Up To Date 1038

Up To Date 1038

oktober 11, 2023 0

Wouter Langeraert en Carine Dierickx van Afrit 12 dorpsraad Hansbeke  waren de eerste gasten van Peter op deze zondagmorgen. Het ging over de jaarlijkse kermis op 8/10, over ‘Hansbeke Verenigd(t)’ en over de eerste steenlegging van het Cultuurhuis. Van 14 u tot 17.30 u is iedereen welkom op de verenigingenmarkt “Hansbeke Verenigd(t) om er kennis te maken met de Hansbeekse verenigingen. Er zijn gratis te bezoeken infostandjes, een fototentoonstelling, een workshop in de Vrije Academie toneel- en muzikale optredens, sport en spelletjes. Alle Hansbeekse verenigingen (of toch bijna) doen mee. Er is ook een wedstrijd. De winnaars worden bekendgemaakt om 18 u aan het Cultuurhuis. Om 17.30 u is er de eerste steenlegging van het Cultuurhuis Hansbeke door Stad Deinze met een afsluitende drink en de bekendmaking van de winnaars van de wedstrijd. Waar? Gemeentezaal, Vrije Academie, Basisschool, Kerkplein, Cultuurhuis, Bomboaretunnel Hansbekedorp), Arscene (Reibroekstraat 37).

Waarom een verenigingenmarkt? Hansbeke heeft een actief verenigingsleven met jeugd- en sportverenigingen, feest- en buurtcomités, kunst-, hobby- en cultuurorganisaties en vele sociale bewegingen. Niet vergeten ook dat Hansbeke zijn eigen dorpsschool heeft en dorpskrant Vlakaf. Die zorgen allemaal samen voor veel verbinding. Dit betekent niet dat er geen uitdagingen zijn. Elke vereniging of organisatie heeft wel eens vragen: Hoe trekken we nieuwe leden aan? Hoe bereiken we de nieuwe inwoners? Waar vinden we geschikte locaties voor onze activiteiten? Hoe blijven we uit mekaars vaarwater? Welk nieuw project kunnen we aanpakken? Om de verenigingen te promoten bij de Hansbekenaren, ontstond vanuit Afrit 12 (de Hansbeekse dorpsraad) het idee om een markt van de Hansbeekse verenigingen te organiseren. In elke vereniging werden de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe zij zich als vereniging het best kunnen presenteren aan de Hansbekenaren en de andere Deinzenaren. Als moto voor de verenigingenmarkt werd gekozen voor “Hansbeke Verenigd(t)”. Bewust geschreven met een dt achteraan. Hansbeke voelt zich verenigd en wil ook de bewoners verder nog meer verenigen want – zo meent althans Afrit 12 – verenigingen maken een samenleving warmer en sterker. Wie is Afrit 12 dorpsraad Hansbeke? een a-politieke vereniging voor burgerparticipatie die zoveel mogelijk Hansbekenaren probeert aan te spreken. De bedoeling is om de Hansbekenaren dichter bij elkaar te brengen door samen dingen te realiseren. Daarnaast wil Afrit 12 Hansbeke ook een brug slaan tussen de Hansbekenaren en de Deinse politici en administratie. Op deze manier wil de dorpsraad de specifieke Hansbeekse aangelegenheden hoog op de agenda plaatsen bij het bestuur in Deinze. Afrit 12 dorpsraad Hansbeke werkt vanuit 5 waarden: objectiviteit, positivisme, dorpsverbondenheid, transparantie en samenwerking. De kracht ligt bij de tijdelijke werkgroepen die rond bepaalde thema’s werken. Volgende 6 werkgroepen zijn momenteel actief: dorpszicht, mobiliteit, milieu, leefbaarheid, lokale handel en cultuurhuis. Deze werkgroepen werken autonoom en proberen zoveel mogelijk Hansbekenaren bij hun werking te betrekken.

Filip Popelier van de Aarseelse werkgroep en schepen van Tielt Klaas Carrette hadden het over een nieuwe wandeling die wordt ingestapt te Aarsele op 15 oktober. Het Lokaal Bestuur Tielt organiseert het laatste Toeristische Ommetje van het zomerseizoen. Op deze Dag van de Trage Weg kan je, al dan niet onder begeleiding, een nieuwe wandeling instappen in Aarsele: de Vallende Vliegerwandeling. Een werkgroep van Aarseelse enthousiastelingen heeft deze nieuwe toeristische troef uitgewerkt en voorgesteld. Die loopt over een traject van 8 km naar de landelijke uithoek in Aarsele waar in 1971 een Brits vliegtuig neerstortte. Daarbij lieten 63 mensen het leven. De tocht loopt langs landelijke (trage) wegen en kerkwegels, en ook doorheen de Aarseelse dorpskom. Het is een vaste, bewegwijzerde wandelroute.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Juul VandeCasteele bracht ons de info over Let’s party with us, kortweg Moose, het feestgebeuren van Scouting Deinze op zaterdag 14 oktober. Het leukste feest in de Brielpoort is ongetwijfeld Moose op1 4 oktober. Na het gastronomisch menu (19u) met exquise hapjes en gerechten kan men volop dansen (vanaf 22.30u.) . Men voorziet opnieuw 2 muziekstijlen: van klassieke retro en ninetiesbeats op Moose in de Brielpoort (minimum leeftijd 18j) tot funk , house en techno op Dansbaar, in een gezellige tent naast de Brielpoort (minimum leeftijd 16j). Kortom voor ieder wat wils.
Wim De Maertelaere en Farid Meziani van Rotary Gavere Schelde-Leie over het Concert met dameskoor ‘Amaranthe’ in de Sint-Baafskathedraal op vrijdag 10 november t.v.v. de sociale doelen van hun club.

Farid Meziani en Wim De Maertelaere van Rotary Club Gavere Schelde-Leie stelden voor een Concert met dameskoor ‘Amaranthe’, world champion’23 world choir games in Zuid-Afrika. “Día tras Día” in de Sint-Baafskathedraal te Gent op vrijdag 10 november om 20.15 uur. Er zijn verschillende sponsoringsformules mogelijk. De opbrengst gaat integraal naar de sociale doelen van de Rotary Club van Gavere. O.a. Villa Zomernest in Sint-Martens-Latem. Dit is een warm nest voor mensen die leven met een kankerdiagnose én voor de mensen die hen graag zien. Een plek om op adem te komen en op zoek te gaan naar meer levenskwaliteit. Bezielster is Ingrid De Meester die zelf kanker kreeg in 2018. Een ander project is een inclusieve speeltuin gerealiseerd voor kinderen in het UZ Gent.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × een =