Up To Date 1037 met Croissants

Up To Date 1037 met Croissants

oktober 3, 2023 0

Heel wat mooi volk in de radiostudio van Tequila op deze zondagmorgen 1 oktober.

Het begon al vanaf 8 u met de frisse en vooral sportieve verschijning van wielrenster Febe Jooris, die als verzorgers haar broer en mama had meegenomen om Luc Van Daele het hoofd te bieden. Febe werd op de wereldkampioenschappen wielrennen in 2022 derde op de tijdrit bij de junioren, waarmee ze de eerste Belgische vrouw ooit werd om een tijdritmedaille te winnen op een WK. Eerder dat jaar behaalde ze ook al brons op het EK in dezelfde discipline. Ze werd vijf keer Belgisch kampioen bij de jeugd, waaronder vier keer in het tijdrijden en één keer in de ploegkoers met Hélène Hesters. Met Hesters behaalde ze ook brons op het EK in de ploegkoers. In 2019 nam ze deel aan het Europees Olympisch Jeugdfestival, waar ze vijftiende werd in de tijdrit. Dit jaar werd Febe Belgisch kampioen tijdrijden bij de beloften en nam ook deel aan het E.K. en W.K.

 

Ook Emile en Peter hadden voor de 1037e aflevering van Up To Date schoon volk uitgenodigd. Roland had muziekthema “Kermis!” gekozen en dat had natuurlijk alles te maken met Petegem Kermesse.

Hun eerste gast was Ella Penninck uit Oudenaarde. Wordt zij de nieuwe Miss Fashion? De finale vindt plaats op 28 oktober. Ella is 18 jaar en volgt de opleiding kleuteronderwijzeres. Ze is een van de 25 finalistes van de schoonheidswedstrijd. Het zijn haar eerste stappen in het wereldje van de missverkiezingen. Waarom ze uiteindelijk deelnam aan deze wedstrijd vernamen we tijdens het gesprek. Wie alvast Ella mee naar de overwinning wil helpen, kan voor haar stemmen op de website van de organisatie www.missfashion.be.

Zangeres Shancy stelde haar nieuwe single voor ‘In mijn dromen’. Bij de singlevoorstelling op 17 september in sfeercafé De Mosselmarkt in Passendale, traden ook Tonny De Paepe en The Rising Stars op. Shancy – afkomstig uit De Panne, maar nu woonachtig in Aartrijke – brengt hiermee al haar vierde single uit, na ‘Samen Dansen’, ‘Eens Komt De Dag’ en ‘Vlieg Met Me Mee’. Haar vorig lied werd geschreven door Paul Bruna. Haar nieuwe song ‘In Mijn Dromen’ is van Roy Otters, die in Apeldoorn (Nederland) woont. De clip werd opgenomen in Utrecht. De melodie is van Alvaro Estrella Baila Baila. Shancy hoorde dat liedje in de fitness en wist toen al dat dit haar volgende single – weliswaar in het Nederlands – zou worden.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Patrick Delbaere en Els Vermeire zijn de co-voorzitters van Levensloop Deinze 2023 op 7 & 8 oktober. Levensloop is de solidariteitsbeweging van Stichting tegen Kanker die mensen die kanker hebben of hebben gehad in de bloemetjes zet. Tegelijk zamelt Levensloop ook geld in ten voordele van wetenschappelijk kankeronderzoek en lokale projecten die bijdragen aan het welzijn van patiënten en hun naasten. Wil je meedoen aan een activiteit of evenement? Ga naar de agenda, kies je activiteit en volg de instructies. Bij de registratie kan je je teamkeuze aangeven of je kan je inschrijven zonder team. Je kan je ook laten sponsoren of zelf een actie op poten zetten om fondsen te werven. Katja Retsin is meter van Levensloop Deinze.

Het feestelijk Levensloop-evenement van 24u draait rond solidariteit en fondsenwerving. Omdat kanker nooit slaapt, tonen ze zich op het evenement solidair met alle Vechters en hun naasten door 24u in estafette te wandelen of te lopen. De drie ceremonies – Openingsceremonie, Kaarsenceremonie & Slotceremonie – zijn de drie sleutelmomenten van het Levensloop-evenement:
• Openingsceremonie op 7/1O om 15 u : Deze ereronde van de Vechters vormt het startschot van Levensloop. Hiermee vieren Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt.
• Kaarsenceremonie op 7/10 (uur nog te bepalen): Dit symbolische moment is bedoeld om mensen met kanker te steunen, personen te vieren die de ziekte overwonnen en overleden dierbaren te herinneren.
• Slotceremonie op 8/10 om 15u: De Slotceremonie zet iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes en wordt ook het ingezameld bedrag bekend gemaakt. Als orgelpunt lopen al deze mensen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.

Vanaf dit jaar kan je je ook inschrijven zonder team. Wil je liever niet actief mee wandelen of lopen? Kom dan langs en geniet van de gratis optredens, kinderanimatie en van de vele drink- en eetmogelijkheden. Meedoen als vrijwilliger, Vechter of een Levensloop financieel steunen kan uiteraard ook. Hou de Facebookpagina zeker in het oog voor alle nieuws over het evenement: www.facebook.com/levensloopdeinze

Smullen én films kijken op zondag in het Leietheater! Het nieuw filmseizoen start op 3 oktober. Meer over dit alles kwamen we te weten van Sarah Verzele. Gezinnen konden al langer genieten van een theaterbeleving op iedere laatste zondag van de maand. Ook dit seizoen zullen jonge en grote(re) kinderen dan opnieuw kunnen genieten van diverse familievoorstellingen, zoals Kapitein Winokio of Bambiraptor van Kopergietery. Nieuw dit seizoen zijn de familiefilms op het zondagprogramma. Iedere tweede zondag van de maand is er een familiefilm te zien om 11 uur. De knappe animatiefilm Titina, die gebaseerd is op een waargebeurd avontuur, bijt de spits af op zondag 8 oktober. Maar je kan er een n complete familie-uitstap van maken en vanaf 9.30 uur al aanschuiven voor een heerlijk ontbijt
bij theaterbar Cavea. Vooraf reserveren is wel vereist. Film zonder ontbijt kan uiteraard ook!

Na de zomerstop gaat de filmzaal opnieuw open op 3 oktober met de Ierse arthouse parel The Quiet Girl. De film wordt ingeleid door Tim Maerschand en in het kader van Open Cinema van VAF kan je die avond bovendien deelnemen aan een tombola. Na de film maak je kans op een duo-ticket of een filmkaart.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 4 =