Up To Date 1035

Up To Date 1035

september 18, 2023 0

 

 

Uroloog Dr. An-Sofie Goessaert was de eerste gast van Eva en peter. Zij is de grondlegger van het informatieplatform PlasPraat vzw. Mannen, vrouwen en kinderen kunnen bij jaar, vrouwelijke uroloog, terecht voor de uitwerking en behandeling van klachten van de nieren, blaas, prostaat of geslachtsorgaan. U kan in deze praktijk terecht voor alle urologische klachten, maar er is een bijzondere aandacht voor alle mogelijke plasproblemen, problemen van pijn of het niet goed functioneren van eerdergenoemde organen. Daarnaast zijn er ook specifieke onderliggende aandoeningen waarbij je met urologische klachten kan worden geconfronteerd waarvoor je in de praktijk terecht kan, zoals multiple sclerose, ziekte van Parkinson, vulvodynie,…

Een raadpleging bij Dr. Goessaert start steeds met een uitgebreide bevraging van de klachten en een klinisch onderzoek, zo nodig worden bijkomende onderzoeken zoals echografie, uroflow of cystoscopie uitgevoerd. Een afspraak kan online ingepland worden, de praktijk is vlot bereikbaar met gratis parkeermogelijkheid (aan de praktijk of 20min in de straat). Daarnaast werkt Dr. Goessaert 1 dag per week in het UZ Gent als klinisch en academisch consulent.

Urologie is een specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met de behandeling van aandoeningen ter hoogte van de urinewegen bij de man en de vrouw en de geslachtsorganen van de man. Organen die onder urologie vallen zijn de nieren, urineleiders, blaas, urinebuis, penis, teelballen en prostaat. Aandoeningen die binnen de urologie worden behandeld zijn urineverlies, nierstenen, goedaardige prostaatvergroting, prostaatkanker, erectiestoornissen, urineweginfecties en zoveel meer.

“Mensen wachten vaak lang om problemen zoals frequent plassen, urineverlies, terugkerende blaasontstekingen of erectiestoornissen aan te pakken, ondanks dat dit een zeer belangrijke impact heeft op de levenskwaliteit. Het is meestal uit schaamte, of omdat ze denken dat er niks aan te doen valt, of alleen een operatie hen kan helpen. Nochtans zien we vaak dat je door bepaalde gewoontes aan te pakken al dan niet met een ondersteunende behandeling, het probleem snel onder controle kan krijgen en terug het nodige comfort kan hebben. Het is zonde om je leven te laten bepalen door dergelijke problemen.”

Domien Van Der Meiren is sinds kort de nieuwe directeur van het Leietheater. Tijd om met hem kennis te maken. De eerste directeur van het Leietheater was Benoît Vanraes. Hij nam begin dit jaar afscheid van het cultuurcentrum Deinze. Men moest dus op zoek naar een opvolger. Maar één ding is zeker: uit 12 kandidaten stak Domien Van Der Meiren uit Huise (Kruisem) er bovenuit. Intussen is hij ruim twee maanden bezig en graag vernemen wij hoe hij deze start ervaren heeft. Domien groeide op in Oudenaarde en deed er ervaring op in het lokale amateurtheater. Hij kwam in Gent terecht voor zijn opleiding geschiedenis. Toch bleef hij zijn passie volgen en kon hij doceren aan de toneelacademie te Maastricht. Hij combineerde dit met freelance opdrachten als regisseur. Hij was ook vier jaar artistiek leider bij het Arcatheater in Gent en net voordat hij begon in het Leietheater was hij nog coördinator van de acteursopleiding aan de toneelacademie Maastricht, waar hij mee hielp aan de hervorming van de richting tot een masterniveau. Toch koos hij voor de job als directeur van het Leietheater en daar heeft hij zijn redenen voor. Vooral de voorstellingen van Het gezin van Paemel en VOS maakten het zijn beslissing gemakkelijker.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De stad Deinze heeft nu ook een eigen comedyclub en dit in de bibliotheekkelder op de Markt. Er zijn drie initiatiefnemers, Dieter Depraetere, Stijn Van Autreve en Tim Loobuyck, van wie de eerste twee in de studio aanwezig waren. Stijn is voorzitter en Tim programmamanager. Beiden hebben al enige ervaring in de comedywereld. Geboren Deinzenaar Stijn als een van de vaste gezichten van het Gentse impro-comedygezelschap The Lunatics en Tim die afkomstig is uit Aalter en lesgeeft aan het VTI in Deinze startte enkele jaren geleden als stand-up comedian. Het hele idee kwam echter aanvankelijk van Dieter, ook geboren Deinzenaar, toen hij voor zijn dochter Lauren op zoek ging naar een leuke buitenschoolse activiteit en zo bij een workshop comedy terecht kwam. Met Stijn kwam hij een vroegere schoolmakker tegen die ervaring heeft in deze branche. Ook schepen van Cultuur Rutger De Reu was het idee genegen.

Met een zekere trots kunnen ze naast de workshops nu al het programma voorstellen voor dit seizoen dat in totaal 6 voorstellingen biedt. Op 17 oktober wordt gestart met William Boeva maar ook Bram Stoops en Charles Le Riche, die de tweede plaats veroverde op Humo’s Comedy Cup, komen die avond. De formule bestaat erin om de avond te starten met een beginnende comedian die 8 minuten het podium krijgt, gevolgd door een ervaren bekende comedian. Op 21 november komen The Lunatics en Jade Mintjens. Op 19 december zijn dat Ygor uit Poperinge, Zoe Bizoe, Dimitri Desmyter en MC Stijn Vandermeeren. Op 16 januari komt Han Solo – die ook de peter is van de Comedy Kelder – , Erhan Demirci, Jeremy Baltii en MC Stijn Van autreve. Op 20 februari David Galle, Seppe Toremans, Jeroen Dyck en MC Tim Loobuyck en tenslotte op 19 maart Joost Van Hyfte, Jan Linssen, Ine De Moerloose en MC Stijn Vandermeeren. Han Solo komt vertellen over zijn jeugd in Deinze, toen hij les volgde in het VTI. Alle info vind je op www.comedykelder.be.

Geert Dewitte van AD Delhaize en Stefaan De Groote, voorzitter van de Heemkundige Kring het Land van Nevele vertelden over de actie ‘Verzamel Historisch Deinze’. Op donderdag 14 september startte AD Delhaize Deinze de actie ‘Verzamel Historisch Deinze’. Acht weken lang kunnen de klanten sparen voor een serie van ongeveer 175 plaatjes die een fraai overzicht geven van de geschiedenis van Deinze en omstreken. De plaatjes kunnen verzameld worden in een prachtig album dat speciaal voor deze actie ontwikkeld is. Plaatjes en album kwamen tot stand met de hulp van de geschiedkundige kring van Deinze, Dunsa en de Heemkundige Vereniging Het Land van Nevele, die direct meegingen in dit verhaal. Ook het mudel, het museum van Deinze en Leiestreek, stond onmiddellijk paraat. En Denis Pieters stelde zijn uitgebreide verzameling historische foto’s ter beschikking. Deinze is een stad vol historie. Deze wil AD Delhaize Deinze op een heel laagdrempelige en mooie manier onder de aandacht brengen. Het idee werd omgezet in een serie van 175 plaatjes, verdeeld over een aantal onderwerpen. Vervolgens werd gewerkt aan het verzamelalbum waarin voor ieder onderwerp een inleiding te vinden is en voor ieder te plakken plaatje een korte beschrijving te lezen valt. Het fraaie album zal zeer gewild zijn in Deinze en wij hopen dat dit album een mooie plek krijgt in menig boekenkast.

Hoe kan met plaatjes verzamelen? Bij iedere aankoop van € 10,- aan boodschappen wordt een set van 3 plaatjes gratis gegeven. De verzamelalbums kunnen gratis verkregen worden bij de winkel. Er is een grote hoeveelheid albums gedrukt, maar op = op! De actie loopt in de winkel t/m eind oktober. De algehele ontwikkeling en productie was in handen van de firma Local Loyalty Group uit Breda (Nederland).

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + twee =