Up To Date 1055

Up To Date 1055

februari 19, 2024 0

Eva DG en Peter mochten deze zondagmorgen weer enkele gasten van divers pluimage verwelkomen aan hun studiotafel.

Koen Vlerick en Kristof Dewaepenaere uit De Pinte brachten 2 nieuwe liedjes uit: “Blijf” is een energiek lied over lente & liefde, en “In de Funky Tune” is een luchtig nummer. Ze zijn online te beluisteren via Spotify, YouTube, Facebook, Deezer, Apple.Blijf – YouTube ; In de Funky Tune – YouTube . Uitvoerend artiest is Chris Thomson. De songteksten zijn van de hand van Koen. Koen is Schilder – dichter – beeldend kunstenaar (www.artmajeur.com/nl/member/koen-vlerick). Hij is tekstschrijver van het aangrijpende lied “Jens” (Jens – YouTube). Hij is de bedenker van “10 oktober = Dag van de Kleinkinderen!”. Hij is een bewuste vegetariĂ«r (Animals have a heart).

Karlijn Clocheret en LĂ©onthine Van Wassenhove hadden het over het Theaterproject ‘Tout Fou’ in zaal Palace in Deinze op 15 en 16 maart. Een grensverleggend samenspel onthult stemmen van vergeten vrouwen in de psychiatrie. GeĂŻnspireerd door ‘Het bal der gekken’ van Victoria Mas doorgronden LĂ©onthine Van Wassenhove en Karlijn Clocheret de wereld van de 19e-eeuwse psychiatrie. De productie van ‘Tout Fou’ kiest hiervoor bewust voor een samenspel van zowel professionele als niet-professionele artistieke medewerkers, op en achter de scĂšne. Dit zorgt voor een dynamische en inclusieve vertolking van verhalen die anders verloren zouden gaan.

Het hele stuk is doordrenkt van het opschorten van grenzen, waarbij de diverse talenten samenwerken om de vergeten stemmen van vrouwen in de geschiedenis van de psychiatrie krachtig tot leven te brengen. Tout Fou roept niet alleen op tot het doorbreken van artistieke en historische grenzen, maar stelt ook de fundamentele vraag: Wat is Gek? In een tijd waarin ‘normaal’ en ‘abnormaal’ relatieve begrippen zijn, nodigt het stuk het publiek uit om na te denken over de complexe relatie tussen waanzin en maatschappelijke perceptie.
Datum en Tijd: 15 maart 2024: 20h00 en 16 maart 2024: 19h30; Locatie: Zaal Palace ; Tickets: www.toutfou.eventgoose.com

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Sofie D’hondt, schepen van Sport, had het over het Sportreferendum 2023 en (de start van) Nokere Koerse in Deinze.

1 maart sportreferendum 2023: Naar jaarlijkse traditie huldigt de stad Deinze haar sportlaureaten op het Sportreferendum voor uitzonderlijke sportprestaties of sportactiviteiten in 2023. Er worden verschillende trofeeën uitgereikt in diverse categorieën, waaronder ook de nieuwe categorieën van recreatiesport, tofste sportclub en tofste trainer. Zoals ieder jaar zullen er opnieuw trofeeën uitgereikt worden voor de sportman en sportvrouw van het jaar, meest beloftevolle jongere en jeugdploeg van het jaar. Ook de beste sportclub, trainer en de G-sporters worden in de bloemetjes gezet. Er is ook aandacht voor de internationale prestatie van het jaar en voor de beste sportverdienste.

9 &13 maart Danilith Nokere Koerse: dat is niet alleen 3 wielerwedstrijden; het is een vierdaags topevenement boordevol activiteiten voor jong en oud. Het feest begint al op vrijdagavond 8 maart met DĂ©part Canard, een after work party in de VIP-tent, een echt aprĂšs-ski-feest. Op zaterdagochtend 9 maart is er niet alleen de internationale junior-wedstrijd, maar ook een speciale wielerinitiatie ‘Danilith Nokere koerse for kids’ voor jongeren tussen 7 en 12 jaar. Onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool kunnen de jongeren hun techniek bijschaven op een uitdagend hindernissenparcours en een rondje rijden op het parcours van Nokere Koerse. Op zondag 10 maart kunnen wielertoeristen hun vaardigheden tonen tijdens de Danilith Nokere Koerse Cyclo, een unieke organisatie i.s.m. WTC, de Stoters uit Zingem. Er zijn afstanden van 65, 90 of 130 km voorzien. Inschrijven kan voor slechts 10 euro.

Het absolute hoogtepunt volgt op woensdag 13 maart met de twee ProSeries-wedstrijden, met start in Deinze en aankomst in Nokere. Verwacht een bruisend publieksdorp met podium, reuzenschermen, heerlijk eten en drinken tegen betaalbare prijzen, en bovenal veel sfeer en gezelligheid. Je kan ook om 8.30 uur terecht in de foyer van Leietheater voor een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd door Cavea (chocoladekoek, croissant, diverse mini-pistolets, yoghurt, kaas, ham, brie, salami, omelet, fruitsalade, vers fruit, boter, choco, confituur, fruitsap en koffie). Een ticket kost 25 euro.

Jeugdtheater Crea brengt van 23 februari tot 3 maart:’ Sunjata, de leeuwenkoning van Mali’ van Pieter Embrechts in een regie van Jan Schepens. Jan Schepens kwam hiervoor persoonlijk naar de studio en bracht acteurs Bavo en Jade mee.  Jeugdtheater Crea ging er voor het eerst tegenaan in 1979. 45 jaar na datum blijft Crea een vaste waarde binnen de werking van moedervereniging Vooruit Deinze. Crea maakt ieder jaar opnieuw een musical van formaat. Deze dolle bende blijft constant veranderen maar Ă©Ă©n ding blijft gelijk: de passie en overgave van deze kinderen laat je niet los. Jeugdtheater Crea is voor kinderen van 10 (of het jaar waarin ze tien worden) tot 99 jaar.

Een verhaal over in schoonheid lelijk zijn. Een dans- en vertelfeest in de woestijn. Een parabel over stormen doorstaan en wilde dieren verslaan. Vanaf die dag groeiden en bloeiden de kinderen. Dankaran werd een leuk en grappig kind, maar Sunjata een iets mindere. Zo gingen de jaren voorbij. Dankaran was altijd vrolijk, gehoorzaam en kerngezond, terwijl Sunjata lam bleef en zich zwijgzaam voortsleepte over de grond. Deze vertelling neemt u mee… naar een prachtig land vol zand. Een machtig strandland maar dan zonder zee. Dus eigenlijk een heel groot zandland. Een adembenemend avontuur over twee kinderen. En een koningin die wil verhinderen dat de ware leider op de troon belandt


Speeldata: 23/2 en 24/2 om 20u.; 25/2 om 15u.; 2/3 om 15u. en 20u.; 3/3 om 15u.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 10 =