Up To Date 1046

Up To Date 1046

december 5, 2023 0

 

Versele-Laga & WTC Walter Godefroot laten Deinze en omstreken weer fietsen tijdens de 7de editie van de Versele-Laga Classic op 9 & 10 december. Maar Versele-Laga gaat nu ook een partnership aan met het veelbelovend Deinse wielertalent Febe Jooris. Peter en Emile spraken over de telefoon met Sarah Lanckman, brandmanager van Versele-Laga. In de studio ontvingen zij Ivan De Weirdt van WTC.

Versele-Laga – fabrikant van dierenvoeding- en verzorgingsmerkproducten in Deinze – kondigt met trots een partnership voor drie jaar aan met veelbelovend lokaal wielertalent Febe Jooris (19 jaar). Als ambassadeur van Versele-Laga zal Febe een sleutelrol spelen in het promoten van een gezonde levensstijl en het belang van voeding. Bovendien zal ze sportevenementen van het bedrijf versterken, waaronder de zevende editie van de Versele-Laga Classic. Dit jaarlijks terugkerende evenement voor MTB, cyclo en gravelbike staat gepland op 9 en 10 december en belooft opnieuw een unieke ervaring te bieden voor fietsliefhebbers.

Versele-Laga en Febe Jooris – wielrenster bij AG Insurance Soudal Quick-Step – gaan samen drie jaar op pad en daar zijn enkele goede redenen voor:
• Lokale verankering: Als familiebedrijf met meer dan 90 jaar geschiedenis in Deinze en een sterke verbondenheid met de stad, zet Versele-Laga zich in voor het ondersteunen van lokale sportinitiatieven.
• Wielertalent uit Deinze: Febe Jooris, een snel opkomend wielertalent bij AG Insurance Soudal Quick-Step, is de eerste Belgische vrouw die een tijdritmedaille op het WK heeft gewonnen, waarmee ze nu al een sportmonument in Deinze is.
• Internationale ambities: Beide partijen streven naar grote internationale successen en willen samen naar de wereldtop van hun respectievelijke disciplines stijgen.
• Gezonde levensstijl en voeding: Bij Versele-Laga voeden ze elke dag de band tussen mens en dier met de beste voeding- en verzorgingsproducten voor een gezond en gelukkig dier. Én door een gezonde levensstijl te promoten, waarbij bewegen essentieel is. Febe Jooris is een symbool voor gezonde levensstijl en voeding en kan helpen om deze boodschap helpen uit te dragen via verschillende acties.
• Gedeelde passie voor dieren: Beide partijen worden verenigd door hun liefde en toewijding aan dieren, met meer dan 90 jaar expertise van Versele-Laga in de ontwikkeling van gespecialiseerde dierenvoeding- en verzorging. En Febe Jooris’ persoonlijke connectie met haar hond Gust, kat Milou en kanaries Jules & Jos.

Febe Jooris krijgt met Versele-Laga aan haar zijde de kans om te bouwen aan haar droom om een internationale topper te worden. Samen met dit geweldige team kan ze blijven vooruitgaan, zich richten op haar ontwikkeling en stappen in de juiste richting zetten. Een greep uit het palmares van Febe Jooris: • Brons op het WK 2022 tijdrijden (junioren); • Brons op het EK 2022 tijdrijden (junioren) ; • Ze werd vijf keer Belgisch kampioen bij de jeugd, waaronder vier keer in het tijdrijden en één keer in de ploegkoers met Hélène Hesters. Met Hesters behaalde ze ook brons op het EK in de ploegkoers. In 2019 nam ze deel aan het Europees Olympisch Jeugdfestival, waar ze vijftiende werd in de tijdrit.

VERSELE-LAGA CLASSIC STAAT VOOR TWEE DAGEN FUN OP DE MOUNTAINBIKE, FIETS & GRAVELBIKE
Na het succes van vorig jaar slaan WTC Walter Godefroot en Versele-Laga opnieuw de handen in elkaar voor een fietsweekend, en kondigen samen de zevende editie van de Versele-Laga Classic aan. Dit jaarlijkse fietsevenement, geliefd bij zowel jong als oud, zal plaatsvinden op 9 en 10 december ’23, met de vertrouwde start- en aankomstlocatie bij “Zaal Ten Hove” in Astene (Nieuwstraat 3, 9800 Astene).
ALLE OFFROAD-PARCOURS VERNIEUWD
Voor fietsliefhebbers die deelnemen met een mountainbike of gravelfiets kunnen kiezen uit vier afstanden: 25 km, 40 km, 50 km en zelfs 70 km. In navolging van de vernieuwing van het cyclo-parcours vorig jaar, hebben alle offroad-parcours dit jaar een grondige facelift gekregen. Voor de jonge fietsers is er op zaterdag om 13u30 en op zondag om 9u een begeleide tocht van 15 km. Kinderen kunnen gratis deelnemen aan de Versele-Laga Classic, terwijl de inschrijvingsprijzen voor andere deelnemers nog steeds zeer toegankelijk zijn: 6 euro voor vergunninghouders en 8 euro voor diegenen die een dagverzekering wensen.

Inschrijvingen zijn geopend op zaterdag van 8u tot 14u (70 km tot 13u) en op zondag voor alle afstanden van 8u tot 11u. Naast vertrouwde faciliteiten zoals warme douches en een afspuitinstallatie voor fietsen, bieden zij opnieuw hun unieke en gratis controlesysteem aan, zodat deelnemers voor en na de tocht zorgeloos van hun fiets kunnen genieten en kunnen ontspannen met een heerlijke Augustijn. Dit jaar introduceren zij ook een mobiele pechverhelpingsdienst om eventuele pechvogels ter plaatse te helpen. Over het hele fietsweekend verwachten zij ongeveer 1500 deelnemers, afhankelijk van de weersomstandigheden. Ongeveer 70 toegewijde vrijwilligers zullen ervoor zorgen dat het evenement soepel verloopt en streven naar een onvergetelijke editie.

Lieven Cnudde, zijn vrouw Natascha Goethals en Wim Verstraete van VTI kondigden de 24u Fietsmarathon op rollen die plaatsvindt op zaterdag 9 en zondag 10 december in de eetzaal van VTI Deinze. Dit alles t.v.v. KOTK, 1000km fietsen en 100km lopen. Ondertussen zijn al meer dan 20 ploegen ingeschreven.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Antonio from Zulte – Wim Soenens – bracht een verjaardaglied uit eind oktober: “Happy Birthday to you”. Johan Engels en Koen Dewulf werkten hieraan mee. Het gaat over een origineel gecomponeerd nummer (geschreven, gespeeld, opgenomen en geproduceerd door Johan Engels i.s.m. Vlaams zanger/stand-up comedian Koen Dewulf en dat in opdracht van Antonio from Zulte.

Maar wie is Antonio from Zulte…? Een nieuwkomer die vorig jaar onder zijn echte naam Wim Soenens een liedje uitbracht als promostunt voor zijn zaak. Dat nummer (ook van de hand van Johan Engels en Koen Dewulf) met bijhorende clip haalde op social media meer dan 500 DUIZEND views en is nog steeds ‘een hit’ in zijn regio. Maar ze konden daar niets mee aanvangen gezien het ging over een reclamelied. Het viel echter in bijzonder goede aarde en Wim werd zelfs uitgenodigd ‘act de présence’ te doen op verschillende gelegenheden. Zo groeide het idee om ‘een act’, een typetje te bedenken en dat werd Antonio from Zulte. Nog het best te omschrijven als een zingende Vlaamse kok die Italiaan wil zijn. De nadruk ligt op een volks karakter, feestelijk en met een vleugje humor. Uiteraard met de feestdagen en daarna carnaval in het vooruitzicht, kropen Koen en Johan in de pen en maakten een rasechte polonaise schlager (wat Antonio in zijn enthousiasme liever bolognaise noemt…). Om het allemaal wat in kracht bij te zetten maakten ze ook een clipje.

Ze zorgden er in eerste instantie voor dat het nummer op een correcte manier geregistreerd werd bij Sabam en daarna op alle digitale platforms beschikbaar was. Op dinsdag 30 oktober hebben ze het om klokslag 19u. gelanceerd op Facebook. Na 4 dagen stond de teller op meer dan 100 DUIZEND views…. En dit stopte niet.

Vanaf een bepaalde leeftijd wordt men liever niet meer herinnerd aan zijn/haar leeftijd. Maar toch komt er ieder jaar eentje bij op de teller… Antonio from Zulte, een ietwat bizarre Vlaamse kok die Italiaan wil zijn, bezingt echter de schoonheid van het ‘ouder worden’ en dat dit mag samengaan met een feestje! Ongeacht hoe oud je wordt. Opgepast: beluisteren is op eigen risico… Dit is een oorwurm met potentieel om een nieuw verjaardags-item te worden… Met een hoog meezinggehalte voor kinderen tot 100 jaar, krijgt het alom bekende ‘Happy Birthday To You’ (waarschijnlijk) concurrentie uit Vlaanderen.

Men kan via deze link de hoes, MP3 en WAV file te downloaden: https://we.tl/t-KmAuHlrkF0 . Wil je liever eerst eens kennis maken met Antonio from Zulte en zijn verjaardaglied, hier kun je de clip bekijken: www.youtube.com/watch?v=iGDnjbWx8S4

Ellie Bauwens uit Astene laten ons kennis maken met de Hongaarse wijntraditie met hun eigen wijncollectief HOLASS. Wijnmakers Ellie en Imre brengen de oude Hongaarse wijnstijlen naar België. Zij is van België, hij is Hongaar. Hij is natuurlijk de reden dat ze Hongaarse wijn maken. Het samenwerken lukt goed daar ze zeer complementair zijn. Zelfs hun 2 kinderen van 3 en 6 jaar helpen al graag mee met bottelen en vooral met de oogst. Ze maken authentieke Hongaarse wijnen om die dan internationaal op de markt te brengen. De Hongaarse wijnen zijn zo oud als de Franse Bordeaux wijnen maar natuurlijk veel minder gekend. De druiven worden biologisch geteeld en spontaan vergist met minimale interventie. De eigenheid van specifieke druivenrassen worden bewaard en de unieke bodem waarop ze gekweekt worden, zijn primaire gesteenten zoals kalksteen en vulkaansteen. Ze gebruiken geen insecticiden of synthetische sproeimiddels en meststoffen. Elk van hun wijnen is uniek, single vineyard-bottelingen. Meer info op www.holass.com.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 9 =