiseert met Springkaroe een Tributebandfestival op 29 & 30 oktober in de Expo van Waregem. Springkaroe is een uit corona ontsproten evenementenbureau, www.tributebandfest.be. Vlaanderen telt heel veel geweldige Tribute Bands. Tijdens dat weekend programmeren ze 8 bands.

Er was een telefonisch interview met Joke De Meyer uit Tielt: na ‘Bloedprent’ heeft ze nu ook een vierde boek uit: ANUBIS’ DANS
Joke De Meyer bracht twee jaar geleden ‘Bloedprent’ uit, haar derde roman in amper twee jaar tijd. Nu, na corona, is haar vierde boek op de markt: ANUBIS’DANS. Het is een kersvers bloederig raadsel voor ons beruchte speurdersteam. Joke weet haar lezers telkens te vermaken en te ontroeren met haar opvallende personages en verrassende plotwendingen. Dood af en toe eens de tijd met een moord. Dat is al jaren het devies van Joke. Ze dompelt zich onder in het detectivegenre. Met bloederige en paranormale trekken vaak de rode draad door de detectivemysteries van De Meyer. Joke is jurist van opleiding maar nu loopt haar schrijverscarrière als een trein. In januari 2018 debuteerde ze met ‘Dodelijk Spiritisme’, dat toen nog met behulp van een crowdfundingsactie gefinancierd werd. In november van dat zelfde jaar bracht Joke het verhaal van de heks Tanneke Sconyncx – de legende behoort zowel in Gottem als in Tielt tot het collectieve geheugen – terug tot leven met ‘Moordende zin in Tanneke Gin’ en in 2019 lag haar derde boek ‘Bloedprent’ in de rekken. In de jaren tachtig pende ze als tiener meer dan honderd luchtige mysterieverhalen neer. Die tienerschrijfsels herontdekte ze dertig jaar later in een doos op zolder, waarop ze de schrijfmicrobe terug te pakken kreeg. Beetje bij beetje begon ze de verhalen te herwerken voor een moderner, volwassen publiek.

Kristof Baertsoen van vzw Miracle kan terug uitpakken met enkele interessante optredens en organisaties de komende weken en maanden in de Brielpoort. Kristof komt ons meer informatie bezorgen over zijn organisaties met Miracle vzw na de zware coronaperiode.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Danny De Vetter, voorzitter van EST, het Europees Schutters Treffen, over het herfstcongres, het standbeeld Filips van Montmorency dat pronkt in Deinze en de algemene stand van zaken rond het evenement EST dat wegens corona pas volgend jaar in augustus plaatsvindt. Als voorsmaakje komt het Herfstcongres naar Deinze. Alle Europese schuttersfederaties worden hiervoor uitgenodigd. Naar aanleiding van dit congres pronkt er een levensgroot ruiterstandbeeld van Filips van Montmorency, graaf van Horn en heer van Nevele, op het grasplein tussen Leietheater, mudel en Leiespiegel. Het Europees Schutterstreffen (EST) is een driejaarlijks festival waarop schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten. Het treffen zou in 2021 plaatsvinden in het centrum van Deinze, maar werd door de coronamaatregelen uitgesteld naar 19, 20 en 21 augustus 2022. Het wordt een groots, kleurrijk evenement waarin kameraadschap, sociaal engagement en Europese eenheid primeren.

Als voorsmaakje op EST heeft op vrijdag 19 en zaterdag 20 november het Herfstcongres plaats in Deinze. Hierop worden alle Europese schuttersfederaties uitgenodigd zodat ze hun leden zouden motiveren om deel te nemen aan EST Deinze 2022. Er komen delegaties uit België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Frankrijk en Italië.

Filips van Montmorency – graaf van Horn en heer van Nevele – werd in 1524 geboren in kasteel Ooidonk. Toen hij zes jaar was overleed zijn vader en hertrouwde zijn moeder met de graaf van Horn. Ze vestigden zich in Weert (Nederland). Op Sinksenzondag 5 juni 1568 werd hij, samen met graaf Lamoraal van Egmont, op de Grote Markt van Brussel onthoofd op bevel van de hertog van Alva. Ze werden beschuldigd van verraad aan de Spaanse koning Filips II. Naar aanleiding van de 450ste herdenking van deze terechtstelling in 2018 werd in Weert het ruiterstandbeeld Filips van Montmorency gemaakt. Het 2,6 meter hoge bronzen beeld werd ontworpen door kunstenaar Jos Dirix en gegoten door Jos Boerekamps. Het kunstwerk reist nu langs verschillende plaatsen in Europa vooraleer het zijn definitieve plaats krijgt in Weert. Tussen 2 augustus en 22 november pronkt het op het grasplein tussen Leietheater, mudel en Leiespiegel in Deinze, geboortestad van Filips.

Simon Verheylesonne , een jonge beloftevolle kunstenaar uit Machelen, moest afhaken wegens ziekte.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos deze keer als thema voor de playlist: “Easy Listening”

Helmut Lotti (52) – The Most Expensive Girl

Milo Meskens (Deinzenaar, nieuwe plaat!) – A Letter

Neil Diamond – Beautiful Noise

Dusty Springfield – In Private

Nitty Gritty Band – Mr. Bojangles

Bob Seger – Still The Same

Steely Dan – Do It Again

CCR – Heard It Through The Grapevine

Elton John – I Guess That’s Why They…

Tracy Chapman – Give Me A Reason

Gilbert Bécaud – Je Reviens Te Chercher

Player – Baby Come Back

Otis Redding – Cry To Me

Bob Marley – Jamming

Aretha Franklin – Don’t Play That Song

Steve Winwood – Valerie

na Carlos: Canned Heat – On The Road Again

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =