Up To Date 1074

Up To Date 1074

juli 1, 2024 0

 

Eva & Eva waren de gastvrouwen van Up To Date op deze zondag. Twee Eva’s en dan hebben we er nog eentje in reserve!

Café De Welkom uit Ouwegem viert zijn 50-jarig bestaan. De zussen Katrien en Annemie Vanheuverswyn zijn de uitbaters. Ze stelden het programma voor van het feestweekend op 6 & 7 juli. Vier jaar geleden heropenden ze het café. Ze beschikken ook over een zaal met maximumcapaciteit van 80 zitplaatsen of 120 staanplaatsen. Geregeld worden er evenementen georganiseerd. Nu kan je bijvoorbeeld ook het EK voetbal volgen op groot scherm.  De Welkom is eveneens een lokaal van Club Brugge. www.dewelkomkruisem.be

Schepen van Sport van Deinze Sofie Dhondt vertelde over de organisatie van de Jacques Rogge Challenge. De Olympische Spelen naderen snel. Om haar inwoners voor te bereiden op dit topevent organiseert Stad Deinze een Challenge, vernoemd naar dokter Jacques graaf Rogge, ereburger van Deinze en voormalig IOC-voorzitter. Het opzet is simpel: fiets, wandel of loop een zelfgemaakte route in Deinze met als thema de Olympische Spelen en maak kans op mooie prijzen. Deelnemen kan van 1 juli tot en met 18 juli. De dienst Sport en Recreatie kiest de mooiste tien routes uit en plaatst ze op haar Facebookpagina. Het publiek kan daar stemmen op zijn favoriete route. De winnaars worden op 26 juli bekend gemaakt.

Met Stijn Van Autreve en Dieter Depraetere, respectievelijk voorzitter en secretaris & penningmeester en beiden medeoprichters van Comedy Kelder ging het over de ‘9 Days of Comedy’ tijdens de Deinse Feesten:
Woensdag 24/7: Piet De Praitere + Sandy van der Smissen;

Donderdag 25/7: De Vettige vier;

Vrijdag 26/7: Open mic;

Zaterdag 27/7: Thomas Smith + Peter Kluppels;

Zondag 28/7: Bert Kruismans + Milan Borms;

Maandag 29/7: Johnny Trash + Wim Claeys;

Dinsdag 30/7: De Sinatra’s;

Woensdag 31/7: Stijn Vandermeeren + Jesse Van Gompel;

Donderdag 1/8: Open mic;

Info en tickets: www.comedykelder.be

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De Bloedprocessie Meigem is helemaal terug! Het bestuur werd in de studio vertegenwoordigd door Kristof Herteleer. Vijf jaar lang ging de Bloedprocessie te Meigem niet door! Maar op zondag 7 juli is de processie helemaal terug. Het comité besliste alle oude logo’s uit de kostuums te vervangen door een nieuw logo. Dit nieuwe logo werd eerder deze maand voorgesteld: frisser en hedendaags, maar toch met behoud van de symboliek. In het nieuwe logo ziet men drie gekleurde druppels:
• Paars: Staat symbool voor boete, inkeer en voorbereiding.
• Rood: Symboliseert het leven, bloed, vuur en het liefdesvuur.
• Groen: Vertegenwoordigt de ‘gewone’ tijd, hoop en groei.
De druppels symboliseren zonnestralen, het symbool van Christus die uit de doden opstaat, zoals de zon het duister verdrijft. Het kruisje in het midden van het logo staat voor de overwinning van Jezus over de dood. De rode ‘M’ in Meigem staat voor Messias. Er werd bij dezelfde gelegenheid ook een oproep gedaan voor figuranten. Door de samenwerking met de Canteclaerstoet doen dit jaar ook figuranten uit die stoet mee. De Bloedprocessie zal niet meer jaarlijks uitgaan maar voortaan tweejaarlijks om de combinatie met Canteclaer niet te verstoren.

Schepen van Tielt Grietje Goossens promoot de Tieltse Europafeesten. Die vinden steeds plaats in het eerste volle weekend van juli. Het ontstaan ervan gaat terug tot 1959 toen een verbroedering werd aangegaan met Bruneck in Italië, Gross-Gerau in Duitsland, Brignoles in Frankrijk en later met Szamotuly in Polen. De Tieltse Europafeesten groeiden uit tot een driedaags gratis stadsfestival met optredens van topartiesten, internationale straatanimatie en een kleurrijke braderie. De Tieltse Europafeesten worden dit jaar geopend door zanger, presentator en acteur Aaron Blommaert. Op vrijdag 5 juli zet hij vanaf 19u00 de Tieltse Markt in vuur en vlam met zijn muzikale show. Aaron Blommaert is een bekende naam in de Belgische showbizzwereld. Hij won al diverse awards en speelde in tv-series en films. Met zijn zangtalent en charisma weet hij keer op keer het publiek te charmeren.

De Tieltse Europafeesten vinden plaats van 5 tot 7 juli. Naast de opening door Aaron Blommaert zijn er nog tal van andere activiteiten gepland, zoals concerten, workshops, kinderanimatie en een rommelmarkt. Daarover later meer. Hou het facebookevenement ‘Tieltse Europafeesten 2024 – official’ in de gaten voor alle nieuwe namen en extra nieuws over de Tieltse Europafeesten. De toegang is gratis.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila gemist” boven in het menu van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live, die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden via de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =