Up To Date 801 van 3 maart 2019

Up To Date 801 van 3 maart 2019

maart 12, 2019 0

 

William Van Brabander is de secretaris K.V.C. Deinze en Luc Moerman bestuurslid. Vrijdag 1 maart was er de ploegvoorstelling van “Koninklijke Veloclub Deinze vzw” in zaal Leiezicht te Grammene. Ook de renners waren aanwezig.

Karine Tollenaere over de LymphAday op 6 maart. Karine is zelf lymfoedeempatiënte en initiator van deze campagne. Zij is tevens founder van ‘Neliane’, aangepaste kledij voor lymfoedeempatiënten. Nancy Dewulf, is algemeen coördinator bij Beautiful after breast cancer foundation (BABC) en Rita Hietbrink is de coordinator van de lymfekliniek en borstverpleegkundige plastische heelkunde bij UZG. BABC, samen met Think-Pink, twee verenigingen die prachtig zijn voor de borstkankerpatiënten, wegens de succesvolle activiteiten die financieel veel geld opbrengen en de donaties die ze krijgen. Dankzij de financiële acties o.a.van Think-Pink hebben ze in de dienst radiotherapie Gent een bestralingstafel ontwikkeld waar de patiënt in buikhouding kan worden bestraald zonder de gezonde borst te raken. Onderzoek zou niet mogelijk zijn in vele gevallen zonder die steun. BABC (Beautiful After Breast Cancer) is gesticht in het buitenland en wordt in België vertegenwoordigd door Prof. Blondeel.

Schepen van sport van Kruisem Robrecht Bothuyne kwam de 74ste Danilith Nokere Koerse voorstellen. Die wordt verreden op 20 maart en vertrekt terug in Deinze op de Markt, al voor de vijfde keer. Er is trouwens goed nieuws voor de Deinzenaren want Nokere Koerse blijft nog eens vijf jaar in Deinze. Het contract werd opengebroken en verlengd, voor de periode 2019-2024. Danilith Nokere Koerse is goed voor 3 topwedstrijden; voor juniores, voor heren elite en vanaf 2019 ook voor dames elite.

De winnaars van het 41e Sportreferendum van de stad Deinze: Sportac ’86 met voorzitter Antoin De Wulf en Jorg Van Lierde, maakten hun opwachting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =