Up To Date 1073

Up To Date 1073

juni 25, 2024 0

De eerste gast van Judith en Christian was Ivan De Jonghe, de ondervoorzitter van de Cultuurraad van Deinze. Gespreksonderwerp was het tweedaags programma Vlaanderen Feest 2024 in Deinze. Na een korte introductie over de werking van de Cultuurraad van Deinze gaf Ivan ons meer uitleg over de organisatie van Vlaanderen Feest 2024. Op zondag 7 juli om 20 uur is er een optreden van Raymond van het Groenewoud in de Brielpoort, met als voorprogramma Berlaen. Vanaf 19 uur openen de deuren en de toegang is gratis. Op donderdag 11 juli om 19 uur heeft het traditionele Feest van de Vlaamse Gemeenschap plaats in Mudel met als gastspreker Ludo Simons en een aangepast muzikaal programma door koor Cantabile Deinze.

Geert Bouckaert, Christophe Vekeman en Lode Verbanck vieren Johnny Cash in de kerk van Poesele op zaterdag 20 juli!. Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman bracht ook een boek uit: ‘Tot God’.

Op 12 september 2003 verwisselde de Man In Black het tijdelijke voor het eeuwige. Maar op 3 september 2023 stond hij op uit de doden. Geert Bouckaert, Lode Verbanck en schrijver Christophe Vekeman lanceerden toen de voorstelling Johnny Cash: The Resurrection. Deze zomer keert Bouckaert, opgegroeid in Meigem, terug naar zijn roots, en komt de voorstelling naar Deinze. Het is de eerste culturele activiteit die zal plaatsvinden in de door het Leietheater gerestaureerde kerk van Poesele. Ter nagedachtenis van misschien wel de grootste countryzanger ooit maakte Geert Bouckaert, die al jaren toert met zijn Johnny Cash tribute band, een eigenzinnige selectie uit de zes platen die Cash opnam tijdens de laatste tien jaar van zijn leven.  Gewapend met zijn stem – die dicht bij die van Cash aanleunt -, zijn gitaar, zijn mondharmonica en een stompbox, weet Geert zich op het podium bijgestaan door multi-instrumentalist Lode Verbanck die de nummers telkens met een streep viool of mandoline of een vleugje piano verrijkt. De nadruk ligt op de nieuwe songs die Cash voor de genoemde albums schreef – vaak over de eindigheid van het leven, over de dood en het geloof -, maar ook sommige oude nummers die Cash op de valreep opnieuw opnam, een aantal traditionals én een paar minder bekende covers van songs van artiesten die vaak zelf door Cash waren beïnvloed komen aan bod. En uiteraard zal ‘Hurt’, Cash’ allerlaatste hit – oorspronkelijk van Nine Inch Nails – geenszins ontbreken.

Tussen de nummers door deelt Bouckaert wetenswaardigheden over de liedjes met het publiek, en legt hij uit wat de nummers voor hemzelf zoal hebben betekend. Schrijver en countrykenner Christophe Vekeman brengt tussendoor een aantal teksten uit zijn nieuwe veelgeprezen boek ‘Tot God’, dat op 1 juni binnenkwam op 9 in de TOP 10 van de best verkochte boeken bij Standaard Boekhandel. De bestseller auteur plaatst het leven en werk van Cash in een bredere context en belicht de voortdurende worsteling van de zanger met zijn geloof: ‘Cash bad tot God, maar hij vocht met de Duivel, hij wilde het goede doen en deed het kwade, hij streefde naar het licht en leefde in de donkerte, hij zette koers naar de hemel en reed met een razende rotvaart rechtstreeks richting hel…’ Johnny Cash: The Resurrection ging in première in een tweemaal uitverkochte Theater Box in Gent. De voorstelling kon sindsdien op veel bijval rekenen in o.a. Kortenberg, Wervik, Turnhout en Maaseik. Enkele dagen na de verschijning van het nieuwe boek van Christophe Vekeman en na de dertigste verjaardag van de allereerste American Recordings, op 28 april, keerde de voorstelling terug naar Gent, naar het roots-en bluescafé de Missy Sippy. De voorstelling was andermaal volledig uitverkocht.

Deze zomer, op 20 juli, om 20 u. kun je de voorstelling dus ook zien in Deinze. Johnny Cash: The Resurrection, 20/7/24, 20u – Sint-Laurentiuskerk, Poeseledorp 1, Poesele -Tickets: €12,50 via Eventbrite: Christophe Vekeman, Geert Bouckaert en Lode Verbanck vieren Johnny Cash Tickets, zat, 20 jul. 2024 om 20:00 | Eventbrite.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Christian Lapinne ontving aan tafel de zaakvoerster van The Silver Fox Foods, Stephanie Machiels uit Astene. Zij startte vorig najaar deze gluten- en zuivelvrije bakkerij- en traiteurszaak onder het motto ‘Beter eten = beter leven’. Ze wil tonen dat gluten- en zuivelvrije voeding niet enkel is voor mensen met een intolerantie maar dat het voor iedereen een positieve impact op het lichaam kan hebben. Christian sprak met haar over haar achtergrond, hoe de zaak tot stand is gekomen en welke evolutie het ondertussen heeft meegemaakt. En ook belangrijk: is het lekker?!

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila gemist” boven in het menu van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live, die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden via de Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − 10 =