Up To Date 1041

Up To Date 1041

oktober 30, 2023 0

 

Nette Verhulst werd verkozen tot Miss Grace Benelux. Ze was al even vóór de verkiezing bij ons te gast. en had toen beloofd bij een eventuele overwinning verslag te komen uitbrengen. Nu ze gewonnen heeft komt ze haar wedervaren vertellen van de verkiezing. De 21-jarige Nette Verhulst uit Oostrozebeke is op 9 september in het Vlaams-Brabantse Asse verkozen tot de nieuwe Miss Grace Benelux ’23. Ze volgt daarmee Valentine Bésard op. Op het podium werd Nette geflankeerd door first runner up Manon Vekemans-Marcelis en second runner up Julie Huygens. Zij vertelde haar ervaringen tijdens de finale en wat erop volgde de voorbije weken.

Er was een telefonisch interview met Joke De Meyer uit Tielt. Joke kennen we als schrijfster van o.a. van enkele creepy stories maar is nu ook mantelzorger voor een vaccinslachtoffer.

Er volgde nog een tweede telefonisch gesprek, deze keer uit eigen huis. Marc Vandenbroecke vertelde Peter wat er te gebeuren staat op Oudejaarsavond in de Brielpoort in Deinze. Feest! organiseert dan Countdown to 2024.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Nathan Vilar opende eind september Leie Art Gallery, kunst aan de Leie aan de Guido Gezellelaan 101. Tijdens de komende herfstvakantie wordt de galerie omgetoverd tot een Raveel-expo. Kunstliefhebbers van Deinze en omstreken hebben er een hotspot bij. Je kan er terecht om werken te bekijken én aan te kopen van gerenommeerde Belgische kunstenaars als Emiel Claus, Roger Raveel, Stief Desmet en Guidon Kiefer.

Drie jaar geleden, toen het volop corona was, is Nathan begonnen met het verzamelen van werken van Roger Raveel. Intussen is die hobby wat uit de hand gelopen. Op een bepaald moment had hij meer dan 75 werken. Samen met Nico De Fauw en Pieter Pareit heeft Nathan toen veilingsite artauction.online overgenomen en hebben ze 58 werken geveild van de Machelse kunstenaar. Nu wilden ze toch proberen om het op een wat andere manier aan te pakken. Deze zomer had hij al een pop-up galerij in Oostende met voornamelijk werken van Raveel. Ze kregen toen meer dan 500 bezoekers over de vloer. Maar de afstand was toch niet ideaal. Toen kwam het pand aan de Guido Gezellelaan vrij te staan, pal aan de Leie en centraal tussen het mudel en de Kunstacademie moesten ze niet lang twijfelen om de pop-up te verhuizen. Hierin zullen tientallen werken te bekijken zijn van gerenommeerde Belgische kunstenaars. Zo zie je op de website momenteel zo’n 180 kunstwerken staan van 40 verschillende kunstenaars, waarvan er slechts een handvol niet-Belg is. In de galerij zelf is er plaats voor 35 werken en vind je onder meer lithografieën, houtsneden, zeefdrukken en etsen van Roger Raveel, Stief Desmet, Guidon Kiefer of Emiel Claus. Het grootste pronkstuk van de galerij is de installatie ‘Meeting’ van Koen Vanmechelen. Als Stad van de kip kan dit tellen! Tot en met 15 januari 2024 is de pop-up iedere vrijdag geopend van 16 tot 18 uur, op zaterdag van 14 tot 18 uur en op zondag van 14 tot 17 uur. Wie vooraf al eens wil snuisteren tussen de beschikbare werken, kan terecht op www.vil-art.gallery.

Ben je op zoek naar een (nieuwe) job dicht bij huis? Kom langs op het Jobcafé Deinze. Deinze Industrie Jobcafé vindt plaats op 6 november in de Brielpoort: schepen van Industrie Filip Vervaeke en Coördinator/organisator Yannic Demeyer van Zalm gaven meer uitleg. Op maandag 6 november 2023 zullen zo’n 50 lokale bedrijven heel wat werkzoekenden en andere geïnteresseerden in real life ontmoeten. Die dag vindt namelijk opnieuw het Jobcafé van ondernemerskoepel Deinze Industrie plaats in de Brielpoort, al voor de zesde keer.

De jobbeurs zal van 14.30 tot 18.30 uur gratis toegankelijk zijn voor iedereen die interesse heeft in openstaande functies van lokale bedrijven uit verschillende sectoren. Dankzij de informele gesprekken met recruiters, de hulp van de aanwezige VDAB-jobcoaches en vele leuke extra’s is de beurs zeker een bezoek waard als je interesse hebt in een (nieuwe) job dicht bij huis. Face to face kennismaken met je nieuwe werkgever: leuker dan online solliciteren! Tijdens de geslaagde voorbije edities vonden vele bezoekers een job die een goede work-lifebalance respecteert. De gemoedelijke sfeer waarin mensen en ondernemingen elkaar kunnen leren kennen blijkt steeds opnieuw doorslaggevend te zijn. Wie weet kom jij er ook je toekomstige werkgever tegen.

Het Jobcafé biedt trouwens niet enkel een handig zaalplan en contactoverzicht van de aanwezige bedrijven. Vacaturewanden laten je vele boeiende functies ontdekken en VDAB-jobcoaches vertellen je met plezier welke aanwezige bedrijven interessant kunnen zijn voor jouw profiel. Andere gratis extra’s zijn de professionele cv-screenings van VDAB en de sterke cv-foto’s die je kan laten maken door lokale elektronicazaak Elektro Mac.

Heb je honger? Dan trakteert Deinse burger- en saladebar Foodbart je graag op een soepje en kan je bij de foodtruck van internationale aardappelverwerker Agristo terecht voor een pakje friet van het huis.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × 2 =