Up To Date 792 van 30 december 2018

Up To Date 792 van 30 december 2018

december 31, 2018 0

Deze laatste zondag van het jaar was het vrij rustig in Up To Date, wegens de eindejaarsperikelen waarschijnlijk. Hoewel … rustig met al die dames in de studio!

Voorzitter Marleen Bolangier en bestuurslid Carine De Ketelaere van KVLV Astene kwamen langs bij Peter, Roland en Paul. KVLV is in Astene een gevestigde waarde in het verenigingsleven. Het is gekend voor zijn crea, bloemschikken, kooklessen, bewegingsactiviteiten, culturele uitstappen en andere festiviteiten en … dat al bijna 100 jaar. De tijd dat vrouwen werden weg gehaald van achter hun stoof om samen een koffieklets te houden, is al lang achterhaald. Jammer genoeg leeft het idee nog altijd dat de “boerinnenbond” bestaat uit oude madammen die alleen maar koken, en helemaal niet mee zijn met hun tijd. Niets is minder waar!
Zij doen activiteiten die hip zijn en die vriend(inn)en uit Astene en omstreken bij elkaar brengen. Momenteel zitten ze in een periode waar minstens 7 van de 13 bestuursleden stoppen met hun engagement. Niet omdat er meningsverschillen zijn, maar omdat vrijwilligerswerk moeilijk wordt door de zorg voor kleinkinderen, gezondheid,… of andere keuzes die in een gezin gemaakt worden. Daarom zijn zij op zoek naar nieuwe bestuursleden voor het werkjaar 2019.

Er was ook nog telefonisch contact met Bernard Verhalle. Dank zij de vrijkaarten die hij won op Radio Tequila kon hij vorige zaterdag naar Wouter Berlaen en Tine Embrechts in de kerk van Gottem. Hij had beloofd verslag uit te brengen, vandaar.

Maandagavond 31 december is er geen heruitzending om 19 u, zoals dat gewoonlijk het geval is. Er is immers een speciaal oudejaarsavondprogramma tot in de vroege uurtjes. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of gewoon via de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 − een =