Up To Date 939

Up To Date 939

november 1, 2021 0

Peter Van Doorn en Lisa De Lange zijn twee acteurs uit het nieuwste theaterstuk van Theater Vooruit uit Deinze, TOWARDS ZERO,  een stuk van Agatha Christie. Voorzitter John Lammertijn maakte duidelijk dat Theatergroep Vooruit al maar dan 150 jaar bestaat en dat ze een 100-tal actieve leden hebben die jaarlijks samen 4 producties brengen van de bovenste plank in hun eigen “zaal Palace” op de Markt in Deinze. Dat kan gaan van de beste deurenkomedies en de mooiste klassiekers, van William Shakespeare tot Cyriel Buysse, van Mathias Sercu tot Samuel Beckett. Heel af en toe wagen ze zich aan een musical. Ze hebben een handvol huisregisseurs in hun rangen, maar werken ook graag met externe theatermakers. Hun dameskoor Les amies de Charles is gekend in Deinze en omstreken. Jeugdtheater Crea stimuleert kinderen en jongeren om hun eigen talenten te ontdekken en actief aan cultuur te doen. Alle medewerkers zijn gebeten door de theatermicrobe en hebben maar één doel voor ogen: het publiek een mooie, aangrijpende, hilarische, wervelende theateravond bezorgen in eigen streek. En dat is nu niet anders met TOWARDS ZERO, een whodunit van Agatha Christie in een regie van Bastiaan Maertens. Het verhaal speelt zich af in Gull’s Point, het huis van een bejaarde weduwe, gelegen op een klif aan de Engelse kust. Tijdens een logeerpartij daar komen oude verhalen en emoties weer boven, met dramatische gevolgen voor de aanwezigen… Voor wie wordt dit het einde van het verhaal? En waarom?
Acteurs zijn Andy Vereecken; Daphné De Volder; Debora Verzele; Evelyne Vanpoucke; Jan Buyse, Koen De Ruyck; Koen Schoors; Lisa De Lange; Peter Van Doorn; Rita Vancaeneghem en Valéry Lesage. De algemene leiding is in handen van Caroline Vanbellingen en Patty Minnens. Nog overblijvende speeldata zijn 5 &6/11 en 12&13/11.

Medewerker van Radio Tequila Rob De Winter stelt zijn nieuw boek voor: ‘Maren uit een vergeten land’, een verzameling van kortverhalen en gedichten. Het boek is te koop via de auteur zelf of via de website van Standaard Boekhandel, www.standaardboekhandel.be of www.mijnbestseller.nl/robdw. Het boek is uitgegeven in paperback, telt 204 pagina’s en kost €19. Misschien is dit een cadeautip voor de feesten?

Greet Vastershaeghe en Doris Van Houtte van de 3 Mama’s komen vertellen over Reveil en het troostmoment op 1 november. Die dag organiseert de stad Deinze een troostmoment op de begraafplaats van Petegem-aan-de-Leie. Dit in het kader van Reveil, een muzikaal eerbetoon aan een dierbaar familielid, een eerbetoon aan allen die ons veel te vroeg verlaten hebben…. 1 november nieuw leven inblazen, dat is de missie van Reveil. In 30% van de Vlaamse gemeenten dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo wordt Reveil een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging. Ook in Deinze dus, van 17u tot 18u brengen lokale dichters, muzikanten en vertellers een eerbetoon aan al wie overleden is. In Deinze is dit een samenwerking tussen stadsdichter Steven Van de Putte en enkele dichters van Décédé, muzikant Jelle Vastershaeghe, de 3 mama’s en Eva Germeys. Dit uiteraard in nauwe samenwerking met de stad Deinze.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Roel Berlaen, communication officer van Renson, vertelt over de officiële opening van Renson Outdoor in De Prijkels en over het feit dat zij nog tientallen medewerkers zoeken. Peter interviewde op de persconferentie CEO Paul Renson en Hilde Crevits, Vlaams minister van Werk, Economie en Innovatie. Als je op de autostrade E17 in de buurt van Deinze/Nazareth/Kruisem passeert zie je de 380m lange nieuwe Outdoor site van de firma RENSON. De productie van terrasoverkappingen en andere tuinaccessoires zijn intussen opgestart. Het hele Renson Outdoor Living assortiment wordt wereldwijd verscheept. Vlaams minister van Economie, Werk en Innovatie Hilde Crevits en de burgemeesters Danny Claeys (Nazareth) en Jan Vermeulen ( Deinze) en CEO Paul Renson waren aanwezig op de persvoorstelling. Het is een sterk staaltje van ‘standaardisatie van maatwerkproductie’, een huzarenstukje want met 1 druk op de knop, van waar ook ter wereld, gaat daar online geconfigureerde terrasoverkapping in productie.

Het programma werd afgesloten met een telefonisch interview met stadsdichter Steven Van de Putte over “Derek en de dichters ” van zaterdag 6 november om 20 uur in zaal Arscene te Hansbeke.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Pompoentjes”

Clouseau (nieuwe single) – Eén Keer In Een Leven

Metejoor  (nieuwe plaat) – Noordpool

Johnny Cash – San Quinten (vandaag H. Quintinus)

Johnny Hates Jazz (wintertijd) – Turn Back The Clock

Ray Parker Jr. – Ghostbusters

Radiohead – Creep

Cher (wintertijd) – If I Could Turn Back Time

The Cranberries – Zombie

Talking Heads – Psycho Killer

Robert Cray – Don’t Be Afraid Of The Dark

Billie Eilish – Bad Guy

Stevie Wonder – Superstition

Rick James – Suoer Freak

Britney Spears – Toxic

Santana – Black Magic Woman

Beck – Scarecrow

Leonard Cohen – You Want It Darker

Elvis Presley – Yoi’re The Devil In Disguise

The Weeknd – Binding Lights

Sweet – Ballroom Blitz

na Carlos : Johnny Cash – Sunday Morning Coming Down

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + tien =