Up To Date 1070

Up To Date 1070

juni 4, 2024 0

 

Op 31 augustus 2019 gingen de deuren van het Leietheater in Deinze voor het eerst open. Het cultuurcentrum bestaat dus vijf jaar en pakt dit cultuurseizoen uit met een feestprogramma om ‘U’ tegen te zeggen. Wie is beter geplaatst dan directeur Domien Van Der Meiren en schepen van Cultuur Rutger De Reu om hierover te komen vertellen. De aftrap voor het verjaardagseizoen wordt eind september gegeven met een feestweekend. Er is een concert van Compact Disk Dummies in de foyer op zaterdag en op zondag de hiphoppers van Antigone en Haider Al Timimi in de dansvoorstelling HAVOC. Op zondagmiddag wordt samen gezongen met muzikanten van Allez, Chantez. Na het feestweekend is er een theaterweekend met o.a. Mamamanie van Julie Delrue en Rexit! van Bruno Vanden Broecke & Valentijn Dhaenens. Datzelfde weekend nodigt Christian Bakalov, samen met leerlingen van KADE en andere vrijwilligers, het publiek uit in de immersieve installatie PURE waarbij al de zintuigen geprikkeld worden.

Feestelijk najaar: Leietheater schiet half augustus uit de startblokken met Circus Ronaldo met tussendoor een mooie en straffe selectie excellente meesterstukken. Naast bekende gezichten ook heel wat nieuwkomers zoals de Peeping Tom met de nieuwjaarsoperette Fledermaus Forever. Aangevuld met kleppers als Tourist LeMC en Noordkaap. Verder muzikale double bills: het filmisch concert Jungle Hotel van Arsenal te combineren met de fantastische band Ão. Dijf Sanders en Tsar B, die de Twin Peaks-soundtrack brengen, wordt in double bill gekoppeld aan de tarantellaritmes van BodyBodyBodyBody, de muzikale performance van Dag Taeldeman en Andrew Van Ostade. De jongste toeschouwers die Leietheater verwacht zijn vier maanden oud en zijn welkom bij de MAANVOGEL. Ook Jetse Batelaan en de ploeg van Een leuk Avondje Uit keren terug met de voorstelling De, geschikt voor kijkers vanaf 8 jaar.

Nog meer kleppers in het voorjaar: ook na nieuwjaar gaat het verder met Il Cimento dell’Armonia e dell’Inventione, de nieuwste dansvoorstelling van Rosas, met De vier jaargetijden van Vivaldi. Er zijn theatervoorstellingen voor jong en oud, met o.m. STAN & De Roovers, Wunderbaum, Serdi & NTGent, Theater Malpertuis & Lien Wildemeersch, Laika & Sien Vanmaele, Abattoir Fermé, en veel meer! Muzikale kleppers in het voorjaar zijn Admiral Freebee, Heather Nova en Wim Opbrouck. Ook de kersverse winnaar van Humo’s Rock Rally 2024 Maria Iskariot komt rocken in onze clubzaal in double bill met The Rats. Er zal opnieuw meer circus te zien zijn, met o.m. de grappige muzikale circusvoorstelling Double You van Be Flat, de spannende voorstelling Beyond the Edge van fABULEUS en Piet Van Dycke samen met acht jongeren. Tot slot de muzikale poëtische circusvoorstelling Mystica (Kasper Vandenberghe en Muziekth Transparant)

Volumekorting met mix & match: Ook dit jaar kan het publiek voordelige pakketten samenstellen via de mix & matchformule. Het publiek kiest vier voorstellingen uit de selectie en geniet zo van 20% korting (op totale ticketprijs).

Klaproos in Landegem: Ook volgend seizoen biedt de Klaproos in Landegem een gevarieerd programma aan, met muziek, theater en comedy. Het Belgisch Repertoire Theater, Jeron Dewulf, Robrecht Vanden Thoren en Mooneye zijn enkele gasten die er op de planken zullen staan. Geniet van een voordelig tarief met het Klaproospakket voor €99.

Start ticketverkoop : De ticketverkoop start op 7 juni om 10 uur. Zowel aan de ticketbalie in Leietheater als online. Op 4 en 5 juni nodigt het Leietheaterteam het publiek uit op een speeddate waarbij de programmatoren een deel van het programma voorstellen. Deelnemers aan de speeddate kunnen dan al tickets kopen.

Aurélie stelt haar nieuwe single ‘Ademloos’ voor. Na haar opmerkelijke debuutsingle ‘Geef Me Je Liefde’ en de bevestiging met o.a. ‘Alles Of Niets’, ‘Weekend’ en ‘Verliefd Zijn’, is Aurélie (Van Wettere) uit Deinze klaar voor de volgende stap. Die neemt ze met de hulp van songwriters Udo Mechels, Karen Yperman en songwrite/producer Roel de Ruijter, die in Studio Pump It Up achter de knoppen zat. Met de zomer in zicht begint ook het favoriete seizoen van de enige echte schlager-pop artieste, die klaar is om podia te entertainen en charmeren met het heerlijke ‘Ademloos’, een frisse pop-schlagershit die na één luisterbeurt lekker blijft hangen. De track verscheen op Smaragd Music en wordt gepromoot door Buzzard. Met ‘Ademloos’ verschijnt de 4de solosingle van Aurélie in anderhalf jaar tijd. ‘Ademloos’ is een positief, uptempo, catchy nummer dat na één luisterbeurt blijft hangen. Roel De Ruijter maakte in het verleden ook al nummers voor o.a. Clouseau en Gunther Neefs. Hij was ook betrokken bij het succesverhaal van M-Kids en werkte ook met Nicole &Hugo. Optredens volgen hopelijk in België en Nederland.

Het wordt uitkijken naar 7 augustus want dan wil ze zoveel mogelijk mensen naar Blankenberge voor haar exclusieve show die ze geeft t.g.v. haar 35ste verjaardag in het Witte Paard tijdens het Meezingfestival. Ook Filip D’Haeze en Kythana treden er op. Op 13 juni is Aurélie aan het werk in De Kaasboerin in Postel waar ook de opnames gebeuren van het gloednieuwe programma ‘De Muziekshow’. Aurélie is één van de 30 artiesten die er die avond zullen optreden.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Industrie Deinze Noord vzw organiseert een EK voetbalevent op 17 juni. Evy Heyse, coördinator van Industrie Noord vzw, en ondernemer Johan Ghysel (foto) stellen dit initiatief voor. België speelt dan zijn eerste wedstrijd in de poulefase groep E tegen Slovakije in Frankfurt. De andere matchen zijn op 22/6 tegen Roemenië in Keulen en op 26/6 tegen Oekraïne te Stuttgart.

Bert Verbauwhede blikt als voorzitter Sportac ’86 terug op het voorbije seizoen maar geeft ons ook een kijk naar wat komen zal. SPORTAC86 is een Gymnastiek en Rope skipping club met zowel een recreatief als een competitief aanbod. De club is actief in Deinze, Nevele, Machelen, De Pinte, en Ronse.

Zilver voor skippers SPORTAC86 Deinze op Democup 2024 (5 mei) De top 5 van deze democup Finale selecteerde zich voor de Best Show Teams Finale zaterdag 25 mei te Gent. De winnaar mag België vertegenwoordigen tijdens de Show Competition in de zomer. Scouting Day op zaterdag 1 juni.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila gemist” boven in het menu van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live, die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden via Facebookpagina van Radio Tequila.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × vier =