Up To Date 1032

Up To Date 1032

augustus 28, 2023 0

Up To Date aflevering 1032 begon deze keer met een telefonisch interview. Sarah Lanckman, Brand Manager van Versele-Laga, vertelde alle details over de Versele-Laga Run op 10/09. Meer info op Versele-Laga Run

De eerste gast in de studio bij Judith en Peter was Manon Vekeman-Marcelis, finaliste Miss Grace Benelux. Manon is 20 jaar en afkomstig uit Alsemberg Vlaams-Brabant. Ze is studente LO & Bewegingswetenschappen aan UGent. Ze werd verkozen tot finaliste Miss Grace Benelux 2023. Ze kwam uitleggen wat deze verkiezing juist zo speciaal maakt en zich onderscheidt van andere verkiezingen. De verkiezing is naast schoonheid voornamelijk op zoek naar een dame met intelligentie, sociale vaardigheden en een goed hart.

De Drie Mama’s zetten psychische kwetsbaarheid in de kijker met een nieuwe voorstelling van Te Gek!. Doris, Bénédicte, Greet en ook schepen van Welzijn Conny De Spiegelaere kwamen ons vertellen over de taboedoorbrekende voorstelling in het Leietheater met acteur Mathias Vergels. Leietheater programmeert op zaterdag 16 september om 20 uur de voorstelling ‘Het komt voor in de beste families’. Deze voorstelling van Te Gek!?, in samenwerking met Similes, werpt een blik op ernstige psychische problemen vanuit het standpunt van familieleden. De Drie Mama’s schenken aandacht aan dit thema met deze taboedoorbrekende voorstelling met acteur Mathias Vergels in de hoofdrol. Thema’s zoals psychische problemen en zelfdoding lijden nog steeds onder de taboesfeer. De Drie Mama’s, Doris Van Houtte, Bénédicte Gernaey en Greet Vastershaeghe, verloren elk een zoon door zelfdoding en zetten zich al enkele jaren in om deze taboesfeer te doorbreken. Deze keer richten ze zich op het theater. Het gaat over de onmacht, de angst, het verdriet en de schaamte die familieleden soms ervaren wanneer een van hun naasten ernstige psychische problemen heeft.

Zanger en acteur Mathias Vergels – bij het brede publiek bekend als Lowieke uit de VRT-serie Thuis – vergezelt het publiek samen met zijn compagnon de route Manu Huylebroeck op een onderhoudende en oprechte voorstelling vol muziek en verhalen uit hun beider leven én uit het net verschenen boek “Het komt voor in de beste families” van Griet Frère.

Om de voorstelling nog meer kracht bij te zetten zijn ook het stadsbestuur Deinze en CM Gezonde Buurt betrokken. Deze muziektheatervoorstelling kadert binnen de Tiendaagse van de Geestelijke Gezondheid. Te Gek!? organiseert de eerste Open Geestdagen in Vlaanderen tijdens de maand oktober. De geestelijke gezondheidszorg zet dat weekend in Vlaanderen voor het eerst de deuren wijd open voor het publiek.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Bart De Waepenaere kwam tekst en uitleg geven over een actie in de Oostmeersdreef in Deinze, op 3 september, omtrent verkeersveiligheid en sensibilisering. Omdat hun straat, de Oostmeersdreef, gesitueerd ligt in het centrum van Deinze, midden in een zone met scholen en de academie van Deinze, hebben zij geregeld last van niet zo vriendelijke chauffeurs. Zij hebben het stadsbestuur al enkele keren daaromtrent ingelicht. En vandaar uit, is het idee vanuit de werking van de wijkambassadeurs/stadsdiensten de vraag gekomen of er iets ludiek kon worden gedaan om het verkeer te sensibiliseren. Daar Bart ook lid is van de wijkambassadeurs, heeft hij het buurtcomité samen geroepen en zijn ze er ingevlogen. Zij willen die dag, die tot stand kwam met hulp van de technische uitvoeringsdienst  en de administratie diensten van de de stad Deinze, niet ongemerkt voorbij laten gaan, vooral omdat het onveiligheidsgevoel leeft bij jong en oud in hun straat. Ze doen een oproep om de +- 300 bewoners van de straat een hart onder de riem te steken, en hen ook zo een blijk van waardering te laten uiten aan het stadsbestuur.

Peter Van Hee is de molenaar van de Huisekoutermolen. Hij organiseert het WK molenschieting in Huise-Zingem. “Schutters op de Huisekoutermolen met 1ste Gaaischieting”. Op zondag 3 september organiseren de werkgroep Huisekoutermolen, de Federatie van Vlaamse Historische Schuttersgilden en tot op vandaag de oudste Sint-Sebastiaansgilde uit Deinze voor de eerste maal een “Gaaischieting op de Huisekoutermolen”. Het wordt een gevarieerde initiatie handboogschieten waarbij zowel op de staande molenwiek, de liggende wip, de festivalwip als op doel kan worden gemikt. De bezoeker die elke discipline op zijn stempelkaartje van € 2,50 kan afvinken, krijgt een leuk aandenken.

Zij verwelkomen iedereen om te genieten van de gezellige sfeer in de molenbar en van de schietingen op de wiek van de molen en rond de molen zoals ze eeuwen lang floreerden. Spanning en plezier gegarandeerd! Het is tevens een opendeurdag waarbij de molen te bezichtigen is met gids om 13u, 14u, 15u en 16u. Dit vindt plaats in de Wannegemstraat (ter hoogte van huisnummer 42) te Huise op zondag 03/09/2023 van 11 uur – 17 uur. Toegang gratis. Een stempelkaartje kost € 2,5. De organisatie is in handen van Oost-Vlaamse Molens vzw. Info: info@huisekoutermolen.be
secretariaat@sint-sebastiaansgilde-deinze.bedanny.de.vetter@telenet.be

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + achttien =