Up To Date 1056

Up To Date 1056

februari 28, 2024 0

 

Judith en Eva G. deden het deze zondagmorgen even zonder Peter en ontvingen enkele boeiende gasten.

De eerste in de rij was hoofdinspecteur en BIN-mandataris Peter Rogiest. Hij had het over de werking van de BIN’s (BuurtInformatieNetwerk). Intussen werd ook de kaap van 50 BIN’s in de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem overschreden. Vorige dinsdag kregen zowat 30 van de 51 coördinatoren van de BINs die Deinze, Zulte en Lievegem telt, op de eerste van drie evaluatiemomenten van hoofdinspecteur Peter Rogiest en hoofdcommissaris Geert Van Hoecke te horen dat het aantal inbraken in die politiezone in het voorbije jaar gestabiliseerd is. Er is zelfs een daling van de nachtelijke inbraken. Juwelen en geld blijken het meest gegeerd bij de dieven. De conclusie is zeker en vast: waar een BIN actief is, wordt minder ingebroken. Het is vooral in de gemeenten en wijken gelegen langs een belangrijke in- of uitvalsweg, dat men te maken krijgt met dieven. Maar het blijkt duidelijk dat op de plaatsen waar een BIN bestaat, er minder diefstallen worden gepleegd en er 60% van de meldingen binnen komen over verdachte personen of handelingen en voertuigen.

Hilde Franken brengt met Kiwanis Hansbeke Niviala de tweede editie van ‘Le Poulet Rosé’ op 17 maart naar zaal Rekkelinge in Deinze. Vanaf 11.30 uur wordt het apero geserveerd met hapjes gevolgd door een BBQ à volonté met koude en warme groenten. Er is ook nog een dessert en koffie met lekkers. Verder is er een grote tombola. De kostprijs bedraagt €45 en kinderen tot 12 j betalen €15. De opbrengst gaat naar de goede doelen van Niviala.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De Gulden Eifeesten 2024 komen eraan. Voorzitter Joop Verzele en verantwoordelijke pers- en sponsoravond Bjarne Maes stelden het programma voor. Tijdens deze vijfdaagse zal Kruishoutem weer het middelpunt van de ambiance zijn. Sedert vorig jaar heeft het Gulden Eicomité het roer volledig omgegooid en de feesten uitgebreid qua programmatie. De vernieuwing van de verkiezing van de eierprins en de eierprinses bracht vorig jaar meer dan 1000 bezoekers op de been. Dit jaar zullen 10 ijzersterkere kinderen de show stelen samen met Mega Mindy en Pauline Slangen. De eerste editie van de Nacht van het Ei was vorig jaar een voltreffer van formaat. Tijdens de 2de editie staat een pakket vol met artiesten klaar om er weer een lap op te geven. Van schlagermuziek tot 2 Fabiola: alle artiesten zullen de tent doen daveren. Het samenvoegen van de verkiezing eierboer en eierkoningin zorgde voor nieuwe gevarieerde wendingen op de showavond. Op Pasen weten we wie er de verkozenen zullen zijn en wie dus een jaar lang de ambassadeurs worden van de eiergemeente. Er is een sterke lichting geselecteerd. De programmatie van de vijfdaagse, van vrijdag 29 maart tot dinsdag 2 april, geeft aan dat het aanbod van artiesten nog nooit zo uitgebreid en gevarieerd is geweest.

Auteur Carlos Alleene kwam ons meer vertellen over de tentoonstelling ‘Zulma, muze en manager’ in het Roger Raveelmuseum en ook over de boekvoorstelling, die erbij hoort. De tentoonstelling loopt al sinds 11 februari in het Roger Raveel Museum in Machelen. Maar naar aanleiding van de tentoonstelling publiceert het Roger Raveel Museum, samen met Uitgeverij Snoeck, een rijkelijk geïllustreerde publicatie met archiefbeelden, schilderijen, tekeningen en grafiek waarin Zulma de hoofdrol speelt. In zijn biografisch relaas schetst Carlos Alleene de levenswandel van Zulma De Nijs, het buurmeisje van Raveel dat met de Machelse schilder huwde in 1948 en tot aan haar overlijden in 2009 trouw aan zijn zijde bleef staan.

Het boek wordt uitgegeven met de medewerking van de Zultse Heemkundige Kring. Op vrijdag 1 maart om 19u, gaat moderator Willy Nachtergaele, sterkhouder van de Heemkundige Kring van Zulte, in het Raveelmuseum, in gesprek met gastcurator en auteur Carlos Alleene en museumdirecteur Melanie Deboutte over de “muze en manager” van Roger Raveel. Paul Demets brengt een stukje poëzie. Alex Colpaert staat in voor geluid en beeld. Het boek, vers van de pers, kan die avond aangekocht worden voor de prijs van € 30. Nadien volgt een receptie en is er mogelijkheid om de tentoonstelling te bezoeken. De toegang is gratis maar reservatie is noodzakelijk.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × 2 =